Supermarket

România a devenit unul din principalii parteneri comerciali ai Rusiei

627
(reînnoit 14:22 18.02.2019)
România a devenit unul din principalii parteneri comerciali ai Rusiei în domeniul produselor agro-alimentare, se arată în ultimele date statistice.

BUCUREȘTI, 18 feb – Sputnik. România a devenit unul din principalii parteneri comerciali ai Federației Ruse în sectorul mărfurilor agro-alimentare.

Potrivit datelor analizate de colaboratorii Centrului rus de stat pentru calitate și standardizare a medicamentelor și hranei pentru animale," în perioada 21 ianuarie – 10 februarie, principalii parteneri comerciali ai Rusiei au devenit Belarus, căreia îi revine 20,2 la sută din produsele agro-alimentare importate de Rusia, Paraguay, cu 15,6 la sută și România – 15,6 la sută.

În perioada menționată, Rusia a importat în total 219,57 mii de tone de produse agro-alimentare.

Cea mai mare parte a importurilor a revenit patru categorii de mărfuri: producția vegetală (44,1 la sută din totalul importului), carne și mezeluri (17,5 la sută), lapte și produse lactate (16,2 la sută), pește și fructe de mare (12,7 la sută).

Peste 22,8 la sută din produse au fost importate din Uniunea Economică Eurasiatică, 8,2 la sută din statele din Cooperarea Economică Asia-Pacific, 18,2 la sută din statele Uniunii Europene.

Potrivit datelor Serviciului Vamal al Rusiei, în anul 2018 Rusia a importat din România mărfuri în valoare de 814 milioane de dolari. Peste 31 la sută din aceastea au constituit mașini, echipamente și aparate, mijloace de transport – 24 la sută, produse chimice – 14,3 la sută.

627
Tagurile:
Produse alimentare, Import, Rusia, România
Тема:
Relațiile româno-ruse (176)
Tematic
Expert rus: România nu va reuși să blocheze Nord Stream-2
Bătălia finală pentru Europa: SUA vor să oprească Rusia cu mâna României
Actorii români vor prezenta în Rusia o piesă după nuvela lui Gogol
România vrea să-și dezvolte relațiile economice cu regiunea Kursk, Rusia
Operațiunea specială a României împotriva Rusiei a eșuat
Operațiunea specială a României împotriva Rusiei a eșuat
Rusia este nevoită să-și trimită petrolul în România

Загрузка...