Dolari

Țări care renunță la dolarul american în favoarea monedelor naționale - fenomen inevitabil

405
(reînnoit 19:36 16.10.2018)
Tot mai multe țări vor înceta să utilizeze dolarul american că monedă de decontare din cauza politicii agresive a Washingtonului, a declarat directorul celei de-a doua cea mai mare bancă din Rusia, Andrei Kostin, la Forumul economic din Vladivostok.

BUCUREȘTI, 13 sept — Sputnik, Doina Crainic. Andrei Kostin, directorul băncii VTB din Rusia, a două cea mai importantă bancă rusească, a declarat că acest fenomen este ''inevitabil''.

"Cred că este inevitabil. Situația actuală este că Statele Unite folosesc dolarul că pe o armă. Cred că dacă SUA continuă să utilizeze dolarul că pe o armă, este inevitabil ca, nu numai în Rusia, dar și în alte țări, să asistăm la o tendință tot mai accentuată de a se renunța la dolar", a declarat Kostin într-un interviu acordat Bloomberg.

Este puțin probabil ca procesul trecerii de la dolarul american la monedele naționale să fie rapid sau ușor, a adăugat Kostin. "Nu putem abandona imediat dolarul. E probabil imposibil având în vedere rolul acestuia în economie. Dar dacă nu începem, nu vom ajunge niciodată la acest lucru, așa că trebuie să începem acum și deja suntem într-un astfel de proces", a declarat Andrei Kostin în afară dezbaterilor din cadrul Forumului.

Un bun exemplu este reprezentat de un grup rusesc de companii miniere de extracție a diamantelor, Alrosa, a spus Kostin. Compania a vândut recent diamante în yuani în locul dolarului.

Referindu-se la noile sancțiuni impuse de SUA, printre care la o posibilă interzicere a tranzacțiilor în dolari cu băncile rusești, acesta a declarat că VTB ar fi gata să returneze depozitele clienților.

"Ne pregătim pentru orice situație și, cu siguranță, cred că sectorul bancar rusec, cu ajutorul băncii centrale din Rusia, poate face față altor sancțiuni", a adăugat Kostin, citat de RT.

405
Tagurile:
moneda națională, Bloomberg, Dolari, Andrei Kostin, Rusia
Tematic
Dolarul american se va prăbuși complet din cauza războiului comercial cu China
Dolarul a scăzut și are motive să mai scadă
Și totuși, dolarul mai poate să scadă!
Dolarul cade și în fața leului românesc
Dolarul american, cea mai mare prăbușire din ultimii trei ani
Avertisment: o nouă criză. „Prețul aurului va exploda, dolarul va fi eliminat"
Dolarul american își pierde statutul de cea mai importantă monedă
Dolarul va coborî până la 16 lei în 2018. Ce spune Ministerul Economiei
Expert: Dolarul american se va deprecia în continuare (Audio)
Dolarul american a trecut în faza căderii libere
Operațiune misterioasă: prețul aurului explodează. Dolarul se prăbușește
Ce se întâmplă cu dolarul: Va cădea oare „americanul” până la 15-16 lei
De ce s-a depreciat dolarul și care va fi evoluția lui până la sfârșitul anului
Euro, pe punctul de a ajunge la paritate cu dolarul american

Загрузка...