Turkish Stream pipeline

Serbia, dispusă se conecteze la Turkish Stream

155
(reînnoit 18:48 19.11.2018)
Serbia este dispusă să se conecteze la gazoductul Turkish Stream și consideră că acest proiect va contribui la consolidarea securității energetice în regiune.

BUCUREȘTI, 19 nov – Sputnik. Serbia este dispusă să se conecteze la gazoductul "Turkish Stream", proiect care va consolida securitatea energetică a țării și regiunii, a declarat ministrul Energeticii al Serbiei, Aleksandar Antic.

Luni, Antic a sosit cu o vizită la Istanbul, unde a avut loc ceremonia festivă de instalare a ultimului segment din partea maritimă a conductei Turkish Stream.

“Realizarea proiectului "Turkish Stream" va contribui la sporirea securității energetice comune a acestei părți a Europei. Serbia este gata să dezvolte o prelungire a Turkish Stream împreună cu vecinii ei", a declarat ministrul sârb Energeticii după o întrevedere cu omologul său turc, Fatih Dönmez

Oficialul sârb a menționat că gazoductul va juca un rol semnificativ pentru toată regiunea.

"Faptul că de la 10 la 15 miliarde de metri cubi de gaz rusesc vor putea ajunge din Turcia în Bulgaria, Serbia, Ungaria și Austria reprezintă o mare șansă pentru dezvoltarea securității energetice. E o oportunitate pentru dezvoltarea gazificării și economiei gazelor”, a menționat Antic.

Acesta a subliniat că odată cu conectarea la "Turkish Stream", statele menționate vor beneficia și de venituri de pe urma tranzitului gazului.

Segmentul maritim al "Turkish Stream" pornește de la stația de compresare Russkaya, în apropierea localității Anapa, și merge, la fundul Mării Negre, spre țărmul Turciei. Prima ramură este destinată livrării gazului către consumatorii turci, iar cea de-a doua – alimentării statelor din Europa de Sud și Sud-Est. Gazul urmează să fie transportat prin "Turkish Stream" de la sfârșitul anului 2019. Capacitatea fiecărei ramuri a gazoductului va constitui 15,75 miliarde de metri cubi.

155
Tagurile:
gazoduct, Turkish Stream, Turcia, Serbia
Tematic
Gazprom începe construcția conductei Turkish Stream
Încă un stat balcanic se alătură proiectului Turkish Stream, nu și România
Rusia ar putea extinde Turkish Stream în alte state europene
A fost finalizată prima ramură a Turkish Stream
Turkish Stream: Rusia evocă destinaţiile principale în Europa
Putin și Erdogan – prezenți la lansarea segmentului maritim al Turkish Stream

Загрузка...