Online data

Locurile de muncă, în pericol! Românii, înlocuiţi cu roboţi!

105
(reînnoit 15:15 07.02.2018)
Ţara noastră, cea mai expusă din UE la numărul de locuri de muncă unde oamenii vor fi înlocuiţi cu maşini. Când se va putea întâmpla

BUCUREŞTI, 7 feb — Sputnik, Georgiana Arsene. România este cea mai expusă ţară din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul de locuri de muncă unde oamenii vor fi înlocuiţi cu roboţi, informează adevărul.ro.

Este vorba despre un procent de 60% din numărul locurilor de muncă, ameninţate de această schimbare, fiind cea mai ridicată pondere din Europa.

Sursa amintită susţine că vor fi trei valuri de automatizare, iar femeile vor fi cele care vor suferi cel mai mult din acest motiv. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de PwC şi publicat în cadrul Forumului Economic Mondial.

O altă categorie ameninţată puternic de noul „val" este reprezentată de angajaţii cu studii superioare, precum şi locuitorii oraşelor.

Acest proces va începe în următorii doi, trei ani şi va afecta cel mai mult angajaţii serviciilor financiare şi profesionale.

„Putem vedea că băncile se mută către online şi închid filiale", a declarat John Hawksworth, economist şef al PwC.

Automatizarea se va amplifica în al doilea val şi va culmina la jumătatea anilor 2030, când „maşinile fără şofer şi robotica vor avea un impact mai mare asupra industriilor care angajează un număr mare de persoane, cum ar fi transporturile, asistenţa medicală şi învăţământul".

În ceea ce priveşte învăţământul, dar şi asistenţa medicală din România, acest studiu pare unul utopic, dacă ne gândim numai la anunţul ex ministrului Educaţiei, Liviu Pop, despre numărul de unităţi şcolare cu grupul sanitar în curte.

105
Tagurile:
înlocuire, locuri de muncă, Roboți, studiu, România
Tematic
Animalele de companie-robot au intrat în vânzare (VIDEO)
Robotul-chirurg: în 2018, cancerul va fi tratat de un robot creat în Rusia
Robotul umanoid "Fedor" învață să tragă folosind ambele brațe
(VIDEO) Robotul care poate scrie o simfonie
Валюта

Euro a ajuns la un nou maxim istoric, a treia zi consecutiv

71
BNR a anunțat astăzi creșterea euro la un nou maxim istoric, a treia zi consecutiv, momenda europeană fiind cotată astăzi la 4.8750 lei.

BUCUREȘTI, 25 sept - Sputnik. Euro a atins astăzi un nou maxim istoric, ajungând la 4.8750 lei conform cotației BNR. Acesta este al cincilea maxim istoric pentru moneda europeană atins în septembrie.

Leul a pierdut teren și în fața tuturor pricipalelor valute: dolarul american a fost cotat la 4.1874 lei, francul elvețian la 4,5137 lei, iar lira sterlină la 5,3319 lei.

Analiştii financiari estimează, în cel mai recent sondaj, prezentat tot astăzi, deprecierea leului până la un curs mediu de 4,97 lei/euro în următoarele 12 luni. Datele colectate de CFA arată că, pentru orizontul de 6 luni, majoritatea analiştilor incluşi în sondajul lunar anticipează un curs de 4,88 lei/euro.

71
Tagurile:
Euro
Tematic
Programul „Casa Eficientă Energetic”: poți primi până la 15.000 euro
Cum pierde România zilnic un milion de euro
Guvernul PNL a îndatorat România cu peste 9,5 miliarde de euro în numai șapte luni

Загрузка...
Валюта

Maxim istoric pentru euro, a patra oară în această lună

58
BNR a anunțat astăzi creșterea euro la 4.8722 de lei, fiind cel de-al patrulea record de valoare înregistrat în luna septembrieю

BUCUREȘTI, 24 sept - Sputnik. Euro a atins astăzi un nou maxim istoric, a doua zi la rând după ce miercuri a fost cotată la BNR la 4,8641 lei.

Acesta este al patrulea maxim istoric pentru moneda europeană atins în septembrie.

Leul a pierdut teren nu doar în fața euro, ci și în fața tuturor valutelor importante: dolarul american a fost cotat la 4.1883 lei, francul elvețian la 4,5207 lei, iar lira sterlină la 5,3309 lei.

Analiştii financiar prognozează, în cadrul celui mai recent studiu CFA România, că euro va ajunge la 5 lei până la finele lunii martie 2021 şi că tendinţa de scădere a leului în raport cu euro va continua.

58
Tagurile:
Euro

Загрузка...
Proteste în Minsk

Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

0
Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor împotriva lui Lukașenko în Minsk.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor neautorizate în Minsk din această sâmbătă, informează RIA Novosti, citând forțele de ordine din capitala Belarusului.

“Au fost reținute câteva zeci de persoane pentru contravenții administrative”, a declarat serviciul de presă al direcției generale a afacerilor interne a comitetului executiv orășenesc din Minsk.

Sâmbătă la Minsk a avut loc o nouă acțiune de protest a femeilor.

Acțiunile de protest în mai multe localități din Belarus s-au declanșat după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, în care victoria a obținut-o actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko.

0
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul

Загрузка...