Porumb, recoltă

Importăm porumb, deși suntem pe primul loc la cultura porumbului

119
(reînnoit 12:46 28.04.2017)
Situația importurilor a fost prezentată de către ministrul agriculturii Petre Daea, România figurând în statistici cu cele mai mari suprafețe cultivate cu porumb, dar este una dintre țările care importă porumb.

BUCUREȘTI, 28 apr — Sputnik. Ministrul agriculturii Petre Daea a anunțat că România este țara din UE cu cea mai mare suprafață de teren cultivată cu porumb, potrivit agrointel.ro.

România are a doua producție după Franța. Însă datele prezentate de ministrul agriculturii arată că România figurează ca fiind importatoare de porumb.

Astfel, sunt 29.000 de tone de porumb care au intrat în România în ianuarie 2017, iar 274.000 de tone de porumb au fost exportate.

Concluzia este că deși produce, România importă porumb.

119
Tagurile:
import, porumb, Petre Daea, România
Tematic
România a devenit unul din principalii exportatori de porumb în Marea Britanie
Călin Georgescu: „Putem ajunge cel mai important exportator de hrană și energie”
Florin Cîțu

Premierul Cîțu numește ”TÂMPENIE socialistă” legea care proteja proprietatea statului!

671
Chiar înaintea discuțiilor la legea Bugetului, premierul Cîțu provoacă din nou Opoziția și opinia publică insultând legea care proteja proprietatea statului – și lăudându-se cu desființarea acesteia.

BUCUREȘTI, 25 feb – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Controversatul premier Florin Cîțu a participat la evenimentul ”Performerii anului 2020” organizat de Bursa de Valori București, unde s-a lăudat că a îndeplinit o promisiune de campanie – abrogarea legii care oprea, pentru 2 ani, orice operaţiuni privind înstrăinarea participaţiilor statului la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la societăţile la care statul are calitatea de acţionar.

”În Guvern am aprobat proiectul de lege, care s-a dus în Parlament, pentru a elimina acea TÂMPENIE populistă adoptată anul trecut în campania electorală de parlamentatul socialist prin care companiile de stat din România nu puteau să mai acceseze piața de capital, nu mai aveau acces la investitori”, a spus Cîțu.

Premierul subliniază că ”Asta încerca să facă” legea respectivă. ”Am eliminat-o pentru că avem nevoie de a reforma companiile de stat, avem nevoie de investitori străini, avem nevoie de investiții”.

”Nu putem să susținem de la Buget acest efort de reformă - și avem nevoie de tehnologie și know-how-ul investitorilor străini”, spune Cîțu, repetând că ”acel proiect de lege va fi abrogat în curând și vom atrage investitori străini pentru ca împreună să reformăm economia”.

În stilul său, controversatul personaj s-a lăudat că va face ce nu s-a făcut în 30 de ani: ”Sunt 30 de ani pe care i-am pierdut dar eu cred că putem să recuperăm foarte rapid”.

***

În Legea 173/2020, inițiată de fostul lider al senatorilor PSD Șerban Nicolae, se preciza: ”Se suspendă pentru o perioadă de doi ani orice operaţiuni privind înstrăinarea participaţiilor statului la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la societăţile la care statul are calitatea de acţionar, începute anterior intrării în vigoare a prezentei legi”.

În lege se arăta că ”Dispoziţiile nu se aplică operaţiunilor post-privatizare şi operaţiunilor specifice privatizării, în cazul în care transferul dreptului de proprietate asupra participaţiilor deţinute de stat s-a realizat”.

De asemenea, se arăta că statul român ”poate dobândi, în oricare dintre modalităţile prevăzute de lege, participaţii la societăţile care desfăşoară activităţi economice” în mai multe domenii.

PNL a atacat legea la CCR, dar Curtea le-a respins acțiunea.

În ianuarie, Florin Cîțu a declarat prioritară abrogarea acestei legi. ”Vom abroga acea lege - se vor putea vinde şi acţiuni şi active. Nu este vorba de a înstrăina acţiunile, ci de a atrage capital în România, de a capitaliza aceste companii”.

671
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
Florin Cîțu

S-a terminat, număr record de amendamente la Buget!

156
(reînnoit 11:46 25.02.2021)
La această oră a expirat termenul de depunere a amendamentelor la Buget – ce se va petrece după numărul record de amendări depuse

BUCUREȘTI, 25 feb – Sputnik. Acum puțin timp s-a încheiat perioada în care parlamentarii puteau depune amendamente la Bugetul pe 2021.

Dacă parlamentarii PNL și USR nu au depus amendamente, la rugămintea premierului, în schimb cei din PSD au bătut recordul! Per total, peste 4000 de amendamente au fost depuse la Legea Bugetului!

La ora 12 Parlamentul începe joi dezbaterea în Comisii a proiectelor legii Bugetului de stat şi legii Bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

Astfel, ședinţele comune ale comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat pentru examinarea şi depunerea avizelor la Comisiile pentru buget, finanţe şi bănci au loc azi, între orele 12,00 şi 16,00.

Tot azi, între 14,00 - 16,00, au loc dezbateri generale în cadrul Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci.

Conform programului de dezbateri aprobat de Birourile permanente reunite ale celor două camere, până sâmbătă, la ora 14,00, vor avea loc dezbateri în cadrul Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci cu ordonatorii principali de credite şi elaborarea rapoartelor asupra proiectelor legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

În acest fel, rapoartele Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci vor fi depuse până luni, la ora 10,00.

Ulterior, luni la ora 14.00, Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se vor reuni pentru a stabili timpii de dezbatere în plenul Parlamentului – și tot luni, de la ora 16,00, va avea loc şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului dedicată dezbaterilor generale şi pe anexe.

Va fi o problemă procedurală la votul în plen, pentru că miile de amendamente vor putea di re-votate în parlament, dacă plenul va acceptat asta.

Marţi va fi dat votul final la proiectele legii Bugetului de stat şi legii BASS pe 2021.

156
Tagurile:
2021, Buget

Загрузка...
Никол Пашинян

Pashinyan: Situația din Armenia este gestionabilă, nu intenționez părăsesc țara

0
Se fac noi declarații cu privire la criza politică din Armenia, pe care autoritățile o consideră drept o tentativă de lovitură de stat.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Situația din țară este gestionabilă, a declarat premierul Armeniei, Nikol Pashinyan, în timpul unei procesiuni cu susținătorii săi pe străzile Erevanului.

El a numit conflictul cu conducerea Statului Major General "o reacție emoțională".

Statul Major General al Forțelor Armate din Armenia a cerut joi demisia prim-ministrului Nikol Pashinyan și l-a avertizat în ceea ce privește folosirea forței împotriva poporului său. Pashinyan a spus că, în urma cererilor Forțelor Armate de a demisiona, el l-a concediat pe șeful Statului Major General, Onik Gasparyan.

Cu o zi mai devreme, președintele Armeniei, Armen Sarkissian, la sugestia lui Pashinyan, l-a concediat pe prim-adjunctul șefului Statului Major General al Forțelor Armate, Tiran Khachatryan, care, potrivit rapoartelor mass-media, a ridiculizat cuvintele șefului guvernului despre complexele "Iskander".

În timpul procesiunii, pe parcursul căreia au avut loc ciocniri între susținătorii și oponenții premierului, Pashinyan a mai spus că el și familia sa nu vor fugi din țară.

"Sper că v-ați obișnuit cu teroarea informațională. Se răspândesc o varietate de zvonuri – se presupune că ne-am pregătit un avion și ne pregătim să fugim. Suntem aici și în niciun caz nu vom părăsi patria noastră. Familia mea este aici", a declarat Pashinyan.
0
Tagurile:
Nikol Pashinyan
Tematic
Lavrov a comentat situația din Armenia
Criză politică în Armenia: Pashinyan vorbește despre o tentativă de lovitură de stat
Turcia condamnă tentativa de lovitură de stat din Armenia

Загрузка...