Online data

Locurile de muncă, în pericol! Românii, înlocuiţi cu roboţi!

107
(reînnoit 15:15 07.02.2018)
Ţara noastră, cea mai expusă din UE la numărul de locuri de muncă unde oamenii vor fi înlocuiţi cu maşini. Când se va putea întâmpla

BUCUREŞTI, 7 feb — Sputnik, Georgiana Arsene. România este cea mai expusă ţară din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul de locuri de muncă unde oamenii vor fi înlocuiţi cu roboţi, informează adevărul.ro.

Este vorba despre un procent de 60% din numărul locurilor de muncă, ameninţate de această schimbare, fiind cea mai ridicată pondere din Europa.

Sursa amintită susţine că vor fi trei valuri de automatizare, iar femeile vor fi cele care vor suferi cel mai mult din acest motiv. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de PwC şi publicat în cadrul Forumului Economic Mondial.

O altă categorie ameninţată puternic de noul „val" este reprezentată de angajaţii cu studii superioare, precum şi locuitorii oraşelor.

Acest proces va începe în următorii doi, trei ani şi va afecta cel mai mult angajaţii serviciilor financiare şi profesionale.

„Putem vedea că băncile se mută către online şi închid filiale", a declarat John Hawksworth, economist şef al PwC.

Automatizarea se va amplifica în al doilea val şi va culmina la jumătatea anilor 2030, când „maşinile fără şofer şi robotica vor avea un impact mai mare asupra industriilor care angajează un număr mare de persoane, cum ar fi transporturile, asistenţa medicală şi învăţământul".

În ceea ce priveşte învăţământul, dar şi asistenţa medicală din România, acest studiu pare unul utopic, dacă ne gândim numai la anunţul ex ministrului Educaţiei, Liviu Pop, despre numărul de unităţi şcolare cu grupul sanitar în curte.

107
Tagurile:
înlocuire, locuri de muncă, Roboți, studiu, România
Tematic
Animalele de companie-robot au intrat în vânzare (VIDEO)
Robotul-chirurg: în 2018, cancerul va fi tratat de un robot creat în Rusia
Robotul umanoid "Fedor" învață să tragă folosind ambele brațe
(VIDEO) Robotul care poate scrie o simfonie
Răzvan Dumitrescu

Răzvan Dumitrescu pune întrebarea cheie a momentului: ”Totuși, cum naiba?!”

116
La adăpostul revoltei publice generate de cazul împușcării ursului, un eșec major pentru România nu a fost băgat de seamă – și el are legătură cu același grup politic și de interese care a afectat alte domenii de vârf

BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Un mare scandal, cu implicații majore pentru România, a fost acoperit de mult discutatul caz al împușcării ursului Arhur – este vorba de excluderea laserului de la Măgurele din proiectul paneuropean de cercetare ”Extreme Light Infrastructure - European Research Infrastructure Consortium”.

Ei bine, luat prea puțin la întrebări, demnitarul responsabil de domeniu și de situație, ministrul Cercetării, Ciprian Teleman de la USR, spune sec: ”România nu a fost inclusă în consorţiu cu statut de membru fondator observator, în ciuda eforturilor diplomatice făcute anterior acestei reuniuni”.

”Neîncrederea apărută între parteneri, în etapele finale ale proiectului, nu a putut fi recuperată în două luni, deşi România a lucrat intens, mai bine de zece ani, la realizarea acestei infrastructuri”, scrie Teleman pe pagina de socializare.

Cu toate astea - altfel spus, după șutul primit - ministrul spune că ”ELI ERIC va beneficia în continuare de suportul României ori de câte ori va fi solicitat”.

”Menținem deschis dialogul dintre România si ELI ERIC prin proiectul Impulse, platformă prin care echipele de proiect rămân în contact cu ceilalți actori implicați, atât din punct de vedere tehnic, cât și administrativ”, arată ministrul.

Ei bine, în fața acestui insucces, unul dintre cei mai atenți și experimentați observatori a ceea ce se petrece în România, realizatorul TV Răzvan Dumitrescu pune o întrebare cheie:

”Cum naiba numai miniștri din zona USR-PLUS reușesc să termine cu transplantul de plămâni, sa pună la podea transplantul osos prin manevra cu spitalul  Foișor și acum să treacă și la laser?”, scrie Răzvan Dumitrescu, subliniind uluit: ”Totuși, cum naiba?”.

Un răspuns ar putea veni de la fostul șef al diplomației române, Adrian Severin: ”USR PLUS e cea mai mare amenințare la adresa siguranței naționale”.

Și să amintim un alt demers împotriva științei românești al aceleiași grupări: printr-un amendament la Legea Bugetului, USR PLUS a dorit lăsarea fără fonduri – deci închiderea! – Academiei Oamenilor de Știință.

Ori, pe mâna lor au ajuns, așa cum remarca Răzvan Dumitrescu, atât Sănătatea, cât și Cercetarea. ”Totuși, cum naiba?” – vorba realizatorului „Subiectiv”.

116
Tagurile:
USR, Răzvan Dumitrescu, laser

Загрузка...
Валюта

Datoria externă a României: peste 123 de miliarde de euro!

166
(reînnoit 14:43 06.05.2021)
Banca Naţională a României informează că datoria externă pe termen lung a țării se ridica, la finele lunii februarie 2021, la 90,947 miliarde de euro, iar cea pe termen scurt la 32,668 miliarde.

BUCUREȘTI, 6 mai – Sputnik. Conform datelor BNR, datoria publică directă însuma 56,001 miliarde de euro (57,307 miliarde de euro la finele lui 2020), din care 11,099 miliarde de euro la instituţiile multilaterale (credite financiare), 13,4 milioane de euro la instituţii bilaterale (credite financiare), 44,803 miliarde euro emisiuni de obligaţiuni etc.

În ceea ce priveşte datoria public garantată, aceasta era, după primele două luni din 2021, de 212,7 milioane de euro, din care 102 milioane de euro la instituţii multilaterale.

Datoria privată totaliza 33,458 miliarde de euro, din care 2,075 miliarde de euro la instituţii multilaterale, 2,412 miliarde de euro investiţii de portofoliu şi 29,971 miliarde euro altele (credite financiare, comerciale etc).

Depozitele pe termen lung ale nerezidenţilor erau, la 28 februarie 2021, de 105 milioane euro, iar alocările de DST de la Fondul Monetar Internaţional de 1,17 miliarde euro.

Conform datelor BNR, la finele lui februarie datoria externă pe termen scurt însuma 32,668 miliarde euro (33,1 miliarde euro la sfârşitul lunii decembrie 2020).

166
Tagurile:
România, BNR

Загрузка...
Iosefina Pascal

Iosefina Pascal, anchetă fulminantă: nenorociri săvârșite de străini în România

0
Jurnalista independentă a realizat o anchetă laborioasă, punând cap la cap nenorocirile făcute de străini în România – și cărora le-au căzut pradă români nevinovați! Un tablou cumplit, care include o mulțime de fărădelegi!

BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Tânăra activistă pentru democrație și jurnalistă independentă Iosefina Pascal are din nou o inițiativă inedită, punând cap la cap fărădelegile comise de străini pe teritoriul României – o idee interesantă, în contextul în care opinia publică este revoltată de cazul uciderii ursului Arthur de către un prinț străin care… nu vrea să dea explicații în legătură cu multele controverse din jurul cazului.

Și, nota bene, autoritățile române par să îi țină partea, având ”drept principală grijă ascunderea documentelor și informațiilor”, după cum observa celebrul jurnalist Ion Cristoiu, analizând acest caz.

De fapt, Iosefina Pascal spune chiar de la început că prin această nouă anchetă vrea ca opinia publică (din România) să cadă cazul ursului Arthur ca pe ”un semnal de alarmă ce trebuie tras cu privire la activitățile ilegale săvârșite de cetățeni străini pe teritoriul României, prin intermediul statului român”.

Iar aceste activități expuse de Iosefina Pascal sunt cele care au oripilat România… dar s-au uitat: turism sexual, trafic de copii, pedofilie, adopții internaționale ilegale, experimente pe copii.

Deci, NU este vorba de ilegalități economice, de implicarea ilegală a diplomaților și nici măcar de execuții la comandă sau trafic de droguri – ci de cazuri cu victime din zona celor mai puțin capabili să se apere: copii și femei.

Asta au căutat și au găsit străinii cu bani din Occident aici, unde au dat și peste autorități dispuse să închidă ochii când era vorba de infractori de peste graniță.

În ancheta pe care o puteți citi pe blogul Iosefinei Pascal, veți regăsi cazuri celebre ale unor cetățeni din țările bogate ale Europei și din SUA, ”țări libere și democratice”, care au comis fapte șocante aici.

Deci, fără pretenții de a fi exhaustivă, ancheta Iosefinei pascal merită citită.

0
Tagurile:
România, Iosefina Pascal

Загрузка...