Viorica Dăncilă

Trăiți mai bine în "epoca Dăncilă?" Iată care e realitatea

295
(reînnoit 15:53 04.07.2018)
Ca efect al măsurilor adoptate de Executivul condus de premierul Viorica Dăncilă, românii cumpără mai mult, dar și fac economii mai mari.

BUCUREȘTI, 4 iul — Sputnik, Daniel George Nistor. Guvernul a majorat salariul minim brut pe economia națională de la 1.450 la 1.900 lei, cu începere de la 1 ianuarie, și totodată aplicat creșteri salariale în sectorul de stat.

În urma acestor decizii, veniturile populației au crescut.

Salariul mediu nominal net a fost în aprilie 2018 cu 14,7% mai mare decât în luna corespunzătoare a anului precedent. În raport cu evoluția prețurilor de consum, câștigul salarial a înregistrat, între perioadele comparate, un salt de 9,0%, relevă cele mai recente date ale Institutului Național de Statistică (INS).

Românii au mai mulți bani decât aveau anul trecut. Ce au făcut ei cu acești bani? În primul rând, au început să cumpere mai mult.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, în mai 2018 față de mai 2017, cu 6,4%, după cum informează INS.

De altfel, România ocupă locul 2 în Uniunea Europeană, după Ungaria, la evoluția volumului din activitatea de retail, cu o creștere de 7,1%, potrivit cifrelor prezentate de Eurostat, biroul de statistică al UE

Dar nu numai consumul parcurge un trend ascendent, ci și economiile.

La 31 mai 2018, depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei au înregistrat o creştere de 6,7% (1,3% în termeni reali) faţă de 31 mai 2017, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR) și citate de Mediafax

Depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei exprimate în lei au crescut cu 15,8% în mai 2018 față de aceeași lună a anului trecut.

Exprimate în euro, depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei s-au majorat cu 13,8%.

295
Tagurile:
salariul minim brut, salariul, Viorica Dăncilă, România

Загрузка...