Șantier, construcția blocurilor locative

Orașul din Ardeal unde piața imobiliară a explodat. Nu e Cluj

1491
Prețurile și chiriile garsonierelor și apartamentelor din acest oraș au crescut puternic în ultimii ani, pe fondul dezvoltării industriei și infrastructurii.

BUCUREȘTI, 28 mai — Sputnik, Daniel George Nistor. Preţurile apartamentelor, caselor şi terenurilor din Alba Iulia au crescut constant în ultimii ani, iar oamenii de afaceri din judeţ, care au alte business-uri, încep să construiască locuinţe.

În Alba Iulia apartamentele se vând cu preţuri între 750 şi 1.100 de euro metrul pătrat, iar criteriul cel mai important care stabileşte suma este zona în care este situat blocul, fiind preferate cele din centru şi din zona Cetate, scrie ZF.ro.

Agenţii imobiliari susţin că sunt apartamente cu două camere care se vând la aproximativ aceleaşi preţuri ca în 2008. La cele cu trei camere, preţurile sunt mai mici decât în urmă cu 10 ani. În medie, potrivit celor care se ocupă de imobiliare, preţurile sunt cu 10% sub cele din perioada de boom economic.

Astfel, oamenii de afaceri din judeţ, care au dezvoltat business-uri în alte domenii decât construcţii, spre exemplu servicii sau în industria alimentară, s-au reorientat şi au început să construiască locuinţe.

Același fenomen se constată și la chirii.

Dacă facem o comparație cu anul 2014, putem observa că în patru ani prețul chiriilor aproape că s-a dublat, tarifele practicate fiind între 150 de euro și 600 de euro. La Alba Iulia un factor important îl are Universitatea 1 Decembrie, unde 4.000 de studenți acoperă o parte din oferta de chirii din oraș, informează site-ul local Alba24.ro.

La asta se mai adaugă turismul care, odată cu creșterea interesului pentru vizitarea Cetății Alba Carolina, a dezvoltat o piață inexistentă până acum 10 ani, cea a apartamentelor închiriate în regim hotelier.

În ultimii ani industria din județ s-a dezvoltat puternic grație companiilor de profil din Alba Iulia, Sebeș și Blaj. Star Transmission, Star Assembly, Bosch, VCST au făcut investiții și angajări masive de oameni, acest lucru influențând și piața imobiliarelor.

Alți factori de luat în seamă care au influențat piața chiriilor sunt și lucrările la autostrada Sebeș-Turda și lucrările care se desfășoară la calea ferată din zonă, ambele proiecte având nevoie de forță mare de lucru.

1491
Валюта

Euro a ajuns la un nou maxim istoric, a treia zi consecutiv

74
BNR a anunțat astăzi creșterea euro la un nou maxim istoric, a treia zi consecutiv, momenda europeană fiind cotată astăzi la 4.8750 lei.

BUCUREȘTI, 25 sept - Sputnik. Euro a atins astăzi un nou maxim istoric, ajungând la 4.8750 lei conform cotației BNR. Acesta este al cincilea maxim istoric pentru moneda europeană atins în septembrie.

Leul a pierdut teren și în fața tuturor pricipalelor valute: dolarul american a fost cotat la 4.1874 lei, francul elvețian la 4,5137 lei, iar lira sterlină la 5,3319 lei.

Analiştii financiari estimează, în cel mai recent sondaj, prezentat tot astăzi, deprecierea leului până la un curs mediu de 4,97 lei/euro în următoarele 12 luni. Datele colectate de CFA arată că, pentru orizontul de 6 luni, majoritatea analiştilor incluşi în sondajul lunar anticipează un curs de 4,88 lei/euro.

74
Tagurile:
Euro
Tematic
Programul „Casa Eficientă Energetic”: poți primi până la 15.000 euro
Cum pierde România zilnic un milion de euro
Guvernul PNL a îndatorat România cu peste 9,5 miliarde de euro în numai șapte luni

Загрузка...
Валюта

Maxim istoric pentru euro, a patra oară în această lună

60
BNR a anunțat astăzi creșterea euro la 4.8722 de lei, fiind cel de-al patrulea record de valoare înregistrat în luna septembrieю

BUCUREȘTI, 24 sept - Sputnik. Euro a atins astăzi un nou maxim istoric, a doua zi la rând după ce miercuri a fost cotată la BNR la 4,8641 lei.

Acesta este al patrulea maxim istoric pentru moneda europeană atins în septembrie.

Leul a pierdut teren nu doar în fața euro, ci și în fața tuturor valutelor importante: dolarul american a fost cotat la 4.1883 lei, francul elvețian la 4,5207 lei, iar lira sterlină la 5,3309 lei.

Analiştii financiar prognozează, în cadrul celui mai recent studiu CFA România, că euro va ajunge la 5 lei până la finele lunii martie 2021 şi că tendinţa de scădere a leului în raport cu euro va continua.

60
Tagurile:
Euro

Загрузка...
Catalin Mugurel Flutur

Botoșani: PSD l-a bătut pe cunoscutul primar liberal Flutur

0
O înfrângere surprinzătoare a unuia dintre cei mai cunoscuți primari liberali – dar care nu a candidat în alianță cu USR-PLUS

BUCUREȘTI, 28 sept – Sputnik. Una dintre cele mai surprinzătoare victorii ale PSD s-a înregistrat la Botoșani, unde Cosmin Andrei a câştigat alegerile locale pentru primărie în fața cunoscutului primar PNL, Cătălin Flutur.

Cosmin Andrei a primit 10.798 de voturi, cu numai  33 de voturi mai mult decât Cătălin Flutur, care a fost votat de 10.765 de botoșăneni.

”E o victorie foarte importantă, chiar dacă a fost obţinută la limită, pentru că botoşănenii au alte aşteptări şi pentru că Botoşaniul merită o altă abordare în ceea ce priveşte nevoile de dezvoltare şi nu numai”, a declarat Andrei pentru Agerpres. ”Era nevoie de o altă viziune la Botoşani şi mă bucur că acest lucru s-a întâmplat şi promit botoşănenilor că nu îi vor dezamăgi, chiar dacă m-au votat sau nu”.

De menționat că la Botoșani PNL nu a mers în alianță cu USR-PLUS. Candidatul Alianţei USR PLUS, Marcel Gheorghiţă, s-a clasat pe locul al treilea, cu 1.795 de voturi.

0
Tagurile:
Rezultate, 2020, alegeri locale, Botoșani
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...