Smartphone

Comercianții alocă tot mai mulți bani pentru reclame

29
(reînnoit 19:45 02.04.2018)
Platformele mobile au ajuns să dețină aproape jumătate dintr-o piață care a crescut semnificativ în prima jumătate a anului trecut.

BUCUREȘTI, 2 apr — Sputnik, Daniel George Nistor. Piața de publicitate online din România a atins valoarea de aproximativ 20,3 de milioane de euro (aproximativ 92 de milioane de lei) în prima parte a anului 2017, potrivit unui studiu realizat de IAB România (asociația industriei de marketing și publicitate interactivă din România).

Valoarea reprezintă o creștere cu aproximativ un sfert față de aceeași perioadă a anului 2016, arată același studiu, potrivit Paginademedia.ro

În funcţie de industrii, se remarcă o creştere a bugetelor advertiserilor din industria Food (+52%), Aparate de uz casnic (+62%) şi Retail (+84%). Alte industrii cu creşteri semnificative de la semestru la semestru sunt: Divertisment și media (+49%), sectorul Financiar (+8%) şi Telecom (+1%).

Piața locală s-a aliniat la evenimentele ce se desfășoară pe piața europeană, în ceea ce privește investițiile în publicitatea de pe dispozitivele mobile (tablete, smartphone-uri etc). Punctual, la nivel european, bugetul destinat publicității pentru platformele mobile reprezintă 41,4% din totalul investițiilor în publicitate digitală, iar la nivel local, cota este de 42% din piaţă.

29
Tagurile:
publicitate online, tablete, smartphone, Publicitate, IAB România, România

Загрузка...