Mistreț

Dimitrie Muscă, fermier: „Suntem o ţară de criminali. Europa şi-a atins ţelul"

2333
(reînnoit 17:35 25.07.2018)
Acesta susţine că industria cărnii de porc este distrusă peste noapte, din cauza Pestei Porcine Africane, zootehnia românească stă să dispară, iar ţara noastră va fi doar o piaţă de desfacere pentru marile state europene.

BUCUREŞTI, 25 iul — Sputnik, Georgiana Arsene. Muscă spune că este o adevărată nebunie şi că „suntem o ţară de criminali", menţionând că el cere în mod expres, în calitate de fermier şi de cetăţean al României, ca Direcţia Naţională Antcorupţie să se autosesizeze împotriva celor care ştiu că vectorul Pestei Porcine Africane este mistreţul şi nu vor să îl împuşte.

„Iată că au apărut noi focare, ceea ce înseamnă că, aşa cumulat trecem de 65.000 de capete ce trebuie sacrificate. Virusul a ajuns şi în Ialomiţa, a ajuns şi la Sălaj, am văzut de dimineaţă", a precizat Dimitrie Muscă.

Acesta a adăugat, ca o concluzie, că România este „rezolvată", adică „terminată", iar noi ajungem să cumpărăm carne de porc.

Fermierul arădean este convins că autorităţile nu vor să intervină în rezolvarea acestei probleme a Pestei Porcine Africane care deja bagă spaima în crescătorii mari de porci, dar şi în micii gospodari. Aceştia se tem că, dacă focarul se confirmă în judeţul lor, rămân fără animalele crescute cu trudă şi sacrificiu.

„Nu se vrea să se intervină! Nu ştiu ce mână criminală există pentru că soluţia este simplă: trebuie împuşcaţi toţi mistreţii. Eu cred că cei responsabili trebuie să se trezească şi să realizeze că vorbim despre distrugerea unei economii, a unui sector şi până la urmă chiar a unei ţări", a explicat Muscă, potrivit agrointel.ro.

Mai mult, fermierul spune că autorităţile europene sunt total indiferente la faptul că România nu va mai avea carne de porc, ba, mai mult, crede că este o manevră a UE pentru ca România să devină o piaţă de desfacere. Mai exact consideră Muscă, Europa şi-a atins ţelul şi „vorbim despre o mână criminală care vrea să ne transforme într-o piaţă de desfacere, iar zootehnia României să devină istorie".

Asta înseamnă că, odată ce crescătorii vor fi falimentaţi de stat, nu vor mai putea să o ia de la capăt, pentru că nu vor mai avea nici forţa, dar nici nervii necesari.

„Cine credeţi că e tâmpit şi cretin, cum cred autorităţile, să mai populeze complexele de porci care sunt rase de pe pământ? Nu mai ace nimeni: Europa şi-a atins ţelul pentru că există destulă carne de porc iar noi suntem o bună piaţă de desfacere pentru ei", a completat fermierul.

"Schema" prin care virusul PPA se răspândește de la un județ la altul este de-a dreptul înfiorătoare: autoritățile dezinfectează mașinile care tranzitează țara dar lasă în pace mistreții care colindă în voie pădurile de la un capăt al țării la altul.

Dimitrie Muscă mai este de părere că măsurile luate de Guvern privind acordarea unor compensații financiare celor care împușcă mistreții în zonele unde sunt confirmate focare de PPA sunt în zadar. Pericolul care paște o țară întreagă de la crescător mic la cel mare trebuie dezbătut la cel mai înalt nivel, în CSAT, fiind o chestiune de ține de securitatea națională.

„I-am spus şi preşedintelui Românei, Klaus Iohannis, la Indagra în 2016 când a avut o întâlnire cu fermierii, că vin porcii mistreţi din Ungaria şi Ucraina şi ne infectează. Răspunsul a fost: „Nu este treaba mea". Este treaba lui pentru că este o problemă de interes naţional", a menţionat fermierul.

Dimitrie Muscă este convins că autoritățile nu vor să intervină pentru stoparea răspândirii virusului PPA iar "o mână criminală intenționează să distrugă zootehnie românească", pentru că, spune el, crescătorul de porci din Tulcea a luat măsuri de biosecuritate foarte mari şi boala a reapărut, nu se ştie de unde.

Fermierul acuză şi lipsa de implicare atât a preşedintelui Asociației Producătorilor de Carne de Porc, Ioan Ladoşi, cât şi a şefului statului, Klaus Iohannis.

Reamintim că la acest moment, mai multe județe din țară se confruntă cu cazuri confirmate de pestă porcină africană. Cele mai grave situații sunt în județele Tulcea și Constanța. Conform declarațiilor recente ale ministrului agriculturii Petre Daea, boala suinelor nu are nici tratament, nici vaccin, așa că autoritățile estimează că la focarele existente acum, numărul de animale sacrificate va fi de 45.000 de capete.

2333
Tagurile:
importuri, distrusă, industria cărnii de porc, perspective sumbre, piață de desfacere, Dimitrie Muscă, România
Тема:
Pesta porcină în România (67)
Tematic
Autoritățile în alertă. Pesta porcină lovește iar, acum departe de Tulcea
Pesta porcină mai face și alte ravagii. "Lovitură foarte grea pentru noi"
Alertă! A fost depistat un focar de pestă porcină africană
Focar de pestă porcină africană lângă granițele României și Republica Moldova
Răzvan Dumitrescu

Răzvan Dumitrescu pune întrebarea cheie a momentului: ”Totuși, cum naiba?!”

401
La adăpostul revoltei publice generate de cazul împușcării ursului, un eșec major pentru România nu a fost băgat de seamă – și el are legătură cu același grup politic și de interese care a afectat alte domenii de vârf

BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Un mare scandal, cu implicații majore pentru România, a fost acoperit de mult discutatul caz al împușcării ursului Arhur – este vorba de excluderea laserului de la Măgurele din proiectul paneuropean de cercetare ”Extreme Light Infrastructure - European Research Infrastructure Consortium”.

Ei bine, luat prea puțin la întrebări, demnitarul responsabil de domeniu și de situație, ministrul Cercetării, Ciprian Teleman de la USR, spune sec: ”România nu a fost inclusă în consorţiu cu statut de membru fondator observator, în ciuda eforturilor diplomatice făcute anterior acestei reuniuni”.

”Neîncrederea apărută între parteneri, în etapele finale ale proiectului, nu a putut fi recuperată în două luni, deşi România a lucrat intens, mai bine de zece ani, la realizarea acestei infrastructuri”, scrie Teleman pe pagina de socializare.

Cu toate astea - altfel spus, după șutul primit - ministrul spune că ”ELI ERIC va beneficia în continuare de suportul României ori de câte ori va fi solicitat”.

”Menținem deschis dialogul dintre România si ELI ERIC prin proiectul Impulse, platformă prin care echipele de proiect rămân în contact cu ceilalți actori implicați, atât din punct de vedere tehnic, cât și administrativ”, arată ministrul.

Ei bine, în fața acestui insucces, unul dintre cei mai atenți și experimentați observatori a ceea ce se petrece în România, realizatorul TV Răzvan Dumitrescu pune o întrebare cheie:

”Cum naiba numai miniștri din zona USR-PLUS reușesc să termine cu transplantul de plămâni, sa pună la podea transplantul osos prin manevra cu spitalul  Foișor și acum să treacă și la laser?”, scrie Răzvan Dumitrescu, subliniind uluit: ”Totuși, cum naiba?”.

Un răspuns ar putea veni de la fostul șef al diplomației române, Adrian Severin: ”USR PLUS e cea mai mare amenințare la adresa siguranței naționale”.

Și să amintim un alt demers împotriva științei românești al aceleiași grupări: printr-un amendament la Legea Bugetului, USR PLUS a dorit lăsarea fără fonduri – deci închiderea! – Academiei Oamenilor de Știință.

Ori, pe mâna lor au ajuns, așa cum remarca Răzvan Dumitrescu, atât Sănătatea, cât și Cercetarea. ”Totuși, cum naiba?” – vorba realizatorului „Subiectiv”.

401
Tagurile:
USR, Răzvan Dumitrescu, laser

Загрузка...
Валюта

Datoria externă a României: peste 123 de miliarde de euro!

182
(reînnoit 14:43 06.05.2021)
Banca Naţională a României informează că datoria externă pe termen lung a țării se ridica, la finele lunii februarie 2021, la 90,947 miliarde de euro, iar cea pe termen scurt la 32,668 miliarde.

BUCUREȘTI, 6 mai – Sputnik. Conform datelor BNR, datoria publică directă însuma 56,001 miliarde de euro (57,307 miliarde de euro la finele lui 2020), din care 11,099 miliarde de euro la instituţiile multilaterale (credite financiare), 13,4 milioane de euro la instituţii bilaterale (credite financiare), 44,803 miliarde euro emisiuni de obligaţiuni etc.

În ceea ce priveşte datoria public garantată, aceasta era, după primele două luni din 2021, de 212,7 milioane de euro, din care 102 milioane de euro la instituţii multilaterale.

Datoria privată totaliza 33,458 miliarde de euro, din care 2,075 miliarde de euro la instituţii multilaterale, 2,412 miliarde de euro investiţii de portofoliu şi 29,971 miliarde euro altele (credite financiare, comerciale etc).

Depozitele pe termen lung ale nerezidenţilor erau, la 28 februarie 2021, de 105 milioane euro, iar alocările de DST de la Fondul Monetar Internaţional de 1,17 miliarde euro.

Conform datelor BNR, la finele lui februarie datoria externă pe termen scurt însuma 32,668 miliarde euro (33,1 miliarde euro la sfârşitul lunii decembrie 2020).

182
Tagurile:
România, BNR

Загрузка...
Государственный визит президента РФ В. Путина в Китай

"America este departe!"Japonezii s-au speriat de alianța Rusiei și Chinei în caz de război

93
(reînnoit 10:04 08.05.2021)
Japonezii au comentat rezultatele reuniunii miniștrilor de externe G7 de la Londra și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la apropierea dintre Moscova și Beijing.

BUCUREȘTI, 8 mai - Sputnik. Cititorii portalului japonez Yahoo News Japan au comentat rezultatele reuniunii miniștrilor de externe G7 de la Londra și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la apropierea dintre Moscova și Beijing.

Portalul a atras atenția asupra comunicatului final, în care Rusia și China au fost numite printre „cele mai mari amenințări la adresa lumii”. Cu toate acestea, potrivit unui număr de utilizatori, în scenariul unui conflict armat din regiunea Asia-Pacific, izolarea celor două țări poate juca o glumă crudă cu Tokyo.

"Japonia este strânsă între ele, ca între ciocan și nicovală! America și Occidentul sunt departe, dar Japonia este chiar aici! În cazul un conflict militar, Japonia se va afla într-o situație extrem de periculoasă și este puțin probabil să iasă din el! Trebuie să ne gândim la asta! "- crede unul dintre comentatori.

"Cu astfel de declarații, aruncăm Rusia și China, una în brațele celeilalte!Iar situația din Japonia nu devine mai sigură și mai stabilă, ci, dimpotrivă, mai tensionată și periculoasă! "- a comentat un alt utilizator.

În timp ce alți comentatori s-au plâns că astfel de declarații rămân doar pe hârtie și nu duc la acțiuni concrete.

„Toate aceste reuniuni și întâlniri ale Grupului celor Șapte se încheie în același mod - cu careva declarații ”, a reacționat un alt cititor.

"Până acum, toate aceste declarații formidabile împotriva Chinei și Rusiei sunt mai mult pe hârtie. Acțiunile concrete nu sunt deosebit de vizibile!" - a subliniat utilizatorul.

Printre cititori au fost și cei care au cerut stabilirea unor relații bilaterale între Rusia și Japonia.

"În loc să transforme Rusia într-un dușman și să o trateze ca atare, este mai bine ar încerca să o atragă de partea occidentală!" - este sigur un alt utilizator.

"Ne concentrăm pe prieteni îndepărtați și neglijăm țările apropiate. Avem relații teribile cu vecinii noștri - China, Rusia, Coreea de Sud și RPDC", se arată indignat comentatorul.

Un utilizator a ajuns la concluzia că, după ce Joe Biden a ajuns la putere, Statele Unite au început să revendice din ce în ce mai mult hegemonia globală. În opinia sa, liderul american „creează dușmani pentru Washington, pe care el însuși îl atacă”.

"Avem legături economice uriașe cu China și acestea pot deveni mai active cu Rusia. A urma o cale oarbă în urma politicii SUA se poate termina cu o înfrângere pentru Japonia!" - a conchis el.

93
Tagurile:
China, Rusia, Japonezi

Загрузка...