Centrul de afaceri Moscow-City, Moscova

Sancțiuni? Economia Rusiei o va depăşi pe cea a Germaniei până în 2020 - raport

384
(reînnoit 18:39 16.01.2019)
În ciuda a ani întregi de sancțiuni occidentale, Rusia va deveni a cincea cea mai mare economie din lume chiar de anul viitor, depășind Germania și Marea Britanie, potrivit unei bănci multinaționale britanice, care a realizat un raport pe termen lung privitor la creşterea economică la nivel mondial.

BUCUREŞTI, 16 ian – Sputnik, Doina Crainic. Într-un raport realizat de banca britanică Standard Chartered prezentând previziuni despre evoluţia economiei mondiale până în 2030, banca arată că este posibil ca China să „detroneze” SUA şi să devină cea mai mare economie din lume anul viitor, în ceea ce priveşte paritatea puterii de cumpărare (PPC) și produsul intern brut nominal. China va fi urmată în top cinci de SUA, India, Japonia și Rusia.

În top 10 vor intra și Germania, Indonezia, Brazilia, Turcia și Marea Britanie.

„Până în 2020, o majoritate a populației mondiale vor fi clasificată drept clasă de mijloc. Asia va fi prima în ceea ce priveşte creşterea populaţiilor din clasa de mijloc, deşi clasele de mijloc stagnează în Occident”, a declarat cercetatorul Madhur Jha de la Standard Chartered, citat de RT

În raport se estimează că economiile asiatice vor crește semnificativ în următorul deceniu, urmând să ocupe, până în 2030, șapte locuri din top 10 pe lista celor mai mari economii din lume.

Săptămâna trecută, Banca Mondială a afirmat, în previziunea sa economică, că se așteaptă o majorare a ratei de creștere a PIB-ului Rusiei la 1,8 la sută în 2020 și 2021. Banca a raportat că economia Rusiei s-a extins anul trecut cu un ritm de 1,6 la sută, cunoscând „o inflație relativ scăzută și stabilă și o creștere a producției de petrol”, în pofida sancțiunilor economice înăsprite.

Fondul Monetar Internațional (FMI) a ridicat previziunea pentru creșterea PIB-ului Rusiei în 2019 la 1,8%. Impactul pozitiv al creșterii prețurilor petrolului la nivel mondial asupra economiei rusești va conduce la depăşirea efectului negativ al sancțiunilor din partea Washingtonului, potrivit Fondului.

În acelaşi timp, cifrele oficiale ale Biroului Federal de Statistică au arătat că cea mai mare economie a Europei, Germania, a încetinit drastic în 2018. A crescut cu 1,5% anul trecut, cea mai scăzută rată din 2013. O economie globală mai slabă și probleme în industria automobilelor au fost menţionate ca factori care au contribuit la încetinirea ritmului de creştere.

384
Tagurile:
economia, Germania, Rusia
Tematic
Rusia, printre cele cinci mari puteri economice ale lumii
Ce sancțiuni economice ar putea adopta Rusia împotriva SUA
Parteneriatul economic dintre Rusia și Moldova: Cifre și fapte
Economist: Europa are mai mare nevoie de „Nord Stream-2” decât Rusia
Medvedev: Rusia va lupta pentru o poziţie dominantă în sistemul economic global
Un jurnalist danez spulberă mitul despre “dezastrul economic” din Rusia
Putin: Rusia nu intenționează să ridice bariere în fața cooperării economice
Rusia va deveni prima economie europeană până în 2030, potrivit unei bănci britanice

Загрузка...