Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici

Dăncilă s-a ținut de promisiune a reușit negocieze și e gata cea mai importantă lege!

6587
O caracteristica este conform Guvernului, accentul pus pe investiții, dar și ”susţinerea a trei piloni principali: sănătatea, educaţia şi investiţiile publice”.

BUCUREȘTI, 8 feb - Sputnik, Evan Răutu. Acum puțin timp s-a anunțat mare veste – Guvernul a aprobat proiectul bugetului de stat pe 2019. Asta înseamnă, în primul rând, că s-a reușit finalizarea negocierilor în cadrul Coaliției, dar și cu unele dintre principale ramuri și cu unele instituții pe care se bazează actualul proiect.

În primul rând ANAF, căruia îi revine o sarcină grea – o contribuție de 30%, față de 28 în 2018.

O caracteristica noului Buget este conform Guvernului, accentul pus pe investiții, dar și ”susţinerea a trei piloni principali: sănătatea, educaţia şi investiţiile publice”.

 Alte zone, din păcate bugetivore și controversate sunt contribuțiile internaționale – în primul rând acel 2% pentru ”Apărare” – de fapt, o bună parte din bani merg către marile companii americane.

”Am luat în calcul alocări bugetare care vor onora obligaţiile asumate de România în faţa partenerilor externi, cum ar fi 2% din PIB pentru Apărare, ceea ce asigură respectarea angajamentelor asumate de România în relaţia cu partenerii NATO”, a spsu Dăncilă.

De asemenea, Bugetul asigură și sumele necesare în acest an organizării acţiunilor Preşedinţiei României a Consiliului Uniunii Europene, a precizat premierul.

Tot în ședința de azi, Guvernul a aprobat proiectul de lege privind Bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2019, precum și proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul exercițiului fiscal-bugetar pe anul 2019 şi Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2019-2021.

Vom reveni cu alte detalii, dată fiind importanța maximă a legii Bugetului – dar și discuțiile care vor apărea în perioada imediat următoare.

6587
Tagurile:
2019, Buget, Eugen Teodorovici, Viorica Dăncilă
Tematic
Viorica Dăncilă dă o nouă lecție Europei într-un interviu internațional
Guvernul Dăncilă - succes de prim rang, urmărit de mulți ani, de toate partidele!
Dăncilă, o nouă intervenție fermă la Bruxelles – a pus la punct demnitarii europeni
În plin conflict, Viorica Dăncilă nu cedează - îi dă o adevărată palmă lui Iohannis!
Dăncilă s-a ținut de promisiune – a reușit să negocieze și e gata cea mai importantă lege!

Загрузка...