Loc de muncă

Stați liniștiți la locurile voastre de muncă! Managerii nu prevăd concedieri

75
Managerii preconizează, pentru perioada februarie - aprilie, o creștere moderată a activității și o stabilitate a numărului de angajați.

BUCUREȘTI, 2 mart — Sputnik, Daniel Nistor. Institutul Național de Statistică (INS) a dat publicității un raport privind tendinţele în evoluţia activităţii economice în perioada februarie — aprilie 2018, întocmit pe baza chestionării managerilor din toate domeniile.

În ce privește numărul angajaților, tendința este de relativă stabilitate în trei dintre cele patru mari sectoare ale economiei introduse în anchetă conjuncturală, și chiar o creștere moderată în servicii.

Industrie prelucrătoare

În cadrul anchetei de conjunctură realizată în luna februarie 2018, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +9%).

Pentru activitatea de fabricare a produselor din tutun se estimează cel mai ridicat nivel al soldului conjunctural, respectiv +36%. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere în următoarele trei luni (sold conjunctural +16%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de —1% pe total industrie prelucrătoare.

Construcţii

Potrivit estimărilor din luna februarie 2018, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +8%). Managerii estimează stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural —5%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creștere a acestora (sold conjunctural +21%).

Comerţ cu amănuntul

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creștere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +13%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +9%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +4%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +27%).

Servicii

Conform estimărilor din luna februarie 2018, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +6%). În sectorul de servicii se estimează creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +9%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creștere moderată (sold conjunctural +10%).

Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care NU trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă.

75
Tagurile:
concedieri, Locuri de muncă, România
Tematic
Mai mulți la muncă! Numărul șomerilor a scăzut cu 36.000 într-un an
Români în Franţa: noul Cod al muncii. Problema concedierii - ce trebuie să ştiţi
Noi locuri de muncă în Slatina, mulţumită ruşilor de la TMK
Munciţi, români! Asistaţii sociali au adeverinţe că nu pot lucra!
Directorii cheamă lumea la muncă
Валюта

Euro a ajuns la un nou maxim istoric, a treia zi consecutiv

71
BNR a anunțat astăzi creșterea euro la un nou maxim istoric, a treia zi consecutiv, momenda europeană fiind cotată astăzi la 4.8750 lei.

BUCUREȘTI, 25 sept - Sputnik. Euro a atins astăzi un nou maxim istoric, ajungând la 4.8750 lei conform cotației BNR. Acesta este al cincilea maxim istoric pentru moneda europeană atins în septembrie.

Leul a pierdut teren și în fața tuturor pricipalelor valute: dolarul american a fost cotat la 4.1874 lei, francul elvețian la 4,5137 lei, iar lira sterlină la 5,3319 lei.

Analiştii financiari estimează, în cel mai recent sondaj, prezentat tot astăzi, deprecierea leului până la un curs mediu de 4,97 lei/euro în următoarele 12 luni. Datele colectate de CFA arată că, pentru orizontul de 6 luni, majoritatea analiştilor incluşi în sondajul lunar anticipează un curs de 4,88 lei/euro.

71
Tagurile:
Euro
Tematic
Programul „Casa Eficientă Energetic”: poți primi până la 15.000 euro
Cum pierde România zilnic un milion de euro
Guvernul PNL a îndatorat România cu peste 9,5 miliarde de euro în numai șapte luni

Загрузка...
Валюта

Maxim istoric pentru euro, a patra oară în această lună

58
BNR a anunțat astăzi creșterea euro la 4.8722 de lei, fiind cel de-al patrulea record de valoare înregistrat în luna septembrieю

BUCUREȘTI, 24 sept - Sputnik. Euro a atins astăzi un nou maxim istoric, a doua zi la rând după ce miercuri a fost cotată la BNR la 4,8641 lei.

Acesta este al patrulea maxim istoric pentru moneda europeană atins în septembrie.

Leul a pierdut teren nu doar în fața euro, ci și în fața tuturor valutelor importante: dolarul american a fost cotat la 4.1883 lei, francul elvețian la 4,5207 lei, iar lira sterlină la 5,3309 lei.

Analiştii financiar prognozează, în cadrul celui mai recent studiu CFA România, că euro va ajunge la 5 lei până la finele lunii martie 2021 şi că tendinţa de scădere a leului în raport cu euro va continua.

58
Tagurile:
Euro

Загрузка...
Proteste în Minsk

Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

0
Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor împotriva lui Lukașenko în Minsk.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor neautorizate în Minsk din această sâmbătă, informează RIA Novosti, citând forțele de ordine din capitala Belarusului.

“Au fost reținute câteva zeci de persoane pentru contravenții administrative”, a declarat serviciul de presă al direcției generale a afacerilor interne a comitetului executiv orășenesc din Minsk.

Sâmbătă la Minsk a avut loc o nouă acțiune de protest a femeilor.

Acțiunile de protest în mai multe localități din Belarus s-au declanșat după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, în care victoria a obținut-o actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko.

0
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul

Загрузка...