În căutarea unui loc de muncă

Respinge cerințele absurde ale șefilor! Frâu liber emoțiilor la serviciu

61
Vezi topul celor mai des întâlnite stări psihice la locul de muncă și cum pot fi acestea folosite în scopul companiei

BUCUREȘTI, 26 feb — Sputnik, Daniel Nistor. Managementul se așteaptă ca personalul să-și țină emoțiile sub control la locul de muncă. Probabil ați auzit că trebuie să păstrați o distincție între viața personală și cea profesională.

Din păcate, acest lucru este imposibil de făcut. Din fericire, emoțiile sunt utile în ceea ce privește aspectul performanței. Suntem ghidați de emoții. Suntem constant sub influența emoțiilor noastre — indiferent dacă ne place sau nu. Emoția se manifestă în limbajul corpului nostru, alegerea cuvintelor, tonul vocii și acțiunilor. Emoțiile sunt parte din noi. Și dacă totuși am fi rugați să lăsăm emoții în spatele ușii, vom putea să lucrăm oare la viteză maximă?

Această cerință absurdă de management stabilește un standard aproape imposibil de a abandona emoțiile la locul de muncă. În loc să eradicăm emoțiile, angajații ar trebui să fie învățați să folosească corect pentru a-și spori productivitatea — spun reprezentanții companiei de cercetare de piaţă 4Service Group România, citând un studiu de specialitate. 

O companie de software pentru managementul proiectelor, Atlassia, a făcut un experiment. Echipa lor a analizat sute de proiecte open-source în framework-ul Jira (software care stă la baza proiectelor Atlassian), apoi a efectuat o analiză a stării de spirit și a performanței. Rezultatele au arătat modul în care emoțiile au influențat proiectele, implementarea acestora și productivitatea, în cadrul a numeroase echipe.

Topul emoțiilor

Autorii exeprimentului au analizat prezența a 8 stări emoționale de bază: furie, frică, dezgust, surpriză, tristețe, încredere, anticipare și bucurie. Cât de bine sunt exprimate în sarcinile de lucru? Care este frecvența?

Cele mai des întâlnite emoții pe care le exprimă oamenii în timpul proiectelor de echipă sunt încrederea și admirația.

Următoarele emoții în top sunt surpriza și teama. Acestea au fost exprimate prin declarații precum "Oh! Nu am știut acest lucru "sau" mă îngrijorează că acest lucru va avea un efect negativ asupra clienților".

Aceste emoții sunt naturale pentru munca în echipă, deoarece ajuta la rezolvarea de noi probleme și provocări comune. În procesul de lucru există surprize și probleme, este important să înțelegem comportamentul fiecărui membru al echipei în același timp. De fiecare dată când apare o emoție, există o nouă oportunitate de creștere, încredere, claritate și înțelegere.

O altă emoție importantă este furia. De asemenea, cunoscută de angajați în cadrul proiectelor de echipă. Studiul a arătat că echipele au simțit furie în aproximativ 16-30% din timpul lor de lucru. Echipele de înaltă performanță tind să experimenteze mai puțină furie în munca lor — 16%, în timp ce echipele cu productivitate scăzută se confruntă cu acest sentiment în 30% din timp.

Acest lucru nu înseamnă că echipele de înaltă performanță nu au niciodată sentimente de furie. Acest lucru sugerează că măsura în care este exprimată o emoție influențează gradul de productivitate.

Cum este afectată performanța grupului

Pentru a determina performanța, se creează un nivel de bază, măsurat prin prioritatea sarcinilor echipei și timpul petrecut pe ele. O sarcină complexă poate fi efectuată mult mai rapid decât o sarcină ușoară, în funcție de starea de spirit a echipei.

Echipele care au participat la studiu au fost împărțite în funcție de 3 indicatori, conform nivelului lor de performanță: ridicat, mediu și scăzut.

Echipele de înaltă performanță tind să experimenteze de două ori mai multe emoții pozitive decât echipele cu rezultate scăzute. Mai simplu spus, echipele fericite fac o treabă mai bună.

Un nivel ridicat de entuziasm crește productivitatea. 30% dintre sarcinile studiate au provocat un nivel ridicat de emoție și au fost rezolvate rapid.

Dar ce spuneți de sarcinile care au luat mult timp? Entuziasm ridicat, dar mult timp — 13%. Problemele care provoacă entuziasm scăzut și necesită mult timp pentru a finaliza au o proporție de 30%. Dacă echipa nu este entuziasmată de sarcina care trebuie îndeplinită, va dura mult mai mult.

Avertisment legat de gradul de entuziasm: Acesta este bun, dar apare riscul uzurii emoționale. Studiile au arătat că, atunci când echipele sunt prea îngrijorate și îngrijorate de problemă pentru o lungă perioadă de timp, mai degrabă decât rezolvarea ei, productivitatea scade dramatic. Acest lucru poate fi un indiciu al stresului de lucru îndelungat. Ar trebui evitată uzura echipei.

61
Tagurile:
Emoții, serviciu, Șefi, Loc de muncă
Nord Stream -2

Firmele germane au dat o apreciere sancțiunile SUA împotriva Nord Stream 2

104
(reînnoit 18:58 19.01.2021)
Comitetul estic al economiei germane consideră că noile sancțiuni ale SUA împotriva Nord Stream – 2 erau previzibile, însă speră că noua administrație Biden și guvernul german vor identifica o soluție pentru finalizarea construcției gazoductului.

BUCUREȘTI, 19 ian – Sputnik. Comitetul estic al economiei germane (Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft), care include companii germane, care cooperează cu statele din Europa de Est și Rusia, declară că noile sancțiuni ale SUA împotriva Nord Stream – 2 erau previzibile și și-a exprimat speranța că odată cu venirea la putere a lui Joe Biden, Washingtonul și Berlinul vor identifica o soluție pentru finalizarea gazoductului.

În ianuarie, Statele Unite au extins sancțiunile împotriva Nord Stream – 2, aplicându-le și în cazul serviciilor de testare, inspecție și certificare, precum și la serviciile și capacitățile de modernizare a navelor implicare în lucrările de instalare a conductelor.

Ulterior, compania norvegiană DNV GL a anunțat că încetează toate acțiunile legate de verificarea gazoductului, fiind imposibilă certificarea lui. Luni

Luni a devenit cunoscut faptul că pe 19 ianuarie SUA planifică să supună sancțiunilor împotriva companiei de instalare a conductelor “Fortuna”.

“Era de așteptat că administrația Trump în ultimele zile ale mandatului său va încerca să schimb starea lucrurilor. Iată de ce sancțiunilor împotriva continuării construcției Nord Stream -2 erau previzibile. Acest lucru, pe lângă alte subiecte, pune în dificultate relansarea relațiilor transatlantice. Cu toate acestea, noi întrevedem o bună oportunitate pentru guvernul federal de a identifica o soluție cu noua administrație Biden, care va permite finalizarea și darea în exploatare în termen a gazoducutului Nord Stream -2 în Marea Baltică”, a declarat președintele Comitetului Estic al economiei germane, Oliver Hermes.

Acesta a menționat că din printre democrații există declarații potrivit cărora SUA în mandatul lui Biden nu vor aplica principiul “America înainte de toate” pentru o “patronare” a aliaților, iar noile sancțiuni, în opinia lui, reprezintă anume o astfel de tactică.

“UE este suficient de matură pentru a-și determina independent politica energetică și pentru a proteja de influențele externe un proiect de investiții precum Nord Stream – 2, aflat în conformitate cu regulile europene. În legătură cu acest fapt, salutăm intenția Comisiei Europene de a prezenta săptămâna aceasta un pachet de măsuri prin care companiile europene vor fi protejate de sancțiuni extrateritoriale. Deja 24 din 27 de state ale UE au declarat foarte clar că resping sancțiunile SUA cu efect extrateritorial”, a conchis acesta.
104
Tagurile:
Germania, SUA, Nord Stream 2
Tematic
Nava de instalare a țevilor ”Nord Stream-2”, mai aproape de locul lucrărilor
„Acționând cu fermitate”: ”Nord Stream-2” a ajuns la final
MAE rus: Moscova este încrezută în implementarea Nord Stream 2
”Nord Stream – 2”: SUA amenință companiile europene cu noi sancțiuni
Germania a aprobat reluarea lucrărilor la conducta Nord Stream 2 care aduce gaz din Rusia
Ultima șanșă: SUA s-au pus din nou pe capul ”Nord Stream – 2”

Загрузка...
Banca Națională a României

Soviani: ”Prea târziu. Prea puțin. Prea ca la Securitate”

192
(reînnoit 11:40 16.01.2021)
Analistul financiar și jurnalistul publică o postare pe pagina sa de Facebook în care subliniază că abia acum, după mult timp, guvernatorul Băncii Naționale a României a decis reducerea la 1,25% a ratei de dobândă.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik,. Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României a decis reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,25% pe an, de la 1,50% pe an, începând cu data de 18 ianuarie 2021, informează instituția într-un comunicat de presă Cunoscutul analist financiar și jurnalist Radu Teodor Soviani susține că în luna martie a anului trecut, guvernatorul BNR Mugur Isărescu ar fi pornit, prin intermediul ”manivelelor” de la BNR o adevărată campanie de denigrare – ”să mă spurce când susțineam că BNR trebuie să reducă urgent rata de dobândă spre 1%”.

”Abia astăzi, 15 ianuarie 2021, fostul turnător decide reducerea de la 1,5% la 1,25% a ratei de dobândă, 10 luni mai târziu decât ar fi trebuit - să o ducă chiar spre 1%”, scrie Soviani.

Acesta a adăugat că a vorbit la o emisiune de televiziune, cu două zile înainte ca BNR să facă anunțul despre scăderea ratei de dobândă, arâtând că este inacceptabil ca BNR să țină rata de dobândă la facilitatea de depozit - banii pe care bancile nu reușesc să îi plaseze nici statului și nici în credite, la 1%, un nivel de 4 ori mai mare decât nivelul din boom economic - atunci era 0,25%.

”Abia astăzi, turnătorul Securității Manole decide să reducă ușor rata de dobândă la facilitatea de depozit, de la 1% la 0,75%”, a subliniat Soviani.

Acesta a reluat ideea potrivit căreia în urmă cu un an, oamenii lui Mugur Isărescu tunau și fulgerau contra argumentelor sale publice că, dacă ar reduce dobânda spre 1%, leul s-ar deprecia cu 15%.

”Nimic mai fals, așa cum s-a dovedit. Prea târziu. Prea puțin. Prea ca la Securitate”, a concluzionat Soviani.

Referitor la măsurile luate, Consiliul de administrație al BNR consideră că, în condițiile decalajelor de transmitere a impulsurilor ratei dobânzii de politică monetară, o asemenea calibrare a politicii monetare este de natură să susțină redresarea activității economice pe orizontul prognozei, în vederea aducerii și consolidării pe termen mediu a ratei anuale a inflației în linie cu ținta de inflație de 2,5 la sută ±1 punct procentual, în condiții de protejare a stabilității financiare.

192

Загрузка...
Adrian Severin

Adrian Severin: Iată cum va arăta lumea nouă

408
O analiză de excepție, o viziune sistemică asupra bătăliei dintre globalism și naționalism, rezultatul fiind… o lume nouă.

BUCUREȘTI, 19 ian – Sputnik. Fostul ministru de Externe Adrian Severin a scris una dintre cele mai interesante analize sistemice, axându-se pe vectorii principali de putere care au influențat istoria ultimilor 30 de ani.

Analiza este structurată pe trei planuri: ”De la post-bipolarism la post-americanism”, ”De la criza democrației la decesul democrației”, ”Dictatura tehnologică și reideologizarea relațiilor umane”. În plus, ca o rezultantă a evoluției sau a intersectării acestor trei planuri în ultimele decenii, Severin vede paradigma actuală prin confruntarea între ”Globalism și naționalism”.

Analiza merită citită integral – a fost publicată de DC News, dar eu voi nota acum, idei din această din urmă temă ”Globalism și naționalism”, care prefigurează o nouă ordine mondială. Sau, altfel spus, cum va arăta lumea de mâine.

În fapt, Severin aduce atrage atenția că și odată cu dispariția ordinii mondiale bipolare se anunța ”trecerea la o altă ordine tot globală”.

”Simțindu-se că dispariția bipolarismului revitalizează naționalismele, ideea națională era demonizată, fiind tratată, în același timp, ca un fenomen secundar și trecător”, scrie Severin.

Și, în consecință, ”încercarea eșuată de monopolarism și dezordinea mondială care i-a urmat, au dat avânt naționalismului, venind rândul la demonizare al globalizării”.

Dar, în ciuda acestui fenomen și a ceea ce Severin consideră ca o confruntare ”cu susțineri relativ egale”, de fapt ”globalizarea este inevitabilă”, spune fostul șef al diplomației.

Mai mult, Severin subliniază că această globalizare poate fi ”profitabilă, cu condiția ca edificiul politic global să se construiască din cărămizi naționale, precum și că, în lipsa unei ordini globale consensuale, naționalismul ne va împinge din nou spre război”.

De asemenea, adaugă Severin, ”se ignoră că atât naționalismul marilor puteri, cât și lipsa de structură națională a uniunilor politice suprastatale, duce la opresiunea de tip imperial”.

Severin face o apreciere interesantă: ”Pe plan mondial, puterile care nu mai au resurse spre a domina la nivel global, precum este Rusia, susțin preeminența ordinii naționale”.

”Dimpotrivă, puterile care au asemenea resurse, precum China, promovează ideea unei (noi) ordini globale, post americane”, consideră Severin.

Aici merită introdus un comentariu – poate că Moscova, singura care a avut nu numai puterea, dar și responsabilitatea unui pol mondial, nu mai vrea să se încarce cu o asemenea greutate. Moscova a însemnat un centru de putere pe toate planurile, mai ales ideologic – factor care, așa cum sublinia și Adrian Severin într-un capitol anterior, a avut o însemnătate decisivă mult timp.

Acum avem, confruntarea dintre tabăra Trump și tabăra Biden / Harris adică, spune Severin, ”a fost în principal aceea dintre viziunea naționalistă și cea globalistă” – viziuni care ”au scindat societatea și clasa politică americană”.

Atenție și la una dintre cele mai interesante teorii, care pune într-o lumină ridicolă SUA: ”Să fi avut loc sub ochii noștri, orbiți de spectacolul faptului divers, prima confruntare dintre Rusia și China, desfășurată pe teritoriul SUA?”.

Argumente sunt aduse chiar de Trump și Biden – ””democrații l-au acuzat pe Trump de conivențe cu Rusia, iar republicanii pe Biden de sprijin chinez… poate nu întâmplător”, scrie Severin.

”Se poate spune că, măcar la nivelul simbolurilor și ideologiilor lucrurile așa au stat, prefigurând evoluțiile viitoare ale realității politice”, consideră Severin. ”În acest sens, nu este de mirare nici faptul că echipa Biden a primit sprijin din partea Europei germane, tot mai apropiată de China, care nu atât revenirea Americii în fruntea lumii occidentale, promise de Joe Biden, o dorește, ci eradicarea naționalismului american, iar în subsidiar dispariția ordinii mondiale americane, în favoarea unei ordini tot globale, dar post-americane”.

În pași concreți, Severin apreciază că, în măsura în care viziunea globalistă intrinsecă mandatului administrației Biden / Harris are câștig de cauză, ”ne putem aștepta la punerea ideii naționale sub presiuni sporite și, odată cu aceasta, la un refuz al democrației, simultan cu instalarea unei dictaturi culturale și politice a digitalizării; digitalizare transformată din mijloc în scop și din facilitator al vieții sociale în mod de viață socială”.

Și vine întrebarea cea de pe urmă, impunând o concluzie a excelentei analize: ”Cum va arăta această lume nouă?”.

Uitați-vă în jur! Semnele ei au răsărit – ne îndeamnă la observație și gândire Severin.

”Va fi, din câte ne putem da seama, austeră, frugală, uniformizată, colectivistă (nu comunitaristă) dar desocializată, agnostică, iliberală, cu multe obligații individuale și foarte puține drepturi și, desigur, digitalizată”, scrie Adrian Severin.

Și, atrage atenția omul politic – ”întrucât direcția este obiectivă, nu are rost nici să ne înspăimântăm nici să ne revoltăm”.

Atunci, care este soluția? ”Trebuie să optimizăm și să ne adaptăm”, ne sfătuiește Adrian Severin.

”Lumea pe care o știm, moare. O nouă lume se naște. Nu este pe placul nostru. Se pare, însă, că pendulul istoriei nu poate fi oprit” – este concluzia analizei lui Adrian Severin.

Așadar, să vedem mâine cum răsar zorii minunatei lumi noi. Eventual (re)citindu-l pe Huxley. 

408
Tagurile:
Adrian Severin
Tematic
Severin: CE este în spatele atacurilor lui Iohannis la PSD!
Ciolacu, băgat la mijloc de Năstase și Severin: ”E perspectiva ivirii unui PSD după PSD”
Severin: ”CTP s-a născut în imposibilitatea de a fi castrat”

Загрузка...