Bitcoin

Investești în criptovalute? Hackerii fură 10% din afacere

56
(reînnoit 16:22 07.03.2018)
Dacă vrei să cumperi Bitcoin sau altă criptovalută la o ofertă inițială, trebuie să știi la ce pericole îți expui banii în acest tip de business.

BUCUREȘTI, 7 mart — Sputnik, Daniel Nistor. Investitorii se confruntă, la nivel global, cu două riscuri semnificative la ofertele inițiale de criptovalute (ICO), conform rezultatelor unui studiu lansat de EY.

Primul ține de zona de reglementare: țări diferite au niveluri diferite de strictețe a reglementărilor pentru ICO-uri, fapt care generează vulnerabilități pe piață.

Drept urmare, cei interesați de activități ilegale în cadrul unei oferte ar putea să se îndrepte către jurisdicțiile în care autoritățile au o abordare mai relaxată față de ICO.

"În acest moment, criptovalutele nu sunt reglementate, așa cum reiese și din studiu. La nivel european sunt însă întreprinse o serie de demersuri pentru reglementarea acestora. Conform unui comunicat al Băncii Centrale Europene, se așteaptă ca regulamentul privind criptovalutele să fie un subiect important pe agenda summit-ului G20 din luna martie 2018", a declarat Simona Radu, Partener Asociat EY România.

De asemenea, Parlamentul European are în dezbatere proiectul celei de-a cincea Directive privind spălarea banilor, care abordează riscurile valutei virtuale, având în vedere caracterul de volatilitate și anonimatul. Astfel, s-a propus ca platformele de valută virtuală și furnizorii de portofolii virtuale să intre în sfera de aplicare a Directivei, urmând a avea obligații de identificare și verificare a cliențilorși de control asupra tranzacțiilor, pentru eliminarea suspiciunilor de utilizare a valutei în scopul spălării banilor sau finanțării terorismului.

Al doilea risc este legat de furturile prin hacking: peste 10% din fondurile ICO se pierd sau sunt furate de hackeri (aproape 400 milioane de dolari). Hackerii profită de ireversibilitatea tranzacțiilor bazate pe blockchain și de erorile de codare de bază, elemente care ar putea fi evitate, dacă aceste ICO-uri ar fi revizuite de dezvoltatori experimentați și de analiști de securitate cibernetică.

Fondurile sunt deturnate prin adrese substitut de portofele electronice (phishing, hacking de site), prin accesarea de chei private şi furt de fonduri din portofele, sau prin hacking asupra burselor de schimbși portofelelor. Toate astea se adaugă pierderilor indirecte legate de riscurile reputaţionale ridicate pentru fondatorii proiectelor.

"Pe piața circulă o gamă variată de criptovalute care pot fi utilizate în a disimula fondurile ilicite la tranzacționare. Acestea nu sunt ușor de urmărit pe piață, fiind construite pe baza unor protocoale menite să evite controalele şi având ca scop explicit atât ascunderea valorilor și a destinației fondurilor tranzacționate, cât și a identității celor care tranzacționează. Creativitatea celor implicați în astfel de activități acoperă moduri de operare din ce în ce mai complexe și ingenioase", a spus Simona Radu.

Cercetarea a centralizat datele colectate din studiul unui număr de 372 de proiecte globale care au implicat ICO-uri şi a realizat o analiză detaliată a primelor 110 proiecte care au atras 87% din toate veniturile ICO. Datele colectate se bazează pe surse publice de date: burse, rapoarte ICO, agregatoare de date, site-uri de ştiri, platforme/scannere de reţele blockchain, social media dedicată blockchain şi interviuri. Concluziile au fost verificate cu alte studii publice. Cercetarea a fost efectuată în colaborare cu Group-IB, un furnizor de soluţii de cibersecuritate. 

56
Tagurile:
Fură, Criptovalută, Investiții, Hacker
Tematic
Cum se impozitează câștigurile în Bitcoin
Alertă dură de la BNR: Evitați Bitcoin!
Bitcoin, deja ca prenume pentru un nou-născut?
Bitcoin a atinsă o valoare record: creștere galopantă
Bitcoin price grows in galloping steps: a new record of his value
Bitcoin: Un vampir energetic care amenință producția globală de electricitate
Un expert avertizează: feriți-vă de bitcoin ca de ciumă!
Școală

Camera americană de Comerț din România: schimbări în școli

323
Una din măsurile propuse partidelor politice de AmCham – Camera de Comerț americană din România se referă la reducerea numărului de discipline din trunchiul comun și creșterea numărului de discipline la alegerea școlii.

BUCUREȘTI, 4 dec – Sputnik. Camera de comerț americană din România vine, înainte de alegerile parlamentare, cu propuneri de schimbare pentru școala românească.

În opinia americanilor, sistemul de educație deconectat de la tendințele de evoluție a economiei și tehnologie trebuie adaptat cerințelor societății și economiei actuale, în care dezvoltarea aptitudinilor și atitudinilor este mai importantă decât cumulul de cunoștințe.

Așa că ei propun reducerea numărului de discipline din trunchiul comun și creșterea numărului de discipline la alegerea școlii.

Trunchiul comun reprezintă numărul de ore care trebuie parcurse în mod obligatoriu de toți elevii cuprinși într-un anumit program de educație, la nivelul fiecărei discipline de studiu. Acest număr de ore asigură egalitatea șanselor la educație.

Americanii propun reducerea numărului de discipline din trunchiul comun și creșterea numărului de discipline la alegerea școlii! Problema este următoarea: pornind de la definiția trunchiului comun se pune întrebarea care este motivul pentru care se solicită reducerea numărului de ore? Și aceasta pentru că, practic, elevii nu ar mai avea șanse egale la educație.

În opinia reprezentanților AmCham, în acest fel se asigură o mai bună adecvare a competențelor și abilităților dezvoltate la nevoile locale. Mai mult, o astfel de abordare ar oferi elevilor o mai mare libertate în selectarea unor discipline de studiu adaptate intereselor și nevoilor lor de învățare, precizează edupedu.ro.

Potrivit reprezentanților camerei de comerț, adecvarea curriculei școlare la contextul dinamic specific unei economii digitalizate și dezvoltarea abilităților digitale de bază în rândul elevilor și profesorilor vor contribui la crearea unui cadru de învățare adaptat nevoilor actuale ale tinerilor și vor oferi mai multe oportunități de dezvoltare individuală prin creșterea accesului la noi tehnologii și surse de informare.

Ce facem, însă, cu copiii proveniți din medii defavorizate, din zone fără internet sau fără curent electric? Practic, aceștia ar putea fi lipsiți de accesul la educație, iar discrepanțele între cei care pot beneficia de digitalizare și ceilalți vor fi uriașe.

Per ansamblu, propuneri ok, dar nu în România lui 2020…

323
Tagurile:
școli

Загрузка...
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Cîțu, declarație scăpată de sub control iată ce ne așteaptă

459
(reînnoit 07:07 04.12.2020)
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, lansează un mesaj șocant, care ridică serioase semne de întrebare asupra stării sale psihice

BUCUREȘTI, 4 dec – Sputnik. Aseară târziu, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a transmis un mesaj care depășește limitele normalului, chiar și în campania electorală!

Cîțu susține că oamenii trebuie să participe la vot pentru a-i băga la pușcărie pe liderii PSD – pe ”restul găștii pesediste”. Un mesaj de radicalizare ineptă, nejustificată decât printr-o dorință de dezbinare majoră a societății, depășind chiar modelul USR.

”A venit momentul! A venit momentul să scăpăm România de PSD”, începe Cîțu în cel mai fascist mod cu putință – pentru că numai atunci de dorea eliminarea unor partide legale, cu milioane de membri, susținători și votanți!

Cîțu spune că ”așteptăm acest moment din prima noapte în care Grindeanu, astăzi numărul 2 în PSD, a semnat ordonanța 13”.

”Am vorbit despre acest moment în stradă când am ieșit să-i oprim pe Dragnea, Grindeanu, Tudose din tentativa lor de a naționaliza Pilonul II”, continuă Cîțu, venind oarecum pe terenul lui.

Și, ca o dovadă în spatele vehemenței se află și ceva mari interese, Cîțu spune și că a visat la acest moment, ”tot în stradă, când am ieșit să ne opunem nenorocitei ordonanțe 114. Sau când am ieșit să-i oprim să introducă supraaccize și supraimpozite”.

Deci, PSD trebuie ”eliminat” pentru că a îndrăznit să afecteze interesele multinaționalelor și ale companiilor străine care extrag resursele României!

Dar, atenție, ”Poate cel mai mult am dorit să vina mai repede ziua votului în 10 august 2018”, scrie Cîțu, arătând că ”Atunci Dragnea și Ciolacu dădeau ordine ca frații noștri din diaspora să fie gazați și bătuți în Piața Victoriei”.

Dragnea și… Ciolacu?! Las la o parte că NU există nicio dovadă, nicio mărturie că Dragnea a ordonat ceva atunci – cu excepție cretinismului lui Mălin Bot, că Dragnea era ”la volanul tunului de apă” – dar, de unde și până unde… Ciolacu?!

Ce mai contează, Florin Cîțu face spectacol! Grotesc, ce-i drept, dar probabil pe gustul celor care îl apreciază pentru asemenea fapte.

Rezumând, Cîțu spune că ”au fost 3 ani de coșmar pentru Romania în dictatura PSD”.

Iar ”totul a fost posibil pentru că în 2016 mulți dintre români au ales să nu voteze”, așa că, Spune Cîțu, „trebuie să mergem toți la VOT” pentru că, atenție…

”Trebuie să curățăm România de PSD. Trebuie să le arătăm tuturor că România alege să meargă alături de UE și aliatii noștri nord-atlantici”, scrie apoteotic Cîțu.

Deci, frumos este că personajul îi bagă în cazanul lui cu isterii și pe cei din UE și NATO! Oare le convine asta? Sau asta dovedește că ei dau girul unor asemenea manifestări, demne de procurori sau de… plegomazin?...

Și nu se termină aici! ”Trebuie să-i trimitem pe Ciolacu, Tudose, Grindeanu și restul găștii psd-iste lângă Dragnea”. Adică la pușcărie!

Ori, mă întreb, dacă Cîțu (cacofonie firească) are date care să-i trimită pe respectivii la pușcărie, de ce nu a denunțat?! Iar dacă nu are, atunci cum îi va trimite acolo? Ca pe Dragnea? Cu un dosar fabricat?...

În concluzie, mesajul lui Florin Cîțu arată cine a pus mâna pe țară, la ordinul cui lucrează – și ce nebunie ne așteaptă dacă el și ai lui pun mâna pe întreaga putere în țară.

P.S. Nu am reprodus aici multele comentarii care se referă la „prafurile” de care sunt legate demersurile ministrului.

459
Tagurile:
PSD, Florin Cîţu
Тема:
Alegeri parlamentare în România 2020

Загрузка...
Londra

Lista secțiilor de votare din Marea Britanie la alegeri parlamentare din România

0
Românii din  Marea Britanie au la dispoziție 50 de secții de votare unde să își exprime opțiunea de vot la alegerile parlamentare din 5-6 decembrie

BRUXELLES, 4 dec - Sputnik. Ministerul de Externe și AEP au organizat 50 de secții de votare în Marea Britanie în vederea alegerilor parlamentare din acest an. Spre deosebire de alegerile prezidențiale și europene, acum pot vota în străinătate doar românii care au domiciliul sau rezidența în străinătate, iar pentru a vota, pe lângă documentul de identitate, alegătorul din străinătate trebuie să prezinte documente care dovedesc faptul că este rezident în acea țară.

Cei care au trecut în pașaport domiciliul în străinătate nu au nevoie să mai dovedească rezidența.

Lista secțiilor de votare din Marea Britanie pentru alegerile parlamentare din 5 – 6 decembrie 2020:

 • Londra 1-Harrow 1 Byron Hall Christchurch Avenue, Harrow, HA3 5BD  
 • Londra 2-Harrow 2 Byron Hall Christchurch Avenue, Harrow, HA3 5BD  
 • Londra 3-Stanmore Stanburn Primary School, Abercorn Road, Stanmore, HA7 2PJ3
 • Londra 4-Brent Claremont High School, Claremont Ave, Kenton, Harrow HA3 0UH
 • Londra 5-Wembley Sudbury Primary School, Watford Road, Wembley, HA03EY
 • Londra 6-Edgware 1 The Hive London, Camrose Ave, London, HA8 6AG  
 • Londra 7-Edgware 2 The Hive London, Camrose Ave, London, HA8 6AG  
 • Londra 8-Woodgreen Cypriot Community Centre, Wood Green, N22 5HJ  
 • Londra 9-Dagenham 1 Castle Green, Dagenham, RM9 4UN 
 • Londra 10- Dagenham 2 Castle Green, Dagenham, RM9 4UN  
 • Londra 11-Stratford The Hub Stratford, 259 High St, London E15 2LS  
 • Londra 12-Romford The Wisteria, 229 Romford Rd, Forest Gate, London, E7 9HL
 • Londra 13-Lewisham Pendergast School, Adelaide Ave, Lewisham, London, SE41LE
 • Londra 14-Watford Holiday Inn, 65-67 Clarendon Road, Watford, WD17 1DS  
 • Kent Cricket Club, Selling Road, Faversham, ME13 8FX, Kent  
 • Crawley Windsor Suite, Crowne Plaza London Gatwick Hotel, Langley Drive, Crawley, West
 • Sussex, RH11 7XS
 • Luton Venue 360 Ltd, 20 Gipsy Ln, Luton, LU1 3JH  
 • Milton Keynes Bletchley Rugby Club, Pavilion, Manor Field, Fenny Stratford, Bletchley, Milton
 • Keynes, MK2 2HX
 • Oxford CheneySchool, CheneyLn, Headington, Oxford OX3 7QH  
 • Peterborough East of England Showground, Peterborough, PE2 6XE  
 • Colchester HeadGate Theatre, 14 Chapel St North, Colchester, Essex, CO2 7AT
 • Bristol Victoria Street, Bristol, BS16HY  
 • Exeter Fountain House, Western Way, Sidwell Street, EX26AP  
 • Portsmouth 19 London Road, Portsmouth, PO2 0BQ  
 • Southampton Novotel, 1 West Quay Road, Southampton, SO15 1RA  
 • Reading Hotel Holiday Inn, 500 Basingtoke Road, Berkshire, RG2 0SL
 • Woking Alpha Road, Maybury, Woking, Surrey, GU22 8HF  
 • Hereford The Three counties Hotel, Belmont Road , Hereford , HR2 7PB
 • Insula Jersey St Helier Town Hall, 50 York Street, St Helier, Jersey, JE4 8PA
 • Manchester 1 9 Cooper St, Manchester, M2 2FW Consulat General
 • Manchester 2 Birch Community Centre, Brighton Grove, Birch-in-Rusholme, M14 5JT
 • Newcastle upon Tyne Carnegie Building, Atkinson Road, Benwell NE4 8XS  
 • Leeds 1 St Aidan's Church, Elford Place West Leeds LS8 5QD  
 • Leeds 2 Royal Armouries Museum, New Dock Hall, Armouries Drive, Leeds, LS10 1LT
 • Preston Cotton Court Business Centre, Church Street, Preston, PR1 3BY
 • Hull 639 Anlaby Road, Hull, HU3 6SX 
 • Wolverhampton GTG West Midlands, Bearing Drive, Wolverhampton, WV113SZ
 • Birmingham 1 The Holte Conference Center, Trinity Road, Birmingham, B6 6HE
 • Birmingham 2 Jurys Inn, 245 Broad Street Birmingham, B1 2HQ  
 • Coventry 1 Centre AT7, Bell Green Road, West Midlands, Coventry, CV67GP
 • Coventry 2 Broad Street Meeting Hall, 124 Broadstreet, Coventry, CV6 5BG, West Midlands
 • Northampton 1 Northampton Bangladeshi Association, Gateway Centre, Mill road, Semilong,
 • Northampton, NN2 6AX
 • Northampton 2 Duston Community Centre, Pendle Road, Duston, Northampton, Northamptonshire, NN5 6DT
 • Edinburgh Hibernian Football Club, Easter Road Stadium, 12 Albion Place, Edinburgh, EH7 5QG
 •  Glasgow 1 111 Killin Street, G32 9AH, Glasgow  
 • Glasgow 2 260 Bath Street , Glasgow G2 4JP  
 • Perth Perth Concert Hall, Mill Street, Perth, Perthshire, PH1 5HZ  
 • Aberdeen Sadman Signature, Aberdeen Hotel, ST Andrew Street AB25 1AD Aberdeen
 • Belfast 1, Stranmillis Embankment, Belfast, BT7 1GB  
 • Ballymena 120, Cushendall Road, Ballymena, BT43 6HB  

Votul în diaspora

La propunerea Ministerului Afacerilor Externe, Autoritatea Electorală Permanentă a organizat 748 de secții de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare din 5 și 6 decembrie, românii din diaspora având posibilitatea să voteze timp de două zile, sâmbătă și duminică.

Conform MAE, organizarea celor 748 de secții de votare din străinătate, în 93 de țări, a fost rezultatul consultării comunităților de cetățeni români din afara țării și al eforturilor susținute și al implicării șefilor de misiuni și personalului Corpului Diplomatic și Consular aflat în coordonarea acestora.

Procesul a fost mai dificil decât la alte alegeri, el desfășurându-se în condițiile aparte ale pandemiei de COVID-19.

Țările cu cele mai multe secții de votare sunt:

 • Spania (140 de secții, față de 143 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Italia (137 de secții, față de 142 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Germania (61 de secții, față de 80 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Marea Britanie (50 de secții, față de 72 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Franța (48 de secții, față de 50 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • S.U.A. (36 de secții de votare, față de 38 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Republica Moldova (30 de secții, față de 37 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Belgia (19 secții de votare, față de 23 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Austria (17 secții, la fel ca la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Irlanda (16 secții, la fel ca la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Olanda (15 secții, față de 25 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Grecia (11 secții, la fel ca la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Norvegia (10 secții, la fel ca alegerile prezidențiale din 2019)
 • Danemarca (10 secții, față de 12 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Portugalia (9 secții, la fel ca la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Canada (7 secții, față de 9 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Elveția (7 secții, față de 8 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Australia și Noua Zeelandă (7 secții, la fel ca la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Ungaria (7 secții, față de 6 organizate la alegerile prezidențiale din 2019)
 • Finlanda (4 secții, față de 3 organizate la alegerile prezidențiale din 2019).

Au fost și situații în care anumite state, în contextul măsurilor adoptate pentru gestionarea efectelor pandemiei de COVID-19, au refuzat organizarea de secții de votare pe teritoriul lor, cum e cazul Maltei și Nigeriei.

De asemenea, MAE a anunțat că nu vor fi organizate secții de votare în Venezuela (activitatea misiunii diplomatice a fost suspendată ca urmare a deteriorării condițiilor de securitate) și în R.P.D. Coreeană (granițele acestui stat sunt închise, ceea ce nu permite trimiterea materialelor necesare).

Important de subliniat că cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării pot vota la secțiile organizate în străinătate pe parcursul a două zile – sâmbătă 5 decembrie și duminică 6 decembrie 2020.

0
Tagurile:
România, alegeri parlamentare, Marea Britanie, Secții de votare
Тема:
Alegeri parlamentare în România 2020

Загрузка...