Migranți

Dezastru economic! România, în pericol rămână fără angajaţi!

117
(reînnoit 17:06 06.08.2018)
Potrivit unui studiu realizat de una dintre cele mai importante platforme de recrutare din ţara noastră, peste 55% din respondenţi au spus că preferă să muncească peste hotare.

BUCUREŞT, 6 aug — Sputnik, Georgiana Arsene. Ţările de top în care ar pleca să lucreze românii sunt Germania, Marea Britanie, Franţa, Statele Unite, Spania şi Italia.

Работа аэропорта
© Sputnik / Сергей Пивоваров

Motivul pentru care românii doresc să plece îl reprezintă speranţa unui trai mai bun. Instabilitatea politică sau serviciile guvernamentale şi sociale care lasă de dorit sunt alte motive care îi determină pe români să plece din ţară.

Mădălina Dan, clients manager în cadrul Bestjobs, spune că a observat că în multe state din Europa Centrală şi de Est a scăzut semnificativ disponibilitatea de relocare a candidaţilor, pe fondul îmbunătăţirii condiţiilor economice.

„În ţări precum România, climatul politic şi social reuşeşte să influenţeze tot mai mult decizia de mobilitate a forţei de muncă, în contextul în care angajaţii îşi doresc nu doar siguranţă financiară, ci şi un mediu stabil şi predictibil în care să trăiască", a precizat Mădălina Dan, potrivit evz.ro

Unul dintre cele mai mari studii la nivel mondial, Global Talent, ce analizeză mobilitatea şi ocuparea unui loc de muncă, a fost realizat de The Boston Consulting Group în parteneriat cu BestJobs, pe un eşantion de 4.000 de respondenţi din mediul urban.

117
Tagurile:
Bestjobs, migrație, The Boston Consulting Group, Global Talent, Mădălina Dan, Franţa, Italia, Spania, SUA, Marea Britanie, Germania, România
Tematic
După o noapte de negocieri și blocaje, Europa a ajuns la un acord pe migrație
Germania, fără echivoc, despre țara care este poarta de intrare a migrației ilegale
O treime din europeni nu privesc cu ochi buni migrația
Tudor Chirilă pledează pentru valorile europene - homosexuali și migrație
UE lansează o nouă operațiune de prevenire a migrației
Majoritatea britanicilor susțin migrația muncitorilor calificați din UE
Studiu Brexit: "Controlul migrației, prioritar negocierilor cu UE"
Decizii majore legate de BREXIT: Politica privind migrația
FMI: în urma migrației spre Occident, Europa de Est a pierdut 7% din PIB
Criza migrației din Europa - urmare a politicii UE și SUA în Orientul Mijlociu

Загрузка...