Танкер. Архивное фото

Rusia este nevoită să-și trimită petrolul în România

783
(reînnoit 13:01 14.02.2019)
Rusia își redirecționează petrolul în România și Bulgaria din cauza problemelor legate de traversarea strâmtorilor turcești.

BUCUREȘTI, 14 feb – Sputnik. Peste 75 la sută din produse petroliere descărcate în luna februarie în portul Novorosiisk de la Marea Neagră, au fost transportate în România și Bulgaria, pentru a evita complicațiile legate de traversarea strâmtorilor turcești (Bosfor și Dardanele), fapt care complică livrarea petrolului în Marea Mediterană, transmite portalul Novinite.ru, cu referință la Bloomberg.

Extragerea petrolului
© Sputnik / Виталий Тимкив

Cinci tancuri petroliere, care transportă 460 000 tone de petrol, au fost redirecționate în România și Bulgaria și doar două petroliere cu o încărcătură de 80 de mii de tone de petrol vor ajunge în portul turc Aladja.

În ultimele câteva săptămâni, tancurile petroliere ruse;ti, care trec prin strâmtorile turcești, se confruntă cu întârzieri serioase din cauza modificărilor regulilor locale și a vremii proaste. În această lună, în Marea Neagră au sosit cu întârziere de la 30 la 40 de milioane de barili de petrol rusesc și kazah.

În ianuarie, peste 1 milioane tone de petrol aduse în Novorossisk au fost importate în România și Bulgaria, ceea ce reprezintă cel mai mare volum din octombrie 2018, arată datele Bloomberg.

Doar patru petroliere cu o încărcătură de 560 mii de tone au reușit să plece din Marea Neagră luna trecută, două dintre care ar urma să ajungă în Turcia, unul în Croația, iar altul în Grecia. Acestea se află în apele Mării Negre de peste două săptămâni. Spre comparație: tancurile petroliere, care pornesc din SUA, ajung în Marea Mediterană în decurs de trei săptămâni.

783
Tagurile:
Turcia, Petrol, Rusia, România
Тема:
Relațiile româno-ruse (179)
Tematic
Explozie la o rafinărie de petrol din Balcani (FOTO/VIDEO)
”Iranienii zburători”? SUA acuză Teheranul că foloseşte petroliere ”fantome”
Rusia investește cinci miliarde de dolari în industria petrolieră a Venezuelei
Rusia își va reduce producția de petrol până în 2035
Maduro, declarații explozive: petrolul venezuelean, motiv pentru „invazia” SUA

Загрузка...