Mugur Isărescu

Isărescu acuză: "Intoxică societatea cu trăznăi"

158
(reînnoit 18:36 01.06.2018)
Șeful BNR a îndemnat bancherii și specialiștii să comunice mai mult, pentru că altfel "vine exact cine nu trebuie" și induce în eroare opinia publică.

BUCUREȘTI, 1 iun — Sputnik, Daniel George Nistor. Economiștii sunt chemați la atac împotriva bazaconiilor care se vehiculează în spațiul public.

"Aveţi şi avem cu toţii, ca economişti, o responsabilitate să acoperim acest gol, acest deficit de analiză economică şi financiară. El a apărut şi datorită faptului că există un principiu în comunicare, chiar dacă nu suntem toţi comunicatori, trebuie să îl ştim, că într-un spaţiu gol, neacoperit, vine exact cine nu trebuie", a declarat guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, la o conferință de specialitate, potrivit Agerpres.

"De aceea, formula pe care o aud de la mulţi dintre colegii noştri, inclusiv bancheri, 'lăsaţi-i să vorbească, că nu ştiu ce vorbesc' mie nu mi se pare abordarea cea mai potrivită. Pentru că ei acoperă spaţiul public, intoxică societatea cu tot felul de trăznăi, ca să nu le numesc altfel, şi apoi este foarte greu să le reversezi", a mai spus Mugur Isărescu.

El a menţionat tema "dobânzii la depozitele în aur", precizând că aceasta "a stăpânit opinia publică doi ani", timp în care a fost preluată și comentată.

În prezent, subiectele care țin capul de afiș în sectorul bancar sunt legea privind plafonarea dobânzilor, evoluția inflației, a dobânzii de politică monetară și a indicelui Robor, care dirijează costurile creditelor în lei cu dobândă variabilă.

158
Tagurile:
analize pertinente, spațiul public, incompetență, intoxicare, răspuns, BNR, Mugur Isărescu, România
Tematic
Robor a atins un nou record. Dar cui îi pasă?
Recomandările FMI: Sus dobânzile, Sus DNA!
"Legile împotriva cămătăriei", criticate: "Marx trăiește prin acești habarniști!"
Isărescu umple buzunarele băncilor - iată ce câștiguri
Isărescu a lovit de trei ori și încă o dată
Anunțul momentului: Isărescu nu va mai fi guvernator al BNR

Загрузка...