Bursa de Valori din București

Omul lui Dăncilă îi liniștește pe bogați: "Nu e nicio prăbușire"

392
Declinul Bursei de miercuri este considerat ”o fluctuație normală” de reprezentanții Executivului, care apreciază acest moment drept o oportunitate pentru noi investiții în acțiuni.

BUCUREȘTI, 20 dec – Sputnik, Daniel George Nistor. Consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a declarat că ar fi o greşeală ca OUG privind măsuri fiscale şi noi taxe anunţată de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, să nu intre în vigoare.

După anunțul lui Teodorovici, piața bursieră a înregistrat un declin puternic.

Astfel, Bursa de la Bucureşti a închis în scădere puternică pe toţi indicii bursieri şedinţa de miercuri, deprecierile variind între 5,69% pe indicele BET-FI al SIF-urilor şi 11,52% pe indicele ROTX (Romanian Traded Index), transmite Agerpres

Cele mai mari scăderi erau consemnate la Banca Transilvania (-19,91%), BRD-GSG (-16,62%) şi TMK Artrom (-15%).

Piaţa bursieră din România a scăzut miercuri cu 12%, îndreptându-se spre cea mai slabă zi înregistrată vreodată, după ce Guvernul a anunţat planuri şoc privind taxarea activelor bancare şi plafonarea preţului gazelor, a comentat agenția Reuters

Scăderi trecătoare

"Sunt fluctuaţii la bursa de la Bucureşti în urma anunţului domnului ministru al Finanţelor", a spus Vâlcov, adăugând însă că "ar fi o greşeală ca ordonanţa să nu se dea".

El crede că acest moment poate fi chiar o oportunitate pentru jucătorii pe piața de capital.

"Nu se prăbuşeşte, bursa, acţiunile îşi vor reveni", a declarat Darius Vîlcov, la Antena 3, conform Agerpres

"Apropo, cred că este un foarte bun moment de investiţii în acţiunile care tocmai au coborât, deci este bine să se investească în ele pentru a creşte la loc şi bursa şi pentru a creşte la nivelul la care erau", a precizat acesta.

Consilierul premierului consideră că dacă ordonanţa nu s-ar da, atunci Guvernul ar putea fi acuzat de manipulare a Bursei. El nu vede o problemă în evoluția de miercuri, apreciază că aceste scăderi "sunt trecătoare" și se așteaptă ca ele să fie recuperate în două-trei săptămâni.

"Probabil a fost o reacţie emoţională, probabil şi o presiune pe Guvern: atenţie că se prăbuşeşte Bursa", a spus Darius Vâlcov.

392
Tagurile:
efect, fiscalitate, OUG, declin, Bursa

Загрузка...