Donald Trump și Angela Merkel

Merkel speră UE nu va ajunge la un război comercial cu SUA

102
(reînnoit 18:41 20.03.2018)
Cancelarul german, Angela Merkel, speră că Uniunea Europeană nu va fi nevoită să replice la măsurile protecționiste ale Washingtonului.

BUCUREȘTI, 20 mar — Sputnik. Irlanda și Germania se pronunță împotriva măsurilor protecționiste și speră că UE nu va fi nevoită să reacționeze la noile taxe impuse de SUA, a declarat cancelarul german, Angela Merkel, în cadrul unui briefing organizat cu omologul său irlandez la Berlin.

Irlanda și Germania optează pentru un comerț liber, ”Nu ne dorim niciun fel de măsuri protecționiste și vrem să acționăm în cadrul sistemului internațional al OMC. Sperăm că nu vom fi nevoiți să reacționăm la taxele adiționale în privința cărora negociază comisarul european (Cecilia Malmström) cu administrația americană”, a spus Merkel.

Președintele SUA, Donald Trump, a semnat pe 8 martie un ordin care prevede introducerea a unor taxe de import la oțel și aluminiu de 25 și 10 la sută. Casa Albă a declarat că SUA ar putea să scutească de această impozitare Canada, Mexic și alte state, care vor convinge Statele Unite că producția lor „nu mai amenință securitatea națională".

Marți, Malmström  a confirmat că urmează să se întâlnească la Washington cu ministrul american al Comerțului, Wilbur Ross, pentru a negocia scutirea Uniunii Europene de taxele de import introduse de SUA pentru oțel și aluminiu.

102
Tagurile:
taxe de import, aluminiu, oțel, Război comercial, Protecționism, Cecilia Malmström, Angela Merkel, Donald Trump, Uniunea Europeană, SUA, Germania
Tematic
UE și SUA în pragul unui război comercial. Bruxelles: vor urma măsuri dure!
Austria cere UE adoptarea unor măsuri dure împotriva SUA

Загрузка...