Mașini parcate în oraș

Noi reglementări: ce tip de maşini vor fi scoase de pe şosele

50
Parlamentul European a aprobat reglementări mai dure care prevăd revizuirea regulilor de autorizare şi testare a noilor vehicule de pe teritoriul Uniunii Europene.

BUCUREŞTI, 5 apr — Sputnik. Majoritatea membrilor Parlamentului European au votat în favoarea unui proiect de lege care prevede revizuirea regulilor de autorizare şi testare a noilor vehicule din UE.

Măsura vine în urma scandalului legat de mascarea, printr-un sistem software, a nivelului emisiilor poluante ale automobilelor Volkswagen.

Astfel, comisarul european pentru industrie, Elzbieta Bienkowska, a spus că noile reglementări vor scoate de pe şosele vehiculele diesel, potrivit economica.net. Aceste reglementări vor determina supervizarea mai drastică din partea UE şi va permite Bruxelles-ului să amendeze producătorii auto cu până la 30.000 de euro per vehicul.

Producătorii auto nu vor mai putea să plătească direct agenţia de testare, care va deveni mai independentă. Statele UE vor trebui să finanţeze centre de testare a emisiilor poluante.

50
Tagurile:
vehicule, automobile, UE, Parlamentului European, Bruxelles
Tematic
Pentru șoferi: Poliția poate să RIDICE mașinile. Cât te costă recuperarea

Загрузка...