Traian Băsescu

Robert Negoiță, atac la Băsescu: plângere la Parchet pentru retrocedări

90
Mișcare surprinzătoare a primarului Sectorului 3, Robert Negoiță. El a depus astăzi la Parchetul General o sesizare privind retrocedările de terenuri din mandatul de primar al lui Traian Băsescu.

BRUXELLES, 9 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță spune că pentru retrocedările din București este vinovată "o grupare organizată, un grup infracțional", iar "Parchetul trebuie să identifice membrii acestei grupări":

"Discutăm de două parcuri din parcul IOR, dar nu numai, din nefericire sunt multe astfel de situații, astfel de spețe în Sectorul 3, dar din ce am înțeles și în tot Bucureștiul. Asta trebuie ca instituția la care mă adresez acum să identifice membrii acestei grupări organizate. În primul rând, proprietarii, dar în mod evident au avut sprijin masiv din partea instituțiilor statului, instituții care evident au fost reprezentate de niște oameni în anumite momente", a declarat primarul atunci când a ajuns la Parchetul General.

Mai mult, Negoiță a arătat că mai multe școli și grădinițe din sectorul 3 și-au pierdut spațiile din această cauză, menționând că este vorba de zeci de hectare de terenuri.

"Această grupare organizată, acest grup infracțional este vinovat de tot ce s-a întâmplat. (...) Una din retrocedările celebre a fost semnată de către domnul Băsescu în ultima zi de mandat. Următoarea zi era deja la Cotroceni. Un teren semnificativ din zona IOR, Fosta bază Spartacus…", și-a continuat primarul acuzațiile.

Primarul a dat un răspuns și la întrebarea de ce face această sesizare doar în acest moment:

"Pentru că până acum nu am avut imaginea atât de completă, pur și simplu permanent și mai ales de când am început să vorbim mai mult despre aceste teme încep să ajungă la mine aceste informații și sunt foarte nerăbdător, nu neapărat acum când depun această sesizare penală, ci aștept cu multă nerăbdare să vin să dau declarații în acest dosar", a mai spus Robert Negoiță.

Momentul ales de Robert Negoiță este, într-adevăr, interesant, după ce Traian Băsescu a reușit să ajungă europarlamentar la limită, și în contextul în care ieri a ajuns în România și Elena Udrea.

90
Tagurile:
Parchet, plângere, Traian Băsescu
Tematic
Moțiunea de cenzură, anulată chiar de Ponta și Băsescu – ironii la adresa PNL și USR!
Băsescu: Moțiunea nu va trece, dar PNL trebuia să o depună
Barna acuză Guvernul PSD pentru drame petrecute în timpul lui Cioloș și al lui Băsescu
Băsescu, Udrea și Orban, dați în judecată! ”E un român corect, revenit din Suedia”

Загрузка...