job

Munca nu va mai fi niciodată ca înainte: Cele 10 schimbări

171
Anul 2018 va aduce modificări esențiale în atmosfera de lucru și mecanismele locurilor de muncă, afirmă specialiștii în resurse umane.

BUCUREȘTI, 20 mart — Sputnik, Daniel George Nistor. 10 predicții despre cum se vor schimba diferite concepte în domeniul HR la nivel global au fost lansate de compania de soluții software SAP.

Acestea sunt bazate pe expertiza în dezvoltarea de soluții de Human Capital Management (HCM), utilizate de peste 6.400 de clienți din 60 de industrii din întreaga lume.

Agilitatea angajaților va deveni cel mai important concept în HR. Singurul mod în care companiile pot supraviețui în economia modernă este de a se adapta la schimbarea pieței, a tehnologiilor și a mediului de afaceri. Acest lucru necesită utilizarea capacităților înnăscute ale oamenilor pentru învățare, creștere și inovare.

Recrutarea va atinge noi niveluri de complexitate. Conceptul de angajare va fi redefinit din cauza deficitului de competențe, a schimbărilor demografice și a creșterii masive a locurilor de muncă virtuale și a locurilor de muncă bazate pe proiecte punctuale. Aceste schimbări vor determina companiile să găsească combinațiile potrivite de competențe și ajustarea acestora cu cerințele specifice de business prin accesarea unei forțe de muncă din ce în ce mai globale, virtuale și sporadice. Organizațiile vor fi nevoite să redefinească procesele de planificare a forței de muncă, recrutarea, personalul și managementul pentru a lucra pe această piață a muncii mult mai complexă.

Experiențe plăcute la locul de muncă. Tehnologia a făcut ca multe lucruri din viața de zi cu zi să devină mai ușoare și mai plăcute. Găsirea celui mai potrivit traseu în oraș, cumpărăturile, conectarea cu prietenii, vizionarea de filme și sute de alte experiențe din viața noastră au fost transformate cu ajutorul tehnologiilor sociale și mobile, folosind interfețe ce au la bază Inteligență Artificială (AI) și algoritmi de Machine Learning. Vom observa o creștere exponențială în utilizarea Inteligenței Artificiale (AI), a chatboților, a serviciilor inteligente, a tehnologiei Machine Learning, a soluțiilor mobile și a platformelor de socializare pentru creșterea nivelului de implicare a angajaților și pentru a face munca mai plăcută și mai simplă.

Managementul performanței va deveni o soluție, nu o problemă. Companiile regândesc conceptul de management al performanței pentru a se concentra asupra coaching-ului continuu și asupra luării deciziilor în echipă. Revizuirea anuală a performanțelor angajaților va fi înlocuită de soluții de gestionare continuă a performanțelor bazate pe tehnologii mobile.

Compensările vor fi regândite. Organizațiile cheltuiesc miliarde de dolari în fiecare an pentru creșteri de merit, bonusuri și alte forme de compensare. Cu toate acestea, doar o mică parte dintre acestea au un răspuns concret la întrebările: "A meritat investiția în bonusurile acordate? Angajații sunt mai implicați, mai productivi, iar numărul celor care părăsesc compania a scăzut?" Companiile știu, până la ultimul cent, cât s-a cheltuit cu compensarea, dar nu pot spune dacă acești bani sunt cheltuiți eficient. Viitorul compensației va implica mai multe procese continue, în care angajații primesc diferite tipuri de recompense pe tot parcursul anului din surse diferite. Analiza avansată va fi folosită pentru a corela investițiile în compensări cu rentabilitatea în productivitatea forței de muncă.

Intoleranță la discriminare. Pe măsură ce forța de muncă devine din ce în ce mai diversificată, societatea atinge un punct critic în care tratamentul inechitabil bazat pe factori ce nu țin de abilitățile angajatului, cum ar fi sexul, etnia și vârsta, este recunoscut și abordat în mod deschis. Companiile inteligente își vor redefini proactiv practicile de management al talentelor pentru a se asigura că discriminarea este identificată și eliminată înainte de a se întâmpla.

Folosirea instrumentelor de wellbeing la o scară largă. Organizațiile au nevoie de angajați implicați, creativi și orientați către client. Dar acest lucru este imposibil de făcut dacă aceștia sunt obosiți, stresați și distrași. Soluția o reprezintă oferirea angajaților de instrumente de wellbeing. Odată cu explozia tehnologiei de wellbeing pentru consumatori, cum ar fi smartwatch-urile și trackerele de fitness, mulți angajatori vor căuta să aducă aceste instrumente la locul de muncă. Cu toate acestea, vor avea succes acele companii care implementează astfel de tehnologii într-un mod accesibil și plăcut pentru angajații lor.

Organigramele vor dispărea treptat. Există numeroase discuții despre actualizarea business-urilor pentru era digitală, dar companiile continuă să-și gestioneze resursele umane folosind un instrument care nu s-a schimbat de foarte mult timp: graficul de organizare ierarhică — organigrama. Bazându-se pe aceste grafice pentru a lua decizii de management, companiile nu vor avea succes într-o lume digitalizată. Chiar dacă 2018 nu va fi anul în care vor dispărea complet, unele organizații vor începe să elimine treptat organigramele, optând pentru abordări mai moderne, digitale.

Loc de muncă
© Sputnik / Мирослав Ротарь

Pensionarea 2.0. 2018 va aduce o schimbare majoră în dinamica mediului de lucru în ceea ce privește generațiile mai în vârstă. Astăzi, oamenii trăiesc mai mult și astfel lucrează mai mult, peste 60, 70 și chiar 80 de ani. Companiile inteligente încep să realizeze că trebuie să păstreze acești angajați cu experiență în organizațiile lor, ținând cont de faptul că multe industrii se confruntă cu o lipsă tot mai mare de competențe. Această tranziție va forța, de asemenea, companiile să-și regândească locurile de muncă. De exemplu, multe posturi care sunt în prezent full-time, vor deveni part-time.

Creșterea numărului de atacuri cibernetice în HR. Atacurile de tip ransomeware au devenit cunoscute în 2017 odată cu WannaCry și NotPetya, urmând ca în 2018 să continue să se dezvolte ca număr și complexitate. Sistemele de HR nu au fost până acum ținte atractive pentru hackeri, însă acest lucru se va schimba. Vor exista numeroase atacuri ce vor viza departamentele de resurse umane cu intenția de a infecta sistemele unor organizații mari.

SAP este o companie activă pe piața soluțiilor software pentru afaceri, cu peste 378.000 de clienți.

171
Tagurile:
Locuri de muncă, Muncă, Schimbări, România
Banca Națională a României

Soviani: ”Prea târziu. Prea puțin. Prea ca la Securitate”

170
(reînnoit 11:40 16.01.2021)
Analistul financiar și jurnalistul publică o postare pe pagina sa de Facebook în care subliniază că abia acum, după mult timp, guvernatorul Băncii Naționale a României a decis reducerea la 1,25% a ratei de dobândă.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik,. Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României a decis reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,25% pe an, de la 1,50% pe an, începând cu data de 18 ianuarie 2021, informează instituția într-un comunicat de presă Cunoscutul analist financiar și jurnalist Radu Teodor Soviani susține că în luna martie a anului trecut, guvernatorul BNR Mugur Isărescu ar fi pornit, prin intermediul ”manivelelor” de la BNR o adevărată campanie de denigrare – ”să mă spurce când susțineam că BNR trebuie să reducă urgent rata de dobândă spre 1%”.

”Abia astăzi, 15 ianuarie 2021, fostul turnător decide reducerea de la 1,5% la 1,25% a ratei de dobândă, 10 luni mai târziu decât ar fi trebuit - să o ducă chiar spre 1%”, scrie Soviani.

Acesta a adăugat că a vorbit la o emisiune de televiziune, cu două zile înainte ca BNR să facă anunțul despre scăderea ratei de dobândă, arâtând că este inacceptabil ca BNR să țină rata de dobândă la facilitatea de depozit - banii pe care bancile nu reușesc să îi plaseze nici statului și nici în credite, la 1%, un nivel de 4 ori mai mare decât nivelul din boom economic - atunci era 0,25%.

”Abia astăzi, turnătorul Securității Manole decide să reducă ușor rata de dobândă la facilitatea de depozit, de la 1% la 0,75%”, a subliniat Soviani.

Acesta a reluat ideea potrivit căreia în urmă cu un an, oamenii lui Mugur Isărescu tunau și fulgerau contra argumentelor sale publice că, dacă ar reduce dobânda spre 1%, leul s-ar deprecia cu 15%.

”Nimic mai fals, așa cum s-a dovedit. Prea târziu. Prea puțin. Prea ca la Securitate”, a concluzionat Soviani.

Referitor la măsurile luate, Consiliul de administrație al BNR consideră că, în condițiile decalajelor de transmitere a impulsurilor ratei dobânzii de politică monetară, o asemenea calibrare a politicii monetare este de natură să susțină redresarea activității economice pe orizontul prognozei, în vederea aducerii și consolidării pe termen mediu a ratei anuale a inflației în linie cu ținta de inflație de 2,5 la sută ±1 punct procentual, în condiții de protejare a stabilității financiare.

170

Загрузка...
Ceremonia de recepție a primului sistem de rachete sol-aer PATRIOT, in poligonul Capul Midia, judetul Constanta, joi, 17 septembrie 2020.

Scandalos: România nu are bani, dar cumpără din SUA arme mai scumpe decât era prevăzut

1024
În timp ce anunță că nu sunt bani pentru măririle legale de salarii și pensii, România cumpără arme la prețuri mai mari decât era prevăzut – din SUA, evident!

BUCUREȘTI, 14 ian – Sputnik. O reacție firească a cunoscutului analist Constantin Gheorghe: ”Aici sunt măririle dumneavoastră de pensii și de salarii!”.

Fostul consilier al lui Ion Iliescu și Adrian Năstase se referă la un proiect de lege trimis de Guvern în Parlament, pentru adoptare în procedură de urgență, proiect care vizează realizarea „Capabilității de luptă împotriva navelor de suprafață” aferentă programului de înzestrare „Sistem de instalații mobile de lansare rachete antinavă” (SIML) - adică bateriile de coastă.

Evident, armele sunt achiziționate din SUA, în regim G2G, deci o discuție ”strategică” între guverne – formula cea mai dezavantajoasă pentru România, după cum s-a dovedit până acum.

Mai mult, Guvernul nu ține seama nici de criticile adresate de reprezentanții industriei românești de Apărare față de asemenea achiziții. Și nici de faptul că această ”înzestrare” nu e nicio urgență – iar finalizarea ei e prevăzută pentru 2024.

Într-un comunicat al MApN citat de Defense Romania, se arată că ”Textul proiectului de lege prevede ca, pentru realizarea acestei capabilități, Guvernul României să atribuie Guvernului SUA contracte de tip Letter of Offer and Acceptance (LOA), specifice Programului Foreign Military Sales – FMS”.

Ei bine, reacția publicației de specialitate este imediată: ”Costul programului e mult peste suma minimă estimată la debutul înzestrării”.

Argumentul este clar: conform MApN costurile din configurația cuprinsă în proiectul de lege trimis Parlamentului  ”sunt estimate la 286 milioane USD, fără TVA, urmând ca valoarea exactă să fie stabilită în urma derulării procedurii de achiziție”, scrie sursa citată. Ori…

”Amintim că valoarea estimată pentru programul de înzestrare cu baterii de coastă - „Sistemul de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă” este de minimum 137 milioane de euro (fără TVA)”, scrie Defense Romania.

Mai mult, publicația atrage atenția că achiziția aceasta ”a născut controverse”, fiind preferat concernul american Raytheon, în timp ce competitorul francez, grupul MBDA, a obiectat:  ”Francezii au contrazis MApN, precizând că solicitările părții române erau de ordin tehnic și pur și simplu imposibil de îndeplinit”, scrie sursa citată.

Reamintim că grupul Raytheon este cel care furnizează rachetele Patriot, fiind beneficiarul celor mai mari contracte de înzestrare a forțelor armate române.

Ori, când este vorba de aceste achiziții din SUA, orice altă prioritate dispare! Inclusiv cea legată de indexarea unor drepturi sau de majorări ale veniturilor românilor.

Mai multe despre această achiziție citiți pe Defense Romania

1024
Tagurile:
Armament, SUA, Bani, România

Загрузка...

Lavrov a comparat SUA cu un elefant în magazinul de porțelanuri

0
Ministrul rus al Afacerilor Externe consideră inacceptabile amestecul în problemele interne a statelor suverane și impunerea anumitor scheme ideologice.

Serghei Lavrov a comparat SUA cu un elefant în magazinul de porțelanuri. Șeful diplomației ruse s-a referit la imixtiunea Washingtonului în problemele interne ale altor state. Cum se reflectă acest lucru asupra Irakului, Libiei și Siriei, aflați din materialul video Sputnik.

0

Загрузка...