Eugen Teodorovici

Teodorovici propune românilor împrumute guvernul PSD

1041
Ministerul Finanţelor Publice lansează trei noi emisiuni de titluri de stat ce sunt destinate exclusiv populaţiei.

BUCUREŞTI, 3 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a explicat că este important de ştiut că dobânzile nu sunt impozitate şi că aceste titluri reprezintă un instrument sigur de investiţie pentru populaţie.

„Sunt dobânzi atractive şi vrem să dăm populaţiei o alternativă faţă de depozitele bancare, de a investi în aceste titluri de stat”, a precizat demnitarul.

Acesta a declarat că, anul trecut, Ministerul Finanţelor a atras două miliarde de lei în acest fel.

Titlurile de stat Tezaur urmează să fie emise luni, 4 februarie 2019, cu scandenţe la 2, 3 şi 5 ani şi dobânzi anuale de 4%, 4,5%, respectiv 5%, informează zf.ro

Titlurile de stat pot fi cumpărate între 4 şi 22 februarie 2019 de la unităţile Trezoreriei Statului, între 4 şi 21 februarie 2019 prin reţeaua de oficii poştale ale Poştei Române, din mediul urban, şi până a 20 februarie 2019 la cele din mediul rural.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

De asemenea, investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate.

Titlurile de stat care vor fi lansate mâine sunt în formă dematerializată şi au valoarea nominală de un leu. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

În cazul în care proprietarul titlurilor moare, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale ce atestă această calitate.

Emiterea titlurilor de proprietate va continua pe parcursul anului.

1041
Tagurile:
Eugen Teodorovici
Tematic
Miniştrii Teodorovici şi Pintea, în Cuba: „Am fost pentru copiii acestei ţări”
”Sunteți obraznic!” Teodorovici dă de pământ cu un lider liberal – iată motivul enervării
Promisiuni megalomane ale lui Teodorovici – grădiniţe de 5000 de metri pătraţi
Teodorovici a anunțat cea mai curajoasă mișcare: ”Sunt presiuni agresive, să răspundă!”
Teodorovici a făcut anunţul aşteptat de români – nu sunt probleme cu plăţile

Загрузка...