Ford

Ford va exporta către Europa și din Rusia, nu numai din România

111
(reînnoit 12:53 22.01.2018)
După ce a anunțat că va impulsiona exporturile din România către Europa, Ford se pregătește să facă același lucru și din Rusia

BUCUREȘTI, 22 ian — Sputnik, Daniel Nistor. Fabricile Ford din Rusia lucrează în prezent la capacitate maximă, în urma redresării vânzărilor.

Ford Sollers, societatea mixtă înfiinţată în 2011 de producătorul auto american Ford şi de grupul rus Sollers, a investit 1,5 miliarde de dolari în ultimii ani pentru a construi maşini şi motoare în Rusia.

"Exporturile spre Europa sunt cu siguranţă posibile. Creşterea pieţelor de export va îmbunătăţi viabilitatea fabricii şi va evita reducerea producţiei în viitor", a afirmat Adil Shirinov, directorul general al Ford Sollers, pentru Automotive News Europe

Acesta a adăugat că o serie de furnizori ai operaţiunilor Ford din Rusia exportă deja componente auto către fabricile Ford din Europa, dând ca exemplu firma cu capital turcesc Coskunoz, care trimite componente pentru modelul EcoSport, produs în România.

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din România. În anul 2017, Ford România a renunţat la producţia monovolumului B-Max la fabrica din Craiova şi a demarat producţia SUV-ului EcoSport.

John Oldham, preşedintele Ford România, declara în toamna lui 2017, că uzina de la Craiova va fi singurul furnizor pentru noul model EcoSport în Europa. Segmentul SUV-urilor înregistrează cea mai mare creştere din piaţa europeană.

Ford România a realizat în 2016, cel mai recent an pentru care Ministerul Finanțelor Publice a afișat date, un profit net de circa 6,4 milioane de euro, la o cifră de afaceri de 825 milioane de euro. Datoriile însumau 492 milioane de euro, iar creanțele — 139 milioane de euro. În 2016, compania a avut un număr mediu de 2.623 de angajați, dar anul trecut estima o creștere până la 4.300, odată cu intrarea în producție a modelului EcoSport.

111
Tagurile:
B-max, Ecosport, Ford, Export, Producere, Rusia, România

Загрузка...