Viorica Dăncilă în plenul Parlamentului European

"Am luat măsuri corecte". Dăncilă, fermă, face o comparație România UE

788
Prim-ministrul Viorica Dăncilă a arătat că economia României evoluează pozitiv, înregistrând în trimestrul III o creștere mult mai mare decât cea a UE.

BUCUREȘTI, 15 nov – Sputnik, Daniel George Nistor. Premierul a ținut o scurtă declarație, în deschiderea şedinţei de guvern de joi, în care și-a exprimat opinia că economia României merge pe calea cea bună.

"Datele făcute publice ieri de Institutul Naţional de Statistică arată că măsurile luate sunt cele corecte", a spus Dăncilă, conform Agerpres

Ea a arătat că potrivit Institutului Naţional de Statistică, în al treilea trimestru, creşterea economică a României "s-a accelerat semnificativ", cu 1,9% faţă de al doilea trimestru din anul 2018, ceea ce ne plasează pe primul loc în UE.

"Per ansamblul UE, creşterea economică trimestrială a fost doar de 0,3%, ceea ce pune şi mai mult în evidenţă evoluţia economiei româneşti", a subliniat premierul.

Creşterea economică efectivă în trimestrul III 2018 faţă de trimestrul III 2017 a fost de 4,3%.

Datele oficiale pe primele nouă luni din 2018 "încep să dea dreptate" Guvernului României și în același timp să contrazică estimările Comisiei Europene

Creșterea economică anunțată recent este mai apropiată de previziunile de la București (optimiste) decât de cele de la Bruxelles (pesimiste). Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP) "vede" o creștere de 4,5% pe întreg anul 2018, în timp ce Comisia Europeană are o prognoză mai modestă, de 3,6%.

Exporturile au urcat cu 9%

Prim-ministrul a făcut referire joi și la situația exporturilor, a agriculturii și a cifrelor privind șomajul.

"Dacă luăm în considerare datele INS cu privire la creşterea exporturilor cu 9% în trimestrul III şi a producţiilor agricole record, putem trage concluzia că această creştere economică este sustenabilă şi reprezintă rezultatul măsurilor întreprinse de către Guvernul României", a punctat Viorica Dăncilă.

Premierul a adăugat că un al doilea semnal pozitiv îl reprezintă "scăderea inflaţiei anuale la cel mai mic nivel din acest an, respectiv 4,25% în luna octombrie 2018, de la 5,03%" în septembrie 2018.

"Sunt date oficiale care arată faptul că Guvernul a avut dreptate şi care infirmă cu argumente incontestabile predilecţiile opoziţiei, aşa-zişilor analişti sau, mai grav, a unor instituţii publice", a mai declarat prim-ministrul.

788
Tagurile:
UE, românia, Vioricăi Dăncilă
Тема:
Președinția României la Consiliul Uniunii Europene (12)
Tematic
Șeful de la Bruxelles – grosolan cu Trump, dar primește o corecție de la Dăncilă!
Dăncilă anunță mega-proiectul așteptat de toți. Dacă face asta, intră în istorie
Acum: la ora asta, Viorica Dăncilă trece printr-o încercare importantă!
Viorica Dăncilă, schimbare de ultimă oră – față în față cu Iohannis!

Загрузка...