Petre Daea

Petre Daea face piața, susține producătorii agricoli autohtoni - FOTO

283
Ministrul Agriculturii continuă acțiunile de promovare a producătorilor autohtoni prin vizite la piețele agricole și la producătorii din sate.

BUCUREȘTI, 22 feb - Sputnik. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a luat în serios misiunea de promovare a produselor autohtone. 

Anterior, el a vorbit în cadrul unei conferințe de presă din 18 februarie despre intenția casei Române de Comerț Agroalimentar „Unirea” de a înființa o rețea de magazine de stat prin care să ajute producătorii autohtoni să-și vândă marfa pe piețele locale, iar cumpărătorii să cumpere produse românești de calitate.

“Sigur, vom face și magazine. Am fost ieri în teren. Am plecat de la Piața Obor și m-am dus la Buzău. Am luat-o prin sate. M-am dus la oameni la care am văzut acoperișuri cu folie de polietilenă (n.r. - deținători de solarii), să văd ce fac acolo. Unul era la poartă cu mere, altul cu porumb. Am aflat că se vinde kilogramul de mere cu 1,5 lei; niște mere extraordinare. Am cumpărat 20 de kilograme de la el. Apoi, am aflat că primul, cu banii de pe mere, a cumpărat porumb. Lucrurile acestea trebuie să le avem în vedere. Să luăm produsele de la oamenii aceștia. Am aflat de la o legumicultoare că nu mai poate umbla prin piețe cu producția. O dor genunchii de la stat în solar la repicat, la cârnit, la copilit, tăiat, palisat, cules, ales, sortat, ambalat. M-a întrebat dacă n-ar fi bine să vină cineva și să-i ia marfa. Eu i-am răspuns că da. Spunem acest lucru demult, însă din nefericire nu s-a făcut, până acum. N-a fost această structură. Bine că am făcut-o, este bine s-o fortificăm și să intre pe piață și să ia produsele de la fermieri, mari sau mici, și să le valorifice”, a declarat ministrul.

Totodată, el a adăugat că această cameră de comerț „va scoate afară intermediarii care falsifică prețul și depreciază produsul”.

283

Загрузка...