Roni

Salariul, primul criteriu la alegerea locului de muncă

37
(reînnoit 14:54 31.01.2018)
Industria IT și retailul oferă cele mai bune joburi, iar salariul rămâne argumentul numărul unu în atragerea unui angajat.

BUCUREȘTI, 31 ian — Sputnik, Daniel Nistor. Criza de pe piața forței de muncă se va amplifica în acest an, iar firmele vor duce un adevărat război pentru racolarea de angajați.

Acestea sunt estimările oamenilor de afaceri și specialiștilor chestionați de companiile Train Your Brain și Frames Media Network, în cadrul primei ediții a "Barometrului semestrial privind perspectivele pieței de muncă".

72% dintre cei peste 150 de oameni de afaceri chestionați estimează că 2018 va fi anul în care să își găsească și să își păstreze angajații calificați va fi o adevărată provocare.

Întrebați privind criza de pe piața forței de muncă în acest an, 72% dintre respondenți au declarat că fenomenul se va amplifica în acest an, 22% estimează că situația va rămâne la același nivel ca și în 2017, în timp ce 6% au evitat să răspundă, considerând că, în actualul context macro-economic, este dificil să preconizeze ce se va întâmpla în următoarele luni.

"Criza, respectiv războiul pentru talente se va amplifica în 2018. Sunt industrii unde specialiștii sunt puțini, sunt industrii care se dezvoltă așa de repede încât piața nu face față. Războiul nu mai este dus doar la nivel de management, ci chiar la nivel de entry și specialiști. De ce? Piața nu este foarte educată din punct de vedere al resurselor umane, generația Y este o generație dificilă, greu de loializat, foarte interesată de mediul online, etc", a declarat Loreda Dragomir, country manager Romania și Bulgaria Kienbaum, companie de consultanță în management.

La rândul său, Nevenca Doca, director executiv resurse umane Banca Transilvania, a declarat că "decalajul dintre cererea de forță de muncă specializată și oferta va crește pe fondul creșterii emigrației, pe de o parte, și a angajărilor în cadrul companiilor de stat, pe de altă parte".

Salariul sau siguranța locului de muncă?

2018 va fi anul în care ofertele de muncă își vor diversifica tot mai mult paleta de servicii. Nu va mai fi de ajuns doar un salariu bun pentru a angaja un profesionist.

Întrebați care vor fi principalele avantaje care vor face anul acesta diferența între ofertele companiilor, 68% dintre cei chestionați au menționat pachetul salarial, 54% au amintit de soliditatea firmei, iar 40% au indicat serviciile suplimentare puse la dispoziția angajaților (traininguri, participări la evenimente etc.).

Flexibilitatea programului de lucru (23%) și posibilitatea de dezvoltare și promovare profesională (19%) s-au aflat, de asemenea, pe lista celor mai importante avantaje menționate de oamenii de afaceri și experții HR.

"Salariul este și va rămâne important, dar nu mai este atât de important ca acum câțiva ani. Este importantă locația, oportunitatea de a avea work life balance, flexibilitate, posibilitate de dezvoltare și promovare profesională, manageri care să fie si leaderi, etc", a spus Loreda Dragomir.

Cele mai căutate locuri de muncă în 2018

Domeniile care vor atrage cea mai dinamică evoluție pe piața de HR în acest an vor fi IT-ul și retailul.

74% dintre managerii chestionați consideră că vedeta pieței muncii în 2018 va fi sectorul IT, care va continua să genereze cea mai dinamică evoluție pe piața resurselor umane.

Pe locurile următoare, în topul reieșit din opiniile investitorilor, s-au situat retailul, menționat de 68% dintre cei chestionați, sectorul construcțiilor (52%), serviciile (48%), sectorul medical/pharma (34%), serviciile de suport (21%) și industria auto, cu tot cu serviciile aferente (18%).

"Cred că IT-ul și Retail-ul vor rămâne domeniile cu dinamica cea mai mare și în 2018. La acestea se adaugă toate domeniile de producție care vor continua să automatizeze din procese + sectorul bancar, care va continua să se consolideze prin fuziuni și/sau iesiri de pe piața din România", a declarat Nevenca Doca.

Barometrul semestrial privind perspectivele pieței de muncă a fost realizat de Train Your Brain și Frames Media Network pe un grup de 150 de oameni de afaceri și experți HR în perioada 15 decembrie 2017 — 20 ianuarie 2018.

37
Tagurile:
Salarii, Locuri de muncă, România
Валюта

Maxim istoric pentru euro, a patra oară în această lună

52
BNR a anunțat astăzi creșterea euro la 4.8722 de lei, fiind cel de-al patrulea record de valoare înregistrat în luna septembrieю

BUCUREȘTI, 24 sept - Sputnik. Euro a atins astăzi un nou maxim istoric, a doua zi la rând după ce miercuri a fost cotată la BNR la 4,8641 lei.

Acesta este al patrulea maxim istoric pentru moneda europeană atins în septembrie.

Leul a pierdut teren nu doar în fața euro, ci și în fața tuturor valutelor importante: dolarul american a fost cotat la 4.1883 lei, francul elvețian la 4,5207 lei, iar lira sterlină la 5,3309 lei.

Analiştii financiar prognozează, în cadrul celui mai recent studiu CFA România, că euro va ajunge la 5 lei până la finele lunii martie 2021 şi că tendinţa de scădere a leului în raport cu euro va continua.

52
Tagurile:
Euro

Загрузка...
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

PSD confirmă implicarea lui Cîțu în deprecierea leului

104
O analiză publicată ieri arăta că ministrul Finanțelor a avut o influență în deprecierea leului – iar ulterior PSD a confirmat.

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. După cum a anunțat BNR, leul a înregistrat ieri un nou minim istoric – iar faptul părea ciudat în contextul scăderii monedei europene în raport cu alte monede.

Scriam ieri că o explicație a acestei scăderi a leului ar putea fi reacția premierului și a unor miniștri după ce votul creșterii pensiilor.  Orban a acuzat un veritabil ”asasinat economic” comis de PSD, iar Violeta Alexandru a vorbit de un conflict între generații.

Dar, cazul special este al ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, cel care a făcut din nou o declarație periculoasă:  ”în momentul în care această lege ar trece, imediat cursul s-ar deprecia”, a spus Cîțu despre legea rectificării bugetare, cu amendamentele PSD și UDMR.

”Există acest risc: în momentul în care această lege ar trece, imediat cursul s-ar deprecia şi ar exista acest risc pentru România să avem o depreciere a cursului, care înseamnă şi inflaţie”, a spus Cîțu.

Ori, este evident, ministrul Finanțelor este un reper pentru mediul economic și de afaceri – deci orice declarație dură a sa (poate) produce un adevărat șoc. Faptul s-a întâmplat și la finele anului trecut, când declarațiile aceluiași personaj au dus la o altă prăbușire a monedei, PSD inițiind o moțiune simplă ulterior, contra ministrului iresponsabil.

Ulterior, PSD a confirmat analiza noastră, arătând că ”prin declarațiile sale iresponsabile, Cîțu este primul care dărâmă moneda națională”.

”Din cauza lui și a lui Orban, care vorbesc despre incapacitatea de plată a țării, românii scot deja mai mulți bani din buzunare!”, a scris PSD, concluzionând – ”Cîțu scufundă România aruncând în aer cursul leu-euro”.

Afirmația nu necesită altă probă concretă decât cursul euro în contextul variației sale internaționale – precum și credibilitatea ministrului Finanțelor în fața mediului economic. Sau Cîțu susține cumva că nu e credibil?...

104
Tagurile:
Florin Cîţu, PSD
Tematic
VIDEO: Victorie uriașă a PSD în Parlament
Zi de foc în Parlament, PSD și PNL joacă totul pe o carte!
Marcel Ciolacu, cel mai puternic mesaj de când e șeful PSD

Загрузка...
Pictură

București: Cursuri de desen pentru copii și adulți la Centrul Rus

0
Reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București anunță deschiderea noilor cursuri de atelier de pictură pentru adulți și copii, precum și cursuri de desen.

BUCUREȘTI, 25 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Copiii și adulții care vor să învețe să picteze se pot înscrie la cursurile organizate în acest scop de Centrul Rus pentru Știință și Cultură de la București.

Este vorba despre deschiderea noilor cursuri de atelier de pictură pentru adulți și copii și a cursurilor de desen.

Cursurile se organizează pentru copii începând cu vârsta de 9 ani.

Atelierul de pictură pentru copii – începând cu vârsta de 9 ani și pentru adulți se va desfășura sub îndrumarea artistului plastic Irina Lavrente, profesor de arte plastice.

În program intră desenul academic, tehnica acuarelei, pictura vitraliilor, secretele picturii rusești populare, arta caligrafiei și pictura pe materiale textile.

Cursurile se organizează miercuri, joi și vineri de la 17.30. Durata unei ședințe, cu excepția caligrafiei, este de două ore pe săptămână.

Costul este de 300 de lei/curs pentru adulți și 200 de lei/curs pentru copii.

Ședințele individuale costă 100 lei/oră.

Pentru detalii, reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București vă invită să îi contactați.

0
Tagurile:
Bucuresti

Загрузка...