Nord Stream 2

Industriașii germani susțin Nord Stream-2

86
(reînnoit 17:33 24.09.2018)
Președintele Uniunii Germane a Industriașilor, Dieter Kempf, susține proiectul gazoductul Nord Stream – 2.

BUCUREȘTI, 24 sept — Sputnik. Germania nu trebuie să renunțe la proiectul Nord Stream-2 sub presiunea SUA, consideră președintele Uniunii Germane a Industriașilor (BDI), Dieter Kempf.

"Deocamdată putem primi gaze prin conducte. Avem una. Pentru siguranța livrărilor economia se pronunță pentru cel de-al doilea canal", a declarat Kempf într-un interviu oferit publicației Süddeutsche Zeitung.

Mai curând, Trump stabilește o legătură între acest canal și gazul său lichefiat. Însă văd o mare problemă când un stat terț se amestecă în problemele noastre de alimentare cu energie, a spus el.

"Faptul că prețul resursei este mic nu are o importanță atât de mare. Gazul trebuie transportat peste Atlantic… Pentru a fi transportat, acesta trebuie să fie în stare lichidă, iar apoi trecut în stare gazoasă. Abia atunci putem discuta subiectul prețului și siguranța livrărilor", a adăugat Kempf.

În afară de aceasta, președintele BDI a atins și subiectul unei posibile introducerii în SUA a unor tarife la importul de automobile.

"Dacă Trump vrea să vând mai multe mașini, atunci trebuie să producă automobile competitive. Își va dezvolta SUA întreprinderile cu ajutorul tarifelor? Nu, desigur că nu. Ei își vor conserva economia în această stare proastă în care se află acum", a spus Kempf.

Mercedeы
© AP Photo / Gero Breloer

Proiectul Nord Stream-2 presupune construcția a două ramuri a conductei de gaz de o capacitate de 55 miliarde de metri cubi de gaz pe an, de la țărmul Rusiei, prin Marea Baltică, până în Germania. Noua conductă urmează să fie construită de-a lungul cu Nord Stream. Aceasta va trece prin teritoriile și zonele economice exclusive de pe țărmul Mării Baltice: Rusia, Finlanda, Suedia, Danemarca și Germania. Din toate aceste țări, Nord Stream urmează să obțină autorizate de construcție doar din partea Danemarcii.

Anterior, SUA a cerut statelor europene să renunțe la participarea la proiectul Nord Stream-2, amenințând cu introducerea unor sancțiuni împotriva celor care vor ignora această cerere. În același timp, SUA promovează idee vânzării propriului gaz lichefiat în Europa.

86
Tagurile:
Nord Stream 2, gazoduct, Gaz lichefiat, BDI, Dieter Kempf, SUA, Germania
Tematic
Polonia: nu am cerut SUA sancțiuni împotriva Nord Stream-2
Nord Stream-2, în stadiul montării primelor segmente
Sondaj: Nemții susțin Nord Stream-2 și nu au încredere în Trump
Sancțiunile SUA împotriva Nord Stream-2 - o pură ideologie
MAE al Ungariei acuză UE de standarde duble în raport cu Nord Stream -2
În Danemarca se încearcă blocarea proiectului „Nord Stream -2”
Putin: Austria susține proiectul Nord Stream-2

Загрузка...