Spații comerciale

România, cea mai atractivă țară din regiune

83
(reînnoit 16:29 30.03.2018)
Pentru investitorii din retail, România oferă cele mai bune câștiguri dintre țările membre UE foste comuniste.

BUCUREȘTI, 30 mart — Sputnik, Daniel George Nistor. Spațiile comerciale reprezintă un segment imobiliar din ce în ce mai atractiv pentru investitori, fiind o piață ce înregistrează creșteri anuale de circa 15%, potrivit unei analize realizate de platforma imobiliară Wizmo.ro.

În acest context, finanțatorii, care se orientează preponderent spre orașele mari ale țării, mizează pe obținerea unor randamente în jur de 7% pe an.

Pe fondul unei creșteri constante a puterii de cumpărare, în ultimii ani s-a dezvoltat din ce în ce mai vizibil apetitul pentru consum al populației, care s-a materializat, printre altele, și în piața de investiții imobiliare, respectiv în segmentul comercial.

Principalele motoare ale pieței imobiliare comerciale sunt randamentele, rata de ocupare a proprietăților și încrederea în investițiile imobiliare. În acest moment, România oferă yield-uri mult mai atractive decât țările din regiune pe acest segment.

Mihai Antonescu
© Photo : Arhiva personală a lui Mihai Antonescu

Yield-ul este un indice de măsurare a randamentului unei investiții în imobiliare.

Astfel, România are un yield de 7,25%, iar celelalte țări din zona se situează la un nivel de până în 6% — Slovacia 6%, Ungaria 5,90%, Cehia 5%, Polonia 5%.

În acest context, segmentul comercial local a cunoscut la rândul său o creștere a stocurilor, respectiv a ofertei de spații de acest tip, cu aproximativ 15% anual.

Investițiile comerciale s-au îndreptat în ultima perioadă către orașele cu peste 100.000 de locuitori, unde finanțatorii mizează pe obținerea unor randamente în jur de 7% pe an. În ceea ce privește regiunile cu cele mai mari randamente pe acest segment, topul preferințelor investitorilor cuprinde următoarele orașe: Bucureștiul, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași.

Yield-ul în București și Cluj-Napoca se ridică la 7,25%, iar în Timișoara și Iași — la 7%.

Wizmo.ro este o platformă pentru anunțuri imobiliare ce acoperă toate segmentele pieței de profil — rezidențial, office, comercial și industrial. În prezent, platforma are peste 72.000 de proprietăți listate și peste 760.000 de utilizatori. Proiectul a fost lansat pe piață în iunie 2016 de către un grup mixt de investitori belgieni și români, cu expertiză în domeniul imobiliar și în marketing digital.

83
Tagurile:
lider regional, rating, investiții, spații comerciale, România
Tematic
Ipotecile, 40% din totalul imobilelor vândute
Românii investesc masiv în imobilele din Spania
Piaţa imobiliară se prăbuşeşte? De ce se ieftinesc apartamentele în Capitală

Загрузка...