Linie electrică de înaltă tensiune

Cea mai mare pierdere se petrece sub ochii noștri - și cum plătim fiecare

264
(reînnoit 12:04 10.09.2017)
O listă de care nimeni nu vorbește, de fapt un subiect interzis - dar din cauza căruia fiecare român scoate tot mai mulți bani din buzunar

BUCUREȘTI, 8 sept — Sputnik, Dragoș Dumitriu. O voce strigă de ani de zile că România pierde de pe urma energiei. Practic, cunoscutul specialist în energie Tudor Popescu spune că țara noastră, având cel mai mare bazin hidrografic din regiune, resurse naturale energetice însemnate și centrală nucleară — România ia energie electrică de la vecini! Vecini care, în majoritatea cazurilor, nu au nici pe departe resursele României!

Utilizând date oficiale, Tudor Popescu urmărește intrările în sistemul energetic românesc. Iată un exemplu concret, data de 6 septembrie. Urmăriți intrările externe în sistem — sunt incredibile!

"Mulțumim din inima Bulgariei, la ora asta, 19.47, azi, 06.09, pe o vreme de vară, ne livrează 414 de megawați, cu Cozloduiul dezafectat (centrala nucleară bulgară)", consemnează Tudor Popescu. "Mai primim de la ucraineni "că tot nu le trebuie" electricitate la nivelul 204 Megawați, îi mai "ciupim" pe unguri de 237 de megawati — (energie nucleară ca alta n-au) și ca să nu facem discriminare luăm și de la stația Djerdap a sârbilor… numai 129"

Toată această listă nu rămâne, din păcate, o simplă statistică — ci se reflectă în buzunarul fiecărui român! ROMANIA TV a întrebat — de ce se va scumpi electricitate?

"Păi nu e evident de mai sus?!". Întreabă Popescu. "Adică dupa ce prin alegeri libere am adus la conducerea administrativă "lipitori de afișe " și in parlament l-am ales pe reprezentantul lor emblematic: "deputatul auto" mai facem si mofturi că se scumpesc toate?!".

Lista lui Tudor Popescu este și o demascare a falsului propunerii vehiculate — de "placă turnantă" a energiei electrice în Balcani", sau "HUB-ul enegetic est-european".

"Treizeci de ani "in pufoaica "am construit fabrici de curent electric!", izbucnește Tudor Popescu. "Scuzați-mă că mă duc să-mi iau pastilele contra hipetensiunii! Să iubim România în fiecare zi cum ne îndeamnă Rareș Bogdan!!!", scrie Tudor Popescu pe pagina sa de Facebook.

264
Tagurile:
plătim, ochi, pierdere
Tematic
Situația din energie: "România e miloaga Europei, ne prăbușim!"
Energie din ocean: japonezii au testat o nouă instalație inovativă
Tudose, pus la zid de o criză gravă: ”Prețul energiei se va dubla în ianuarie”
Viitorul energiei nucleare: dispozitivul pentru reactorul ultra-sigur
Criză fără precedent: România limitează consumul de energie electrică

Загрузка...