The US and EU flags, top left and right, fly in separate directions at the European Council building in Brussels

Imixtiune gravă în România UE și SUA, prin unealta PNL, sabotează un uriaș investitor!

1124
(reînnoit 07:35 06.03.2019)
Ar fi cazul ca procurorii să se sesizeze, fiindcă din declarații rezultă că România ar putea pierde sume uriașe din cauza unui demers cu motivații absconse sau ”strategice”.

BUCUREȘTI, 6 mart - Sputnik, Evan Răutu. Articol publicat de cunoscuta agenție Reuters: ”Opoziția din România încearcă să blocheze Huawei în infrastructura Telecom”.

Din articolul respectiv, semnat de un colaborator local, aflăm că ”cel mai mare partid de opoziție din România va declanșa o investigație publică” marele grup chinez Huawei și ”încearcă să blocheze compania de la participarea la dezvoltarea infrastructurii 5G, din cauza îngrijorărilor crescânde legate de securitate”.

Sigur că știrea în sine e uimitoare – deci un partid politic se implică în economia de stat și privată, sabotând investiția în România a unuia dintre cele mai mari companii din lume?!

În primă fază te întrebi de ce nu îi ridică procurorii pe cei care fac asta – și ce spun serviciile de Intelligence?

Dar, tot din articolul agenției respective, citată de G4Media, aceste manevre au o ”justificare”, pe care o prezintă chiar un parlamentar PNL.

”Avem nevoie să ne protejăm interesele strategice și există multe suspiciuni”, a declarat deputatul PNL Pavel Popescu, membru în Comisia pentru tehnologia informației, care subliniază: ”Este extrem de urgent să blocăm orice tranzacții publice, contracte, licitații cu compania chineză”.

Ați mai auzit așa ceva?! Deci individul vorbește de ”tranzacții publice, contracte, licitații” – deci demersuri comerciale legale – pe care vrea să ”le blocheze”?! Unde s-a mai auzit așa ceva?

Pavel Popescu i-a arătat corespondentului agenției britanice o ”scrisoare oficială” trimisă de grupul parlamentar PNL ministrului Telecomunicațiilor privind riscurile prezenței echipamentelor Huawei în rețele de comunicații.

”Nu am primit încă un răspuns (scrisoare ar fi fost trimisă pe 11 februarie), încă mai așteptăm, dar în scurt timp vom lansa acțiunea”, a spus Popescu.

Dar ascultați și care e ”argumentul suprem” al incredibilului demers al PNL: parteneriatul strategic și NATO!

”Argumentarea supremă a poziției noastre este parteneriatul cu America și rolul-cheie al nostru în arhitectura NATO”, a declarat Popescu, adăugând ceva și mai uimitor – ”Toate instrumentele sunt pe masă, inclusiv implicarea președintelui și evaluarea consiliului de securitate pe Huawei”.

Interesant este că, recent, Consiliul UE, a ajuns la un acord prin care Uniunea Europeană ”va fi dotată din luna aprilie cu norme noi menite să monitorizeze investițiile directe provenite din țări terțe (China, SUA etc) din motive de securitate sau de ordine publică, potrivit unui comunicat al instituției”, scrie G4 Media

Sursa citată afirmă că acordul pan-european ar veni pe fondul ”controversei majore în jurul investițiilor tot mai mari făcute de compania chineză Huawei, bănuită că are legături cu serviciile secrete de la Beijing”.

După cum se știe, România deține în această perioadă președinția Consiliului Uniunii Europene, iar Guvernul afirmă că ar fi închis mai multe capitole de negocieri. Ar fi interesant de văzut și ce conține capitolul la care face referire deputatul PNL – și în ce măsură ”suspiciunile” UE au afectat investițiile și interesele României.

Repet, vorbim de un colos de nivel mondial, o investiţie despre care aflăm brusc că un partid politic din România vrea să o oprească – sau să o saboteze. Sprijin, în acest sens, s-ar înțelege că ar fi de la președinție – iar motivația și poate ordinul de acțiune pare a fi venit pe linie ”strategică”.

Cu alte cuvinte, este imperios necesar un răspuns al Guvernului! Fiindcă întrebarea e clară: oare România se află în situația de a permite sabotarea și alungarea unui investitor de talie mondială?

Până una alta, fără a subaprecia munca serviciilor de Intelligence, cred că ar fi cazul ca procurorii să se sesizeze, fiindcă din declarații rezultă că România ar putea pierde sume uriașe din cauza unui demers cu motivații absconse sau ”strategice”.

Și ca un post scriptum: poate explică Victor Ponta, cel care a semnat în 2013 un memorandum cu Huawei, dar a fost atacat de Băsescu imediat – că ”Huawei e pe lista neagră a SUA” – deci poate explică el ce și cum e cu acest investitor și ce înseamnă el pentru România.

1124
Tagurile:
PNL, Telecom, Huawei, investitor, Investiție
Secetă

Agricultura României, la pământ: seceta a distrus recoltele

165
Culturile agricole ale României sunt în scădere în acest an comparativ cu aceeași perioadă a lui 2019, potrivit estimărilor Comisiei Europene care raportează pentru țara noastră o cantitate totală de 25,6 milioane de tone.

BUCUREȘTI, 8 aug – Sputnik. Situație dramatică în agricultura românească, acolo unde producția totală de cereale este cu 14,5% mai mică comparativ cu 2019.

România se situează, totuși, pe un loc patru în topul celor mai mari producători de cereale ai Uniunii Europene, după Franța, Germania și Polonia.

În 2019, producția totală de cereale a României se apropia de 30 de milioane de tone. Anul acesta, potrivit estimărilor Comisiei Europene, ea va trece ușor de 25,6 milioane de tone.

România este cea mai afectată țară de secetă, cu un minus de 14,5 procente. La nivel european, vorbim de o pierdere de 12 procente din cantitatea totală produsă.

România este urmată de Franța, în acest top al scăderii, care rămâne, totuși, cel mai mare producător al Europei, cu o cantitate de 62,8 milioane de tone.

Cea mai afectată cultură a fost cea de triticale, a cărei producție a scăzut cu 31 de procente, până la 230.000 de tone. La rândul său, grâul a fost afectat într-o măsură similară, Comisia Europeană estimând un minus de 30% față de anul trecut, informează economica.net.

Dacă anul trecut producția de grâu era de 10 milioane de tone, în 2020 aceasta ar putea fi de numai 7 milioane de tone.  

Scăderi se înregistrează și la producția de orz. Potrivit estimărilor, producția totală ar urma să ajungă la 1,4 milioane de tone, cu 27% sub performanța lui 2019. Din nou avem cea mai mare scădere a randamentelor UE.

Porumbul, în schimb, va pierde numai 4 procente. România rămâne cel mai mare producător de porumb al Europei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

165
Tagurile:
România, agricultură, Secetă

Загрузка...
Euro

Statul 2000 de euro românilor ce condiții trebuie îndeplinite

254
Vești bune pentru români, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus, care pot accesa microgranturi din partea statului, prin Programul Operațional Competitivitate – POC – 2014-2020.

BUCUREȘTI, 8 aug – Sputnik. Persoanele Fizice Autorizate – PFA – pot beneficia de un ajutor de la statul român. Este vorba despre microgranturi în valoare de 2000 de euro, prin Programul Operațional Competitivitate – POC – 2014-2020 în contextul pandemiei de coronavirus.

Măsura este prevăzută într-o Ordonanță de Urgență a Guvernului care a intrat deja în vigoare în data de 6 august 2020. Vorbim despre OUG nr. 130/2020.

Perioada stării de urgență a afectat grav afacerile mici și mijlocii, motiv pentru care acest ajutor de la stat este mai mult decât binevenit.

Potrivit OUG NR. 130/2020, PFA-urile eligibile trebuie să își fi început activitatea înainte de 1 februarie 2020, să nu beneficieze de autor de stat în contextul răspândirii noului coronavirus, să își mențină activitatea cel puțin jumătate de an de la acordarea finanțării.

Microgranturile vor fi de 2000 de euro. Ele se acordă o singură dată, sub formă de sumă forfetară, informează antena3.ro.

Domeniile de activitate pentru care se acordă acest sprijin financiar sunt: comerțul cu amănuntul – excepție fac autovehiculele și motocicletele, editarea de cărți, ghiduri, ziare, reviste etc, producția cinematografică, video și de televiziune, telecomunicațiile, serviciile informatice, publicitatea și cultura.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

254

Загрузка...
Rechin

Un viral de coșmar: a sărit în apa unde era așteptată de un rechin

0
(reînnoit 18:06 12.08.2020)
Imaginile video cu femeia care a sărit în apa în care o aștepta un rechin au devenit virale în rețelele de socializare.

CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. O turistă americană, Iso Machado, aflată într-o vacanță în Bahamas, a văzut moartea cu ochii, însă a reușit să-și păstreze calmul. După ce a sărit în apa cristalină, oamenii din iaht au observat un rechin care plutea în apropiere femeii.

În pofida unui pericol eminent, femeie a continua să înoate, ignorând oaspetele nepoftit.

Rechinul a fost observat inițial de un membru al echipajului, care a anunțat prietenii și rudele Iso. Fiul femeii, Antony, a încercat să vină în ajutorul mamei, strigând din toată puterea să nu se lase pradă panicii. Sfatul s-a dovedit a fi unul util.

Imaginile video cu acest moment au devenit virale în Instagram, acumulând peste trei milioane de vizualizări.

După ce video s-a întrerupt, un membru al echipajului a reușit să sperie rechinul, iar Iso a scăpat cu viața. Chiar dacă cadrele sunt destul de înfricoșătoare, femeia afirmă că este mulțumită de această întâmplare.

Potrivit ei, momentul îi va rămâne adânc în memorie datorită stresului la care a fost supusă, notează publicația Mirror.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
rechin, coșmaruri
Tematic
Video viral (+18): O șoferiță s-a dat de gol când a fost pusă „să sufle”
Uluitor: Vezi cum a fost filmat un bebeluș care și-a imitat părinții - Video viral
Prima sesiune online SputnikPro: Cum să scriem corect și viral despre coronavirus
Terifiant: valurile uriaşe ale unei piscine în timpul cutremurului de 7 grade -VIDEO VIRAL

Загрузка...