Agricultură

„Terenul şi pământul ce constituie baza statului român au fost tratate ca simplu capital!”

186
(reînnoit 11:00 14.06.2018)
Preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu - Şişeşti”, Valeriu Tabără, spune că peste 1.000.000 de hectare de teren au fost vântute străinilor, iar suprafaţa controlată este şi mai mare.

BUCUREŞTI, 12 iun — Sputnik, Georgiana Arsene. Mai suntem noi, românii, „pe veci stăpâni" în ţara noastră? Un răspuns la această întrebare a dat fostul ministru al Agriculturii, actualmente preşedinte al prestigioasei Academii de Ştiinţe Agricole şi Silvice, Valeriu Tabără care a făcut, exclusiv pentru Sputnik, cu prilejul unui interviu, o radiografie a situaţiei în care se află domeniul său de activitate.

Astfel, Tabără a vorbit atât despre punctele forte ale agriculturii care ar putea să ne aducă din nou „în top", ţara noastră redevenind o putere agrară, cât şi despre condiţiile ce au favorizat înstrăinarea terenurilor patriei.

„Terenul şi pământul ce constituie baza statului român au fost tratate ca un simplu capital. Pământul nu este un capital oarecare, este un patrimoniu", a declarat fostul ministru.

Mai mult, aşa cum veţi afla din interviu, românii nu au beneficat de condiţii pentru cumpărarea de terenuri în anii 90. Spre deosebie de cetăţenii altor state, care au beneficiat de un anumit suport pentru cumpărarea de terenuri în România, cetăţenii noştri puteau cu dificultate să acceseze credite, iar dobânzile erau uriaşe.

186
Tagurile:
Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice, interviu, Terenuri agricole, Valeriu Tabără, România
Tematic
Un șeic arab va pune mâna pe cea mai mare companie agricolă din România
Terenurile agricole acaparate în proporție de 70% de străini - noua legislaţie
80 de familii de producători agricoli din România, într-o cooperativă
Ne vindem țara: 1 milion de hectare de teren agricol scoase la vânzare
Străinii au acaparat 40 la sută din terenurile agricole ale României

Загрузка...