Eugen Teodorovici

Teodorovici ne spunea acum trei luni știe rezolve. Nu a a rezolvat

123
(reînnoit 11:51 10.09.2018)
Teodorovici a avertizat acum trei luni că dependența față de UE ne ține "pe minus", iar de atunci dependența a rămas și "minusul" continua să crească.

BUCUREȘTI, 10 sept — Sputnik, Daniel George Nistor. În primele șapte luni din 2018, exporturile FOB au însumat 39,9 miliarde de euro, după o creștere de 10,4% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar importurile CIF au însumat 47,5 miliarde de euro, după o creștere de 10,5%.

Deficitul balanţei comerciale (diferența dintre importuri și exporturi) a fost, de 7,6 miliarde de euro, mai mare cu 766,5 milioane euro decât cel înregistrat în perioada ianuarie-iulie 2017.

Valoarea schimburilor comerciale cu țările din Uniunea Europeană a reprezentat 76,6% din totalul exporturilor şi 75,1% din totalul importurilor, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS). 

Preţul FOB (Free on Board/Liber la bord) reprezintă preţul la frontiera ţării exportatoare, care include valoarea bunului, toate cheltuielile de transport până la punctul de îmbarcare, precum şi toate taxele pe care bunul trebuie să le suporte pentru a fi încărcat la bord.

Preţul CIF (Cost, Insurance, Freight/Cost, Asigurare, Navlu) reprezintă preţul la frontiera ţării importatoare, care cuprinde atât elementele componente ale preţului FOB, cât şi costul asigurării şi transportului internaţional.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a avertizat acum trei luni asupra faptului că România trebuie să își reducă dependența față de UE, una dintre cauzele deficitului de cont curent ridicat. 

La acel moment, cele mai recente date indicau un deficit comercial de 3,7 miliarde de euro, iar relația cu UE reprezenta 76,8% din totalul exporturilor şi 75,7% din totalul importurilor.

Așadar Teodorovici a avut dreptate, dependența a rămas la același nivel, iar deficitul comercial continua să crească.

E bine că guvernanții cunosc problemele. Ar fi și mai bine dacă ar și acționa în sensul rezolvării lor.

De fapt, la acel moment, ministrul Finanțelor a spus și ce trebuie să facem ca să diminuăm această dependență — "să dăm drumul la investiții". Iată că guvernanții au și soluții. Mai trebuie doar să așteptăm până când le vor pune în aplicare.

123
Tagurile:
măsuri, creștere, Deficitul balanţei comerciale, Eugen Teodorovici, România
Tematic
Statul cheltuiește mai rapid decât încasează. Deficitul bugetar a crescut
PNL a observat: Deficit record pe primele două luni din 2018
Economia se clatină. Vezi cu cât a sărit deficitul comercial al României
Carmen Avram

Carmen Avram face praf un ministru de prim rang îi în vileag trei minciuni!

504
Cunoscuta realizatoare TV și europarlamentar dă în vileag trei minciuni ale ministrului unui domeniu de maximă importanță – și cum afectează asta pe cei care activează acolo

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Apreciată pentru reportajele și anchetele sale de excepție, Carmen Avram nu se dezminte nici ca europarlamentar! Rămâne aceeași căutătoare a adevărului, gata să dea în vileag aspectele pe care alții încearcă să le ascundă. 

În cazul de față, ministrul Agriculturii, domeniul în care România își punea mari speranțe în urmă cu câți va ani, mai precis pe vremea guvernărilor PSD, cu Petre Daea ministru.

Acum însă, Carmen Avram denunță un ”mare scandal mare la Ministerul Agriculturii”, unde ministrul liberal Adrian Oros ”nemaivăzutul” a fost prins cu… ”trei minciuni”.

Iată cele ”trei minciuni”, așa cum le prezintă Carmen Avram:

  1. ”Le-a garantat fermierilor că crescătorii de porci pentru reproducție vor avea bani europeni din Planul Național de Redresare și Reziliență”.

De fapt, spune Carmen Avram este 𝐌INCIUNĂ! ”Nu vor avea. Propunerea n-a plecat niciodată spre Bruxelles”.

  2. ”I-a asigurat pe fermieri că, tot din banii PNRR, vor avea 8 depozite regionale pentru legume și fructe”.

Din nou… MINCIUNĂ! ”Propunerea nici n-a plecat vreodată de la București, spre Comisia Europeană”, arată europarlamentarul.

  3. ”Le-a promis fermierilor că vor avea sistem de irigații plătit din banii europeni ai Planului Național de Redresare și Reziliență”.

Și iar 𝐌INCIUNĂ, acuză Carmen Avram, deoarece ”Păcălită de „imaculații” de la Guvern -PNL PLUS USR - Comisia știa că noi am făcut investiții în irigații, așa că anunțase încă din octombrie 2020 că nu va finanța așa ceva din PNRR”.

Consecința acestor ”MINCIUNI”? ”Agricultura din România a pierdut toți banii pe care putea să-i ia de la Bruxelles”.

În aceste condiții, Carmen Avram consideră că singura șansă este o nouă revizuire - a patra - a PNRR. ”RUȘINE!!”, exclamă Carmen Avram.

Întrebarea noastră este – crede Carmen Avram că această a patra revizuire va fi gata și transmisă până la finele lui mai – adică peste o lună, ca să mai prindem fonduri în octombrie? În opinia noastră, așa ceva este greu de crezut!

În caz contrar, dacă intrăm în vară fără PNRR aprobat, va mai veni vreun ban anul acesta? Răspuns clar - NU!

504
Tagurile:
Carmen Avram

Загрузка...
Angela Merkel

Merkel s-a pronunțat cu privire la calitatea gazului rusesc

434
(reînnoit 13:56 20.04.2021)
Cancelarul german Angela Merkel a vorbit în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei despre calitatea gazului rusesc.

BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. În Europa există divergențe în privința Nord Stream 2, însă gazul din Nord Stream 1 nu este mai prost decât cel care provine din tranzitul prin Ucraina, a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel, într-un discurs rostit în regim online la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE).

“Știu despre divergențele legate de Nord Stream 2, cunosc poziția mult state membre (APCE). În calitate de UE, am identificat o poziție comună prin modificarea directivelor gazelor pentru autorizarea acestui gazoduct. În orice caz, vreau să vă indic asupra faptului - gazul din Nord Stream 2, care încă nu este transportat, ci gazul din Nord Stream 1 nu este mai prost decât cel care tranzitează Ucraina sau gazul care vine din Rusia prin Turcia”, a spus Merkel.

Ea a mai adăugat că Germania “a luat decizia cu privire la construcția Nord Stream 2, e o luptă politică pe care unii o privesc diferit”.

434
Tagurile:
APCE, Rusia, Nord Stream 2, Angela Merkel
Tematic
Moscova, despre importanța proiectului ”Nord Stream - 2”
A mai rămas puțin: ”Nord Stream - 2” este gata în proporție de 95 %
Pentagonul a dat aprecieri impactului ”Nord Stream - 2” asupra relațiilor cu Germania
Depinde de "comportamentul Moscovei". Vor opri oare germanii "Nord Stream – 2"
Zelenski: ”Nord Stream - 2” este o problemă de război

Загрузка...

Lider PNL: “USR e o formațiune creată distrugă această țară”

0
Scandalul din Coaliție reizbucnește puternic între PNL și USR – acuzații puternice și blocaje financiare între partidele de la guvernare

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Chiar dacă este zi de sărbătoare, pentru partidele aflate la guvernare este o zi perfectă pentru a relua scandalul.

De fapt, pentru a-l continua – pentru că, la Iași, disputele și blocajele între USR, reprezentat de apriga Cosette Chicirău, și primarul PNL Mihai Chirica nu au încetat niciodată!

Aseară târziu, după ora 22, bugetul municipiului Iași a fost respins de Consiliul Local după  opt ore de dispute.

Blocajul a venit prin votul consilierilor locali PSD, dar și ai USR PLUS, care s-au distins prin atacuri la primar.

În replică, primarul Mihai Chirica a izbucnit în direct la Antena 3, acuzând USR că vrea răul municipiului, dar și al țării.

”USR este o formațiune creată să distrugă această țară, să o saboteze în toate privințele”, a declarat acum puțin timp Mihai Chirica.

Acum câteva săptămâni, Mihai Chirica lansa o acuzație asemănătoare despre USR PLUS:

”Este foarte clar că apariţia acestui partid, sau a acestei alianţe, în 2020 este un accident politic pe care toţi trebuie să ni-l asumăm în cele din urmă, dar nu este mai puţin clar faptul că nu există sub nicio formă dorinţă de a face ceva pentru ieşeni, ci doar de a continua un scandal ce se pare că nu mai ia sfârşit”, a declarat Chirica, într-o conferință de presă de la jumătatea lui martie.
0

Загрузка...