Nord Stream 2

Germania nu renunță la poziția ei față de proiectul Nord Stream-2

128
(reînnoit 14:46 26.10.2018)
Guvernul Germaniei nu intenționează să-și schimbe poziția față de construcția gazoductului Nord Stream – 2, afirmând că acesta este un proiect strict comercial.

BUCUREȘTI, 26 oct – Sputnik. Poziția guvernului Germaniei față de proiectul gazoductului Nord Stream-2 rămâne una neschimbată: e un proiect comercial, însă tranzitul gazului prin Ucraina trebuie să fie păstrat, a declarat în cadrul unui briefing adjunctul purtătorului de cuvânt al guvernului german, Ulrike Demmer.

“În ceea ce privește Nord Stream 2, nu există nicio poziție nouă... Aș putea să reiterez încă odată poziția guvernului Germaniei în legătură cu Nord Stream 2. Ea rămâne aceeași. E vorba, în primul rând, de un proiect comercial. În același timp, Germania și alte state din UE sunt interesate ca Ucraina să continue să joace un rol în tranzitul gazului rus”, a spus Demmer.

Împotriva realizării Nord Stream 2 se pronunță un șir de state, în special Ucraina, care se teme să piardă venituri de pe urma tranzitului gazului rusesc prin teritoriul său și SUA, care sunt interesate să exporte în Europa gazul lichefiat. În afară de aceasta, Letonia, Lituania și Polonia adoptase anterior o declarație în care condamnă construcția noului gazoduct, considerând că acest proiect este unul strict politic.

Oficialitățile americane, la rândul lor, au declarat în mai multe rânduri că intenționează să se opună realizii Nord Stream-2, amenințând cu introducerea unor sancțiuni împotriva tuturor participanților la proiect.

128
Tagurile:
gaz natural, Gazoduct, Rusia, Nord Stream 2, Germania
Tematic
În Danemarca se încearcă blocarea proiectului „Nord Stream -2”
MAE al Ungariei acuză UE de standarde duble în raport cu Nord Stream -2
SUA a asigurat Germania că sancțiunile nu vor viza „Nord Stream – 2”
Secretarul general al NATO despre Nord Stream – 2: “Nu e treaba noastră”
Sancțiunile SUA împotriva Nord Stream-2 - o pură ideologie
Sondaj: Nemții susțin Nord Stream-2 și nu au încredere în Trump
Nord Stream-2, în stadiul montării primelor segmente
Polonia: nu am cerut SUA sancțiuni împotriva Nord Stream-2
Industriașii germani susțin Nord Stream-2
Economist: Europa are mai mare nevoie de „Nord Stream-2” decât Rusia

Загрузка...