Mugur Isărescu

Isărescu, ieşire furtunoasă: „Am asistat la un atac jalnic asupra BNR!”

695
(reînnoit 13:03 11.02.2019)
Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a explicat că acuzaţiile potrivit cărora cineva ar manipula dobânzile sunt unele periculoase pentru stabilitatea economică.

BUCUREŞTI, 11 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. În ultimul timp, Banca Naţională a României a fost criticată pe teme legate de indicele ROBOR şi de curs valutar.

Mai mult, senatorul ALDE Daniel Zamfir a susţinut că indicele ROBO este „trucat” printr-o înţelegere între băncile comerciale, cu implicarea Băncii Naţionale a României.

Senatorul a cerut guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, dar şi şefului Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, să vină la audieri la Comisia Economică din Senat.

Consilierul premierului, Darius Vâlcov, a declarat duminică, la Antena 3, întrebat dacă ţinteşte postul de guvernator BNR, că în opinia sa nici actualul guvernator al BNR, Mugur Isărescu, nici el nu pot ţinti acest post, informează antena3.ro.

Astăzi, cu prilejul prezentării raportului asupra inflaţiei, guvernatorul BNR a atras atenţia că asemenea afirmaţii sunt periculoase.

”Formulări potrivit cărora se joacă cineva cu dobanzile, că le manipulează, sunt periculoase. Pot fi tăiate de la rădăcină aruncând o privire către rapoarte. Este dureros ca unii nu le citesc şi ies în presa cu acuzatii. (...) Am asistat la un atac jalnic asupra BNR”, declarat guvernatorul BNR.

În opinia sa, aceste atacuri sunt iresponsabile şi nejustificate, afectând stabilitatea macroeconomică a României.

Isărescu a menţionat că, anul trecut, cursul de schimb a fost foarte stabil şi, cu ajutorul lui, au putut fi păstrate anticipaţiile inflaţioniste.

„S-a sărit la gâtul BNR în ceea ce priveşte cursul valutar, într-o manieră iresponsabilă. Au cerut să fie cursul fix, asta nu se poate”, a punctat guvernatorul BNR.

695
Tagurile:
Mugur Isărescu, BNR
Tematic
Isărescu ne liniștește – vom scăpa de "coșmarul anului 2018"
Isărescu, despre adoptarea euro: "Suntem în pericolul de a rătăci drumul"
Atac la Isărescu. "Băncile sunt dăunătoare, vine falimentul pricăjitului sistem"
Predicție sumbră pentru Isărescu: "Așa a sfârșit și Ceaușescu"
Isărescu - cum fac politică americanii, dezvăluiri fără precedent, ce vor de la România
Isărescu refuză să explice la Senat cum stă treaba cu “cele 8 bănci”
Recordul Euro se transformă în scandal – acuzație la adresa lui Isărescu!
Avocatul Piperea, atac dur la Isărescu – cine îl ţine în funcţie de 29 de ani

Загрузка...