Premierul Viorica Dăncilă

Dăncilă bani, poți primi până la 60.000 de lei. Vezi unde te încadrezi

732
Românii pot contracta, de luni, credite cu dobândă zero de până la 60.000 de lei, bani ce pot fi cheltuiți pentru educaţie, sănătate, investiţii imobiliare, cultură, sport.

BUCUREȘTI, 12 oct — Sputnik, Daniel George Nistor. Executivul condus de premierul Viorica Dăncilă a lansat programele "Investește în tine" și "Sprijin pentru industria cinematografică".

Lansarea programului "Investește în tine" și semnarea documentelor necesare derulării lui reprezintă o perspectivă deschisă tinerilor și persoanelor de vârstă activă de a-și asigura finanţarea pentru îmbunătăţirea pregătirii profesionale sau pentru acces la diferite servicii de sănătate și activități sportive, se arată într-un comunicat al Guvernului

Începând cu data de luni, 15 octombrie, toţi cei interesaţi vor putea contracta în acest scop credite cu dobândă suportată de la bugetul de stat, iar pentru creditele contractate, anii de studiu vor reprezenta perioada de grație pentru acest tip de finanţare.

Tinerii între 16 și 26 de ani pot contracta în acest scop credite de până la 40.000 de lei, iar persoanele între 26 și 55 de ani pot lua credite de până la 35.000 de lei. Dacă persoana care apelează la acest instrument de creditare este angajată, poate beneficia de încă 20.000 de lei, așadar suma maximă care poate fi primită se ridică la 60.000 de lei pentru grupa de vârstă 16-26 de ani și la 55.000 de lei pentru cei încadrați la categoria 26-55 de ani.

Banii împrumutaţi pot fi folosiţi pentru cheltuieli în educaţie, sănătate, investiţii imobiliare, cultură, sport, efectuate de oricare dintre membrii familiei beneficiarului.

Prin cel de-al doilea program guvernamental ajuns în etapa de aplicare, "Sprijin pentru industria cinematografică", producătorii de film pot obține finanțări garantate de stat, pentru producții cinematografice româneşti și străine realizate pe teritoriul României. Aplicațiile pot fi depuse începând cu data de vineri, 12 octombrie.

Cu un buget alocat de 50 milioane de euro anual, acest program guvernamental, gândit după un model care s-a dovedit de succes pentru industria cinematografică americană, se anunță a fi cea mai atractivă schemă de ajutor de stat din Europa pentru cinematografie.

Producțiile cinematografice care vor fi selectate în program vor beneficia de ajutor de stat între 100.000 de euro și 10 milioane de euro, bani din care se va putea acoperi până la 45% din cheltuielile eligibile pentru producția de filme realizate în România și care promovează țara noastră, respectiv de până la 35% din totalul cheltuielilor eligibile pentru dezvoltarea proiectelor de film și producție de film în România.

"Implementarea acestor programe va avea beneficii atât economice, cât și sociale: crearea de locuri de muncă mai bine plătite și atragerea de proiecte de investiţii cu valoare adăugată mare", a declarat premierul Viorica Dăncilă.

732
Tagurile:
Sprijin pentru industria cinematografică, Investește în tine, program, bani, Credite, tineri, România
Tematic
Cel mai mare succes al Guvernului Dăncilă. Toți românii câștigă - analiză
Nou scandal la Bruxelles. Membru PSD atacă Guvernul Dăncilă de față cu oficialii
Veste bună de la Dăncilă: Guvernul dă bani tuturor românilor... care sunt "cuminți"
SONDAJ: De acord cu atitudinea și discursul Vioricăi Dăncilă în Parlamentul European?
Viorica Dăncilă o desființează pe Macovei! Surpriză însă - iată cine a promovat-o!...
Viorica Dăncilă revine - rafale nimicitoare pentru atacatorii României! Sunt praf!
În timp ce Dăncilă se lupta cu Europa, Parlamentul a făcut o manevră dubioasă!
Viorica Dăncilă - lecție de demnitate în Parlamentul European! Le-a rupt gura!
E sigur! Dăncilă a făcut anunțul așteptat de peste 5 milioane de români
A uitat? Acuzat la vremea lui, Cioloș o lovește fix la fel pe Dăncilă
Iohannis, capabil de orice ca să dărâme Guvernul Dăncilă
I-a întrecut pe toți: Dăncilă, cel mai bun premier de după 1989 la acest capitol
Dăncilă dă bani asistaților social, dar și marilor firme. Să comparăm...
Viorica Dăncilă ia o decizie care va bucura toți românii. Mai mulți bani!
Haz de (ne)caz: Glume pe net după ce Dăncilă a ratat întâlnirea cu Junker
Românii în vremea lui Dăncilă - premier. Trăim altfel decât vor ei să credem
Știrea nopții: Viorica Dăncilă - demisie. Dragnea - reacție, Ciutacu - uimire!
Nava Solitaire

Danemarca a dat undă verde finalizării construcţiei Nord Stream 2

78
Autorităţile din Danemarca au autorizat continuarea construcţiei gazoductului Nord Stream 2 prin apele ei teritoriale.

BUCUREŞTI, 6 iul – Sputnik. Agenţia Energetică Daneză (DEA) a permis Nord Stream 2 AG să finalizeze construcţia gazoductului Nord Stream 2 în apele ei teritoriale cu utilizarea navelor cu un sistem de poziţionare prin ancorare, a anunţat regulatorul.

Acum, noile vase vor putea fi utilizate atât separat, cât și în combinaţie cu navele dotate cu un sistem de poziţionare dinamică.

Anterior, Danemarca interzisese utilizarea navelor cu poziţionare prin ancorare, pentru că acestea riscă să dea peste minele neexplodate din Marea Baltică.

Proiectul "Nord Stream 2" presupune construcția a două linii de gazoduct cu o capacitate de 55 miliarde de metri cubi de gaz care vor conecta țărmul Rusiei cu Germania prin Marea Baltică. Noua conductă va fi construită în apropiere conductei Nord Stream.

De realizarea proiectului se ocupă compania Nord Stream 2 AG. Jumătate din mijloace vor fi investite de Gazprom, restul vor fi oferite de partenerii europeni, Shall, OMV, Engie, Uniper și Wintershall.

SUA se pronunță împotriva proiectului și promovează în Europa propriul gaz lichefiat. Împotriva Nord Stream – 2 se pronunță, de asemenea, Ucraina, care are temeri că va pierde veniturile de pe urma tranzitului gazului rusesc, dar și Polonia, Letonia și Lituania.

În favoarea proiectului se pronunță Germania și Austria, interesate de livrarea sigură a gazului, precum și Norvegia, guvernul căreia deține 30 la sută din acțiunile companiei Kvaerner, unul din executorii lucrărilor de construcții.

La începutul lunii octombrie, “Gazprom” a anunțat că gazoductul a fost construit în proporție de 80 la sută. Finalizarea lucrărilor este îngreunată de faptul că Danemarca a eliberat autorizație de construcție doar la începutul lui octombrie, însă operatorul Nord Stream 2 AG poate face uz de ia nu mai devreme de 27 noiembrie din cauza perioadei de contestare. Cu toate acestea, șeful Gazprom, Alexei Miller, a declarat că pentru instalarea segmentului prin teritoriul danez vor fi necesare doar cinci săptămâni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

78
Tagurile:
Danemarca, Nord Stream 2
Tematic
Nord Stream 2: Cum tentativa de a opri acest proiect a devenit un eșec pentru Trump
Au fost găsite metode de finalizare a construcției Nord Stream - 2
Nord Stream – 2: Germania amenință SUA cu tarife la gazul american
Schröder: Germania trebuie să se opună sancțiunilor SUA împotriva Nord Stream - 2

Загрузка...
An areal view of the Austrian petrol refinery plant OMV near Vienna

Acuze grave: OMV ”au preferat taie un combinat chimic de mărimea Doljchim”

190
Cunoscutul om de afaceri Ioan Niculae face afirmații incredibile, despre o afacere de acum 10 ani – ”afacerea Doljchim”. Ce spune despre reprezentanții OMV.

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. La momentul de față, în România se discută despre apariția unor noi unități chimice. Acestea vor avea ca scop valorificarea superioară a gazului.

Cunoscutul om de afaceri Ioan Niculae face o serie de afirmații de o gravitate extraordinară despre o afacere de acum zece ani, ”afacerea Doljchim”, combinatul chimic din Craiova care a fost demolat la șase ani de la privatizare.

Niculae este proprietarul grupului de firme Interagro – aflate acum în insolvență – și dorește să repornească toate combinatele chimice pe care le deține. Este vorba despre șase combinate chimice.

Afaceristul precizează că a negociat foarte mult cu austriecii de la OMV cumpărarea combinatului, dar că aceștia au făcut o mișcare de ultim moment și s-au răzgândit. Mai exact, austriecii au preferat să vândă combinatul la fier vechi, cu toate că Niculae spune că le oferise un preț mai mult decât avantajos. Este vorba despre o sumă triplă pentru preluarea combinatului.

În schimb, potrivit lui Niculae, austriecii ar fi cerut vehement ca toate utilajele care ar fi putut fi folosite ulterior în alte fabrici chimice din România, ca piese de schimb, să fie tăiate.

„Au negociat cu mine un an de zile vânzarea Doljchim Craiova. Am bătut palma, la insistențele lor, pe suma pe care au vrut ei să o obțină. Asta era joi. Miercurea viitoarea trebuia să ne întâlnim, cu toți avocații, să semnăm contractele, și marți, cu o zi înainte, m-a anunțat fostul lor director general de atunci, austriacul, că ar fi bine să ne vedem câteva minute. Am bănuit că e ceva de rău. A spus că îi e rușine, că e o treabă total neprofesionistă, dar că el este un executant, și a primit dispoziție de la Viena, de la Board, să nu îmi mai vândă mie fabrica, și să o dea la fier vechi. Prețul meu era de trei ori mai mare decât prețul cu care au vândut ei la fier vechi”, spune Niculae.

Omul de afaceri susține că, în negocierile pe care le-a avut, austriecii  au fost foarte duri în legătură cu preluarea tuturor obligațiilor de mediu și de personal.

Potrivit lui Niculae, austriecii ar fi preferat să taie un combinat chimic de mărimea Doljchim decât să îl dea unui investitor român.

La o săptămână după încheierea tratativelor cu Ioan Niculae, austriecii l-au vândut pe o sumă derizorie unei firme din Călărași, la fier vechi. În jumătate de an, combinatul trebuia să dispară, fapt care s-a și întâmplat.

Dezvăluirile lui Ioan Niculae nu se opresc aici. Potrivit acestuia, cei de la OMV au dat instrucțiuni directorului general pe Doljchim de atunci ca nici un obiect, nici un utilaj mecanic, nimic să nu fie vândut ca atare.  Totul trebuia tăiat.

Mai mult, Niculae subliniază că Interagro a oferit de trei ori și ceva mai mult decât a luat OMV pe combinat de la fier vechi. Problema austriecilor, însă, nu au fost banii, iar autoritățile nu și-au pus niciodată întrebări.

”Deci au fost sute de milioane scoase prin Doljchim, nu i-a întrebat nimeni niciodată nimic”, a spus Niculae.

La finalul lui 2009, Petrom, companie privatizată de statul român cu firma austriacă OMV în 2004, a anunțat închiderea combinatului chimic Doljchim Craiova. Acest lucru făcea parte din strategia grupului de a renunța la activitățile de chimie și petrochimie.

În 2010, combinatul este închis efectiv. Atunci, compania a ieșit de pe piața îngrășămintelor chimice. Terenul a fost ecologizat ulterior.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

190

Загрузка...
A l'intérieur de la basilique Sainte-Sophie

Rusia: intențiile Turciei privind Hagia Sophia, „o amenințare” pentru civilizația creștină

0
(reînnoit 20:04 06.07.2020)
După ce președintele Turciei a propus transformarea Hagiei Sophia, de origine creștină, într-o moschee, Rusia și-a exprimat îngrijorarea, considerând acest proiect ca fiind o ameninţare la adresa „civilizației creștine”.

BUCUREŞTI, 6 iul – Sputnik, Doina Crainic. Autoritățile ruse și Biserica Ortodoxă şi-au exprimat luni (6 iulie) îngrijorarea cu privire la intenţia președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, de a converti fosta Hagia Sophia din Istanbul într-o moschee.

 

Patriarhul Rusiei Kirill a spus într-o declarație că este „profund îngrijorat” cu privire la o posibilă schimbare a statutului „unuia dintre cele mai măreţe monumente ale culturii creștine”, „deosebit de drag Bisericii Ruse”, moştenitoare a tradițiilor bizantine, potrivit Sputnik France

„Orice încercare de a umili sau a călca moștenirea spirituală milenară a Bisericii din Constantinopol este percepută de poporul rus – anterior, precum şi astăzi - cu amărăciune și indignare”, a avertizat patriarhul Moscovei.

„Valoare sacră”

„O amenințare la adresa Hagia Sophia este o amenințare la adresa întregii civilizații creștine și, prin urmare, la adresa spiritualităţii și istoriei noastre”, a adăugat patriarhul, cerând guvernului turc să „fie atent”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, şi-a exprimat „speranța că Ankara va lua în considerare statutul Hagiei Sophia ca proprietate a patrimoniului mondial”. Acesta a mai spus că Hagia Sophia are „o valoare sacră” pentru ruși.

De asemenea, viceministrul rus pentru Afaceri Externe, Serghei Verchinin, a cerut Ankarei să „țină seama de importanța globală” a bazilicii bizantine antice.

Cea mai înaltă instanță administrativă din Turcia a examinat joi solicitarea privind transformarea fostei Hagia Sophia într-o moschee, măsură solicitată de președintele Recep Tayyip Erdogan, cu riscul creării de tensiuni în relaţiile cu mai multe țări.

Un monument arhitectonic important construit în secolul al 6-lea de bizantini, care îşi încoronau împărații acolo, Hagia Sophia constituie un patrimoniu mondial UNESCO și una dintre principalele atracții turistice din Istanbul.

Convertită într-o moschee după cucerirea Constantinopolului de către otomani în 1453, Hagia Sophia a fost transformată în muzeu în 1935 de către liderul tinerei Republici Turce, Mustafa Kemal, nerăbdător să „o ofere omenirii”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Civilizație, Rusia, Turcia
Tematic
Înalt ierarh al BORu: Sunt posibile vărsări de sânge, pe motive religioase, în Ucraina
Șeful BORu declară că există intenția de a distruge cea mai importantă forță ortodoxă
Cum îi va afecta pe enoriași răspunsul dur al BORu la acțiunile Constantinopolului
BORu a propus instituirea unui moratoriu la avorturi în perioada pandemiei
BORu: Miscarea Black Lives Matter capătă un caracter anticreștin
BORu a întrerupt relațiile cu Patriarhia de Constantinopol

Загрузка...