Hidrocentrala Porțile de Fier I

„Companiile rusești interesate participe la modernizarea centralelor hidroelectrice”

299
(reînnoit 15:44 18.10.2018)
Susţine Igor Iniushkin, Ministrul Consilier la Ambasada Rusă, care a explicat că perspectivele de creştere a relaţiilor economice dintre România şi Rusia sunt „destul de bune”.

BUCUREŞTI, 18 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. În comerţul interior, după scăderea schimbului de mărfuri din Rusia din perioada 2014-2016 se contată, acum, o creştere.

„Avansul din prima jumătate a lui 2018 este de aproape 28%, ceea ce arată un interes reciproc”, a precizat Igor Iniushkin, Ministru Consilier la Ambasada Rusă, care a precizat că perspectivele sunt destul de bune pentru creşterea legăturilor în diferite domenii dintre ţările noastre şi că Rusia doreşte să includă în acest proces întreprinderile mici şi mari, şi, de asemenea, camerele regionale de comerţ.

„Probabil a sosit timpul să ne gândim la reînnoirea relaţiilor noastre de cooperare”, a punctat diplomatul rus.

În conformitate cu deciziile Parlamentului rus, prioritatea Moscovei este promovarea producţiei naţionale în domeniul construcţiilor de maşini, de nave şi de avioane.

„Companiile ruse sunt interesate să participe la modernizarea centralelor hidroelectrice şi la staţiile de producţie a petrolului. Vrem să promovăm parteneriatele directe între companiile din Federaţia Rusă şi România”, a explicat Igor Iniushkin, adăugând că reprezentanţii companiilor ruseşti sunt invitaţi să paricipe la evenimentele expoziţionale organizate în România şi invers.

Potrivit oficialului rus, relaţiile dintre ţările noastre au supravieţuit multor încercări şi acum este important ca dezvoltarea relaţiilor bilaterale să fie triumfătoare.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul evenimentului „România şi Rusia  În căutare de noi formate de cooperare” desfăşurat astăzi la Academia de Studii Economice Bucureşti.

299
Tagurile:
Relațiile româno-ruse, Ambasada rusă, românia, Rusia
Тема:
Relațiile româno-ruse (200)
Tematic
România și Rusia vor crea o platformă de dialog
Interviu: Există nevoia unui dialog ştiinţific şi public între România şi Rusia
Kunz: „Rusia este mama mea, România soţia şi fiica mea”
Expert rus: „Acordăm o importanţă deosebită creării Comisiei ruso-române”
Kadamşoev: „Rusia - unul din principalii parteneri comerciali ai României"
Lavrov: Rusia şi România vor putea să utilizeze potenţialul de cooperare existent
Rusia – ţară deschisă ştiinţei, are programe pentru companiile româneşti

Загрузка...