Steagul Rusiei și Uniunii Europene

Declarație: sancțiunile au provocat pierderi de 100 miliarde de euro

163
(reînnoit 18:37 30.01.2018)
Pierderile de pe urma sancțiunilor reciproce între Rusia și Uniunea Europeană se ridică la 100 miliarde de euro

BUCUREȘTI, 30 ian — Sputnik. Pierderile în urma introducerii sancțiunilor reciproce între UE și Federația Rusă începând cu anul 2014 au depășit 100 miliarde de euro, iar economia europeană plătește un preț prea mare pentru acest conflict, a declarat marți șeful Comitetului de Est al economiei germane, Wolfgang Büchele.

Potrivit unui studiu al Universității în Kiel, pe care îl citează Büchele, „pierderile de pe urma sancțiunilor reciproce, introduse în anul 2014, au depășit acum suma de 100 miliarde de euro. Peste 60 la sută din acestea revin Rusiei, iar 40 la sută — economiei UE".

"În acest fel, economia europeană plătește un preț mare pentru acest conflict, de care se fac responsabili politicienii și care poate fi rezolvat doar pe cale diplomatică", a spus Büchele.

Acesta a mai adăugat că businessul german din Rusia așteaptă adoptarea unor inițiative diplomatice care ar contribui la diminuarea conflictului dintre cele două părți.

Anterior, deputatul Alternativei pentru Germania, Markus Frohnmaier, a declarat că "în urma sancțiunilor împotriva Rusiei țara sa a pierdut 42 mii de locuri de muncă".

În octombrie, Büchele a declarat publicației Gazeta.ru că lumea de afaceri din Germania are o atitudine negativă față de sancțiunile SUA împotriva Rusiei.

163
Tagurile:
pierderi, sancțiuni, Markus Frohnmaier, Wolfgang Büchele, Uniunea Europeană, Rusia
Tematic
Medvedev, Lavrov, Shoigu și Peskov, în lista persoanelor sub sancțiuni SUA
SUA a extins lista sancțiunilor împotriva Rusiei
Sancțiunile impuse partenerilor economici europeni ai Rusiei sunt inadmisibile
Sancțiunile sau scăderea prețului la petrol au afectat mai mult economia Rusiei
Ksenia Sobceak i-a șocat pe ruși cu o declarație despre SUA și sancțiuni

Загрузка...