Călin Georgescu

Călin Georgescu: „România nu mai este stat, ci o corporaţie, condusă din afară”

342
Reputatul economist şi expert ONU în dezvoltare durabilă, Călin Georgescu, a descris, într-un interviu, situaţia în care a fost adusă ţara noastră, atrăgând atenţia asupra pierderii suveranităţii naţionale. Care este soluţia pentru România, potrivit expertului.

BUCUREŞTI, 10 iul — Sputnik. Călin Georgescu, economist şi expert ONU în dezvoltare durabilă, a spus, într-un interviu pentru Banatul Azi, că nu cunoaşte programul de guvernare al PSD, dar că toate programele propuse de partidele care s-au perindat la guvernare în cei 27 de ani după lovitura de stat din ‘89 n-au adus nimic bun poporului român. 

El a atras atenţia că România nu mai este condusă nici de Guvern, nici de președinte, nici de o instituție de stat, ci de străini. 

„Atâta timp cât activele industriale sunt deținute de străini, băncile în România sunt deținute de străini, pârghiile strategice sunt deținute de străini, România și-a pierdut suveranitatea", a avertizat Călin Georgescu. 

Expertul a mai spus că, de vreme ce depindem de străini, nu avem capacitatea de a ne dezvolta, întrucât ei nu fac altceva decât să ne exploateze resursele. România a devenit o mină „din care se scoate permanent", iar când mina se va epuiza, străinii „o să părăsească puntea". 

În legătură cu aderarea României la UE şi NATO, cu care ţara noastră se mândreşte, economistul apreciază că aceste organizaţii nu sunt obiective, ci doar nişte mijloace. 

„Uniunea Europeană și NATO nu sunt obiective, cum fals s-a indus în rândul populației. Sunt niște mijloace prin care te dezvolți dacă ești capabil să negociezi. Sau nu. România a intrat în Uniunea Europeană și NATO fără să înțeleagă nimic. Nu a negociat nimic și, pe cale de consecință, a pierdut tot", arată Călin Georgescu. 

El a subliniat că România are o nişă care trebuie identificată şi valorificată, pentru a se putea dezvolta fără a depinde de străini. 

„România nu are un steag. Și neavând un steag nu are cum să se dezvolte. De aceea eu am propus un proiect de țară, «Hrană, apă, energie». Pentru a dezvolta poporul român, nu a-l ține în beznă", a precizat Georgescu. 

Referitor la situaţia din agricultură, Călin Georgescu denunţă „cel mai criminal act semnat, de liberalizare a fondului funciar", semnat de cel care era ministru al Agriculturii şi care a fost mai târziu şi prim-ministrul României, Dacian Cioloș. Micii producători nu au şansa de a se dezvolta şi de a-şi vinde produsele pe piața internă. Astfel, România „nu mai este un stat, în primul rând. Este o corporație. Și ea se supune legilor din afară". 

Soluţia pentru România ar fi să aibă „conducători de glie ca să poată să fie un stat suveran, nu sclavi ai intereselor occidentale", remarcă expertul în dezvoltare durabilă.

342
Tagurile:
Guvern, Corporație, Călin Georgescu, România
Tematic
Călin Georgescu: „Putem ajunge cel mai important exportator de hrană și energie”
Aromânii îl vor pe Călin Georgescu premier
Călin Georgescu: "UE este un maldăr de cioburi"
Călin Georgescu: Pâmăntul arabil al României poate fi al românilor din nou
Călin Georgescu - şansa României. Parlamentul ca atentat la adresa democrației
Dr. Călin Georgescu va fi viitorul prim-ministru

Загрузка...