Înghețată

Cel mai bogat om din Suceava și-a vândut afacerea

374
(reînnoit 19:09 31.01.2018)
Unul dintre cei mai mari producători de înghețată din România a fost cumpărat de un gigant mondial

BUCUREȘTI, 31 ian — Sputnik, Daniel Nistor. Compania Unilever a preluat producătorul de îngheţată Betty Ice din Suceava, compania antreprenorului Vasile Armenean într-o tranzacţie de circa 100 milioane de euro, informează Mediafax.

Negocierile au început de anul trecut. Betty Ice are o cifră de afaceri anuală de aproape 30 milioane de euro și un profit net de peste 5 milioane de euro. Numărul angajaților depășește 600.

Compania are o fabrică în judeţul Suceava, magazine proprii în Braşov, Oradea, Sibiu şi Cluj-Napoca, iar în timpul verii deschide peste 100 de chioşcuri cu îngheţată în toată ţara. Livrează şi la export, pe cinci pieţe.

Betty Ice a aparținut omului de afaceri Vasile Armenean (48 de ani), clasat pe locul 126 în Top 300 Capital cei mai bogați români, cu o avere estimată la 45-47 milioane de euro. Omul de afaceri sucevean este pasionat de zbor și deține în proprietate două avioane ușoare, pe care le pilotează chiar el.

Rezultatele alegerilor
© Sputnik / Алексей Куденко

El este cel considerat cel mai bogat om din Suceava. În același oraș sunt născuți și frații Dragoș și Adrian Pavăl, situați pe locul 2 în topul celor mai bogați români, cu o avere totală de 1-1,2 miliarde de euro, dar aceștia locuiesc în Bacău, unde este înregistrată și compania lor, retailerul de bricolaj Dedeman.

Potrivit site-ului Mirsanu.ro, Armenean va activa totuși în cadrul grupului. El va conduce operațiunile diviziei de înghețată a Unilever din Europa Centrală și de Sud, ceea ce îi dă posibilitatea să continue pe o poziție înaltă executivă în sectorul de profil. 

Unilever este o companie anglo-olandeză care produce diverse bunuri de larg consum, printre care se numără: băuturi, alimente, săpunuri, detergenți și altele. Compania are un portofoliu de peste 400 de branduri, de la săpunul Dove la înghețata Magnum.

Unilever a realizat în 2016, pe piața mondială venituri de 52 miliarde de euro și un profit de 5 miliarde de euro. Numărul total al angajaților grupului se apropie de 170.000.
Grupul mai operează pe piața românească şi mărcile de înghețată Algida și Napoca.

374
Tagurile:
preluare, îngheţată, producător, Unilever, Betty Ice, Vasile Armenean, România
Tematic
Cine controlează băncile-cheie ale României
Peste jumătate din profitul magazinelor din România pleacă în străinătate
Câtă evaziune fiscală fac firmele străine?

Загрузка...