Întrevederea cancelarului austriac Sebastian Kurz și președintele Vladimir Putin pe 28 februarie 2010

Gazprom și OMV au semnat un contract după negocierile între Putin și Kurz

257
(reînnoit 19:07 05.06.2018)
Concernul rus Gazprom și concernul austriac OMV au semnat un acord de livrare a gazului din Rusia până în anul 2040 în prezența președintelui rus Vladimir Putin și cancelarului austriac Sebastian Kurz.

BUCUREȘTI, 5 iun — Sputnik. Gazprom și concernul austriac OMV au semnat un acord de livrare a gazului până în anul 2040 după negocierile între președintele rus Vladimir Putin și cancelarul austriac Sebastian Kurz.

Vizita de lucru a președintelui rus Vladimir Putin în Austria
© Sputnik / Михаил Климентьев

Acordul de livrare a gazului între Gazprom Export și OMV Gas Marketing & Trading GmbH a fost semnat de președintele consiliului director al Gazprom, Alexei Miller și președintele consiliului director al concernului austriac Rayner Zele.

Luni, 4 iunie, Rusia și Austria au aniversat 50 de ani de la începutul livrărilor de gaze, în urma semnării a unui acord între întreprinderea sovietică Soyuznefteexport și compania austriacă OMV în anul 1968. În acest fel, Austria devenise prima țară din Europa Occidentală care a încheiat cu URSS un contract de livrare a gazelor.

De-a lungul acestei jumătăți de secol, Austria a importat peste 218 miliarde de metri cubi de gaz natural. În anul 2017, ponderea gazului rusesc în importul de gaze în Austria a constituit 93 la sută.

La finele negocierilor Putin-Kurz a mai fost semnat un pachet de documente care prevăd colaborarea în domeniile inovării și gestionării fondului forestier, precum și dezvoltarea de relații la nivel regional.

257
Tagurile:
2040, contract, Gaze naturale, OMV, Rayner Zele, Sebastian Kurz, Vladimir Putin, Austria, Rusia
Tematic
Putin: Austria susține proiectul Nord Stream-2
La Viena au început negocierile între Putin și Van der Bellen
Putin: Nord Stream 2 este deschis pentru participarea altor state
SUA ar putea introduce sancțiuni împotriva „Nord Stream 2”
Gazprom nu exclude construcția „Nord Stream 3”

Загрузка...