Întrevederea cancelarului austriac Sebastian Kurz și președintele Vladimir Putin pe 28 februarie 2010

Gazprom și OMV au semnat un contract după negocierile între Putin și Kurz

279
(reînnoit 19:07 05.06.2018)
Concernul rus Gazprom și concernul austriac OMV au semnat un acord de livrare a gazului din Rusia până în anul 2040 în prezența președintelui rus Vladimir Putin și cancelarului austriac Sebastian Kurz.

BUCUREȘTI, 5 iun — Sputnik. Gazprom și concernul austriac OMV au semnat un acord de livrare a gazului până în anul 2040 după negocierile între președintele rus Vladimir Putin și cancelarul austriac Sebastian Kurz.

Vizita de lucru a președintelui rus Vladimir Putin în Austria
© Sputnik / Михаил Климентьев

Acordul de livrare a gazului între Gazprom Export și OMV Gas Marketing & Trading GmbH a fost semnat de președintele consiliului director al Gazprom, Alexei Miller și președintele consiliului director al concernului austriac Rayner Zele.

Luni, 4 iunie, Rusia și Austria au aniversat 50 de ani de la începutul livrărilor de gaze, în urma semnării a unui acord între întreprinderea sovietică Soyuznefteexport și compania austriacă OMV în anul 1968. În acest fel, Austria devenise prima țară din Europa Occidentală care a încheiat cu URSS un contract de livrare a gazelor.

De-a lungul acestei jumătăți de secol, Austria a importat peste 218 miliarde de metri cubi de gaz natural. În anul 2017, ponderea gazului rusesc în importul de gaze în Austria a constituit 93 la sută.

La finele negocierilor Putin-Kurz a mai fost semnat un pachet de documente care prevăd colaborarea în domeniile inovării și gestionării fondului forestier, precum și dezvoltarea de relații la nivel regional.

279
Tagurile:
2040, contract, Gaze naturale, OMV, Rayner Zele, Sebastian Kurz, Vladimir Putin, Austria, Rusia
Tematic
Putin: Austria susține proiectul Nord Stream-2
La Viena au început negocierile între Putin și Van der Bellen
Putin: Nord Stream 2 este deschis pentru participarea altor state
SUA ar putea introduce sancțiuni împotriva „Nord Stream 2”
Gazprom nu exclude construcția „Nord Stream 3”
Comisia Europeană

Comisia Europeană vrea aplice ”taxa lui Dragnea” la nivel UE pentru a face rost de bani

2692
Celebra taxă pe lăcomie a lui Liviu Dragnea, menită să atragă bani de la marile companii, a fost reinventată acum chiar de Comisia Europeană care vrea să taxeze 70.000 de mari companii ca să adune banii necesari planului de relansare economică de 750 de miliarde de euro

BRUXELLES, 1 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Comisarul european pentru buget, Johannes Hahn, a cerut statelor membre să sprijine introducerea mai multor noi taxe, printre care şi o taxă anuală pentru marile companii pentru accesul pe piața unică europeană.

Taxa are scopul de a finanța programul de relansare economică și amintește de celebra tază pe lăcomie a lui Liviu Dragnea, criticată la momentul respectiv de așa numiții pro-europeni.

Într-un interviu acordat Financial Times, Johannes Hahn a spus că nu există alternative decât a da Comisiei Europene noi surse de venituri directe (sau propriile resurse), prin care să-şi asigure serviciul datoriilor, ce urmează a fi asumate conform planului de 750 de miliarde de euro dezvăluit săptămâna trecută. 

Johannes Hahn a explicat că alternativa ar fi contribuţii mai mari la bugetul comunitar din partea statelor membre, ceea ce ar fi inacceptabil din punct de vedere politic.

"Un buget mai mic nu va fi acceptat de marea majoritate a statelor membre. Iar când vine vorba de noi contribuţii, nu văd să existe interes în nicio ţară", a spus comisarul european.

Taxa care va fi percepută de la marile companii ar urma să ia forma unei sume forfetare ce va fi plătită anual pentru utilizarea pieţei unice, iar amploarea ei va depinde de mărimea companiei,  Johannes Hahn explicând în acest sens că marile companii ar putea fi împărţite în două sau trei categorii.

Această taxă face parte dintr-un pachet de opţiuni de majorare a veniturilor, care include o taxă pe carbon, venituri din extinderea schemei de tranzacţionare a emisiilor de poluare şi o taxă pe companiile digitale.

Orice taxă comună la nivelul UE are nevoie de aprobarea guvernelor tuturor celor 27 de state membre şi a Parlamentului European.

În ce constă planul de redresare

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat săptămâna trecută că ar vrea ca statele membre UE să sprijine un pachet de iniţiative de revenire economică în valoare de 2.400 miliarde de euro.

Propunerea executivului comunitar vizând un instrument de revenire în valoare de 750 miliarde euro, combinat cu "buget UE pe termen lung revizuit în valoare de 1.100 miliarde euro", este o "necesitate urgentă şi excepţională pentru o criză urgentă şi excepţională", a apreciat Ursula von der Leyen.

Preşedintele Comisiei Europene a precizat că noile iniţiative se vor alătura unui pachet convenit deja în valoare de 540 miliarde de euro. "În total, aceasta va duce efortul nostru de revenire la 2.400 miliarde de euro", a subliniat Ursula von der Leyen.

Planul propus de Ursula von der Leyen se lovește încă de refuzul statelor ”frugale” - Olanda, Danemarca, Austria şi Suedia -, care și-au afirmat principiul de a susține economia UE numai prin împrumuturi, şi nu prin subvenţii.

Executivul UE propune ca acest plan de relansare, denumit Next Generation EU, să fie în concordanță cu bugetul pe termen lung al UE, pentru care Comisia a venit cu o nouă propunere.

Pentru viitorul cadru financiar multianual, Comisia Europeană propune un buget total de circa 1.100 de miliarde de euro. Ca urmare, capacitatea financiară totală a bugetului UE va fi de 1.850 miliarde de euro pentru perioada 2021-2027.

Din cele 750 de miliarde de euro, 500 de miliarde de euro vor fi distribuite sub forma de granturi, iar 250 de miliarde de euro sub formă de împrumuturi, potrivit Ursulei von der Leyen.

2692
Tematic
Franța critică Italia pentru planul unilateral de redeschidere a granițelor pentru turiști
Plan comun Merkel-Macron: 500 de miliarde de euro pentru redresarea UE
Viktor Orban consultă populația cu privire la măsurile anti-criză și la planul lui Soros
De ce Rusia are de câștigat de pe urma planului Comisiei Europene

Загрузка...
Loc de muncă

Măsuri de criză: angajatorii nu au voie rupă contractul angajaților până în decembrie

58
(reînnoit 11:59 01.06.2020)
Pentru trei luni, 41,5% din salariul de bază al celor care se vor întoarce din șomaj tehnic va fi plătit din bugetul public pentru o perioadă de trei luni, a stabilit Guvernul.

BUCUREȘTI, 1 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. La finalul lunii mai, potrivit ultimelor date făcute publice de Ministerul Muncii, numărul românilor aflați în șomaj tehnic era de 595.000 de persoane.

Cei care se vor întoarce din șomaj tehnic vor avea asigurat de către statul român 41,5% din salariul de bază.

Măsura luată de guvern va sprijini atât angajatorii, dar și angajații care au, astfel, locul de muncă asigurat măcar până la finalul anului în curs.

De altfel, statul a asigurat, pe perioada stării de urgență, din fonduri publice și din împrumuturi, un procent de 75% din salariul de bază, dar nu mai mult decât salariul mediu net celor care au intrat în șomaj tehnic în perioada respectivă.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a făcut plăți de aproximativ 2 miliarde de lei pentru 1,4 milioane de angajați în șomaj tehnic, iar Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială a plătit 430 de milioane de lei pentru 130.000 de liber profesioniști, informează zf.ro.  

Economiștii trag, însă, un semnal de alarmă și spun că bugetul statului are limite, aceasta cu atât mai mult cu cât încasările la bugetul de stat au scăzut în această perioadă în mod considerabil. O asemenea măsură pune și mai mult presiune pe bugetul statului. 

Facem precizarea că măsura de asigurare a 41,5% din salariul de bază de către stat nu se aplică tuturor românilor, ci doar celor care au avut contractul de muncă suspendat cel puțin 15 zile în perioada stării de urgență sau stării de alertă.

Sursa citată precizează că angajatorii ale căror afaceri continuă să rămână cu activitatea suspendată pot beneficia de măsura de susținere a salariilor sau pentru continuarea plății șomajului tehnic de la data de 1 iunie 2020 până la ridicarea restricțiilor.

O altă măsură a Guvernului vizează persoanele de peste 50 de ani. Astfel, angajatorii pot încheia noi contracte de muncă pentru persoane cu vârsta de peste 50 de ani ale căror contracte au încetat în perioada stării de urgență și sunt înregistrați ca șomeri. Ei vor primi de la stat 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2500 de lei.

Și patronii care vor angaja tineri între 16 și 29 de ani, dar și persoane care au venit în România în această perioadă, rămânând fără loc de muncă în țările respective, vor beneficia de aceeași măsură, adică vor primi 50% din salariul angajatului, timp de un an, dar nu mai mult de 2500 de lei.

58
Tagurile:
Contract, angajatori, angajați

Загрузка...

Imagini fascinante din peștera Mua din Vietnam

0
(reînnoit 21:32 01.06.2020)
 • O femeie stă pe o stângă în timpul fotografierii pe punctul de observare din apropierea peșterii Mua, Vietnam
 • Turiștii pe punctul de observare a peșterii Mua, Vietnam
 • Un bărbat cu un copil pe punctul de observare al peșterii Mua, Vietnam
 • Turiștii pe punctul de observare a peșterii Mua, Vietnam
 • O tânără pe scara spre punctul de observare al peșterii Mua
 • Turiștii pe punctul de observare a peșterii Mua, Vietnam
 • O turistă pe muntele Dragonului, pe punctul de observare al peșterii Mua, Vietnam
 • O tânără pe punct de observare al peșterii Mua, Vietnam
Din zona peșterilor Mua din Vietnam poate fi văzută o panoramă care îți taie răsuflarea. Sputnik vă propune o selecție de imagini din această destinație turistică.

Hang Mua este denumirea muntelui care se află împreună cu peștera Mua Caves în zona protejată, în apropiere de parcul național Tam Coc, în provincia Vietnamului de Nord, Ninh Bình. În special, acest loc este cunoscut anume sub denumirea Mua Caves, chiar dacă acolo există două peșteri mici, însă turiștii sunt atrași de punctul de observație, care se află pe vârful muntelui Hang Mua.

Pentru a ajunge pe punctul de observație, turiștii trebuie să parcurgă 500 de trepte. De pe punctul de observație pot fi văzute aspecte incredibile din toate părțile, în special, râul Ngo Dong și mai multe stânci din jurul parcului Tam Coc.

0
 • O femeie stă pe o stângă în timpul fotografierii pe punctul de observare din apropierea peșterii Mua, Vietnam
  © AFP 2020 / Manan Vatsyayana

  O femeie stă pe o stângă în timpul fotografierii pe punctul de observare din apropierea peșterii Mua, Vietnam

 • Turiștii pe punctul de observare a peșterii Mua, Vietnam
  © AFP 2020 / Manan Vatsyayana

  Turiștii pe punctul de observare a peșterii Mua, Vietnam

 • Un bărbat cu un copil pe punctul de observare al peșterii Mua, Vietnam
  © AFP 2020 / Manan Vatsyayana

  Un bărbat cu un copil pe punctul de observare al peșterii Mua, Vietnam

 • Turiștii pe punctul de observare a peșterii Mua, Vietnam
  © AFP 2020 / Manan Vatsyayana

  Turiștii pe punctul de observare a peșterii Mua, Vietnam

 • O tânără pe scara spre punctul de observare al peșterii Mua
  © AFP 2020 / Manan Vatsyayana

  O tânără pe scara spre punctul de observare al peșterii Mua

 • Turiștii pe punctul de observare a peșterii Mua, Vietnam
  © AFP 2020 / Manan Vatsyayana

  Turiștii pe punctul de observare a peșterii Mua, Vietnam

 • O turistă pe muntele Dragonului, pe punctul de observare al peșterii Mua, Vietnam
  © AFP 2020 / Manan Vatsyayana

  O turistă pe muntele Dragonului, pe punctul de observare al peșterii Mua, Vietnam

 • O tânără pe punct de observare al peșterii Mua, Vietnam
  © AFP 2020 / Manan Vatsyayana

  O tânără pe punct de observare al peșterii Mua, Vietnam


Загрузка...