Sacrificare

Autorităţile lasă ţăranii fără porc de Crăciun, deşi nu ştiu dacă e bolnav. Abuz sau...?

111
Se întâmplă la Galaţi acolo unde a fost confirmat un nou focar de pestă porcină africană, iar veterinarii vor eutanasia toţi porcii, „preventiv".

BUCUREŞTI, 11 sept — Sputnik, Georgiana Arsene. Focarul confirmat în localitatea gălăţeană Tudor Vladimirescu este al zecelea.

De data aceasta, pesta a apărut într-o gospodărie. De altfel, acesta a fost şi motivul pentru care autorităţile au decis să eutanasieze toţi porcii începând de astăzi.

Echipele de inspectori sanitari şi de veterinari urmează să eutanasieze toţi porcii care au rămas în gospodăriile ţărăneşti, mai ales că, în ultimele zile, numeroşi proprietari şi-au sacrificat animalele de teama pestei porcine.

Carmen Stroia, şefa Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi a precizat că erau înregistraţi 223 de porci şi că urmează să afle câţi sunt în realitate.

„Pe cei pe care îi găsim, îi ucidem preventiv astăzi. Oamenii nu trebuie să refuze, nu ne-am confruntat cu astfel de cazuri. Ei primesc despăgubiri, în caz contrar pot fi sancţionaţi, suntem dispuşi să explicăm de mai multe ori", a precizat sefa DSVSA Galaţi, potrivit antena3.ro

Situaţia este extrem de gravă, mai ales că uciderea preventivă nu demonsteează nimic, nici că s-a extins focarul şi nici că acei porci erau sănătoşi. Practic, masacrul porcilor se face în absenţa oricăror dovezi, fapt care ar putea fi considerat chiar abuz.

Potrivit unui comunicat al ANSVSA dat publicităţii în urmă cu cinci zile, în România, pesta porcină africană evolua în 11 judeţe, în 190 de localităţi, cu 826 de focare. 

Din nefericire, continuă să fie descoperite noi cazuri de pestă porcină, numai în ultimele zile fiind confirmate în Galaţi, Giurgiu şi Buzău.

111
Tagurile:
lipsă probe, sacrificare preventivă, pesta porcină, Tudor Vladimirescu, Galați, România
Тема:
Pesta porcină în România (67)
Tematic
Apocalipsa porcilor a început - 140.000 de animale vor fi sacrificate doar la o fermă
A început masacrul! Peste 80.000 de mistreţi - vânaţi până la Ziua Naţională
Guvernul a făcut-o lată: despăgubiri ilegale pentru pestă
Peste 50.000 de porci sănătoşi - ucişi cu încălcarea legii

Загрузка...