România UE

România întrece net țările dezvoltate. Cel mai prost stă Belgia

208
Statele foste comuniste reușesc mai bine decât cele dezvoltate să integreze în muncă migranții din afara granițelor Uniunii Europene.

BUCUREȘTI, 30 iul — Sputnik, Daniel George Nistor. Cehia, România, Portugalia şi Polonia înregistrau anul trecut cea mai ridicată rată a angajării în rândul migranţilor născuţi în exteriorul UE.

În 2017, rata angajării persoanelor cu vârsta cuprinsă între 20 şi 64 de ani din Uniunea Europeană varia de la 63% în rândul migranţilor născuţi în afara blocului comunitar, până la 73% în rândul populaţiei autohtone şi 75,4% pentru migranţii născuţi în diferite state membre ale Uniunii Europene, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat), citate de Agerpres.

În cazul migranţilor născuţi în afara Uniunii Europene, cea mai ridicată rată a angajării se înregistra anul trecut în Cehia (79,4%), România (76,3%), Portugalia (74,5%) şi Polonia (73%).

Deci România se află pe locul 2, după Cehia, iar din primele patru țări, două sunt foste comuniste. Aceste țări reușesc, așadar, să îi integreze mai bine în muncă pe cei veniți de pe alte continente, comparativ cu statele dezvoltate.

În schimb, Marea Britanie avea în 2017 cea mai ridicată rată a angajării în rândul migranţilor născuţi în diferite state membre ale Uniunii Europene (83.6%), urmată de Portugalia (82,7%), Suedia (80,7%) şi Estonia (80,2%).

Suedia (85,5%), Germania (81,6%) şi Olanda (80,5%) aveau anul trecut cea mai ridicată rată a angajării în rândul populaţiei native, arată datele Eurostat.

În schimb, Grecia are cea mai scăzută rată a angajării în rândul populaţiei autohtone (58,1%) şi pentru migranţii născuţi în diferite state membre ale Uniunii Europene (56,1%), în timp ce Belgia are cea mai scăzută rată a angajării în rândul migranţilor născuţi în afara blocului comunitar (52%). Deci la acest capital, Belgia stă cu peste 20 de puncte procentuale mai slab decât Cehia, România sau Polonia.

208

Загрузка...