Deutsche Bank

Sistemul financiar german este în pragul colapsului

85
(reînnoit 13:15 10.07.2017)
Cea mai mare economie europeană începe să devină din ce în ce mai fragilă, o bancă specializată în transportul naval fiind în pragul colapsului.

BUCUREȘTI, 10 iul — Sputnik. Un scandal monstru de evaziune, depozite taxate de bănci şi o bancă specializată în transportul naval în pragul colapsului sunt semnele care indică fragilitatea economiei germane, scrie ZF.

Falimentul a devenit vizibil pentru NordLB, o bancă sprijinită de statul german cu expunere la transportul naval, iar frustrarea este din ce în ce mai simțită de clienţii băncilor germane ale căror depozite au început să fie taxate.

Mai mult, un scandal de evaziune de 32 de miliarde de euro în care sunt implicaţi bancheri, brokeri şi avocaţi ar putea fi catastrofal.

Banca NordLB este nevoită să abandoneze planurile de a vinde un portofoliu de credite pentru industria transportului naval de 1,3 miliarde de euro către fondul american de private equity KKR.

Astfel că eşecul discuţiilor se răsfrânge asupra tuturor băncilor germane care încearcă să scape de credite pentru industria transportului naval de miliarde de euro în condiţiile în care o reuşită din partea NordLB ar fi fost un indicator că există interes pentru astfel de datorii. HSH Nordbank, o altă bancă deţinută de stat are aceleaşi probleme ca NordLB.

Însă NordLB este a treia bancă în funcţie de active deţinută de stat.

Experţii Moody's au menţionat că NordLB este în pericol de solvabilitate în următoarele 12-18 luni.

Industria financiară germană este zguduită de un alt scandal, unul de evaziune fiscală. Un grup de bancheri, avocaţi şi brokeri de acţiuni este responsabil de o evaziune de 32 de miliarde de euro din 2001. Suma este mai mare decât toate cheltuielile statului german pe un an din sănătate, educaţie şi cercetare.

85
Tagurile:
economie europeană, colaps, german, sistem financiar
Tematic
Câți bani a cheltuit Germania pentru primirea refugiaților
Germania își face armată cu România
Germania va introduce control la frontiere. Decizie legată de un eveniment major
Germania strâmbă din nas: "Cât de mult ne va costa Macron?"
FMI despre majorarea salariilor: În România NU, în Germania DA

Загрузка...