Teren agricol

Planurile secrete ale arabilor care au cumpărat Insula Mare a Brăilei

825
(reînnoit 09:14 11.11.2018)
Preşedintele Consiliului de Administraţie Agricost SA, Insula Mare a Brăilei spune că se pregătesc schimbări mari, iar venirea arabilor – o relansare spectaculoasă a insulei.

BUCUREŞTI, 11 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Al Dahra Agriculture LLC din Emiratele Arabe Unite a preluat ferma Agricost care exploatează aproape 57.000 de hectare în Insula Mare a Brăilei.

Ce înseamnă pentru această zonă venirea arabilor? Lucian Buzdugan, preşedintele Consiliului de Administraţie Agricost SA, este de părere că venirea arabilor va reprezenta o creştere economică, inclusiv salarii mai mari pentru angajaţii de acolo şi o retehnologizare cu utilaje moderne.

Practic, schimbarea acţionariatului va duce la schimbări majore.

„Vom beneficia de un fond de investiţii puternic, care se concretizează chiar la această dată într-un proiect în care se investesc 50 de milioane de euro. Adică, introducerea tehnologiei de precizie, care face lucrările cu un înalt randament, o eficientizare maximă a ceea ce realizăm”, a explicat Buzdugan potrivit agroinfo.ro.

Se manifestă o grijă deosebită față de sol, de creșterea fertiității pentru a favoriza procesele de mineralizare a materiei organice.

Preşedintele Consiliului de Administraţie Agricost SA a mai adăugat că la această oră toate remorcile, toate utilajele agricole sunt schimbate şi că se dotează cu utilaje noi.

Un alt lucru care se va face în Insula Mare a Brăilei îl reprezintă construirea de noi fabrici de deshidratare şi introducerea de noi culturi care sunt, deocamdată, secrete.

Dar, a precizat Buzdugan, este vorba despre „un lucru extraordinar” pe care îl vor cultiva, anul acesta, pe 30 de hectare şi speră să obţină ceva deosebit.

825
Tagurile:
Planuri, Arabi, Brăila, Insula Mare
Tematic
Cele mai neobișnuite insule de pe planetă
Decizie de ultimă oră: arabii preiau cea mai mare companie agricolă românească
Un șeic arab va pune mâna pe cea mai mare companie agricolă din România

Загрузка...