Gazoduct

Comisia Europeană va da mai mulți bani proiectului gazoductului Ungheni-Chișinău

46
(reînnoit 18:17 27.02.2018)
Comisia Europeană va majora suma pe care intenționează să o ofere proiectului de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău

CHIȘINĂU, 23 mart — Sputnik. Comisia Europeană a decis majorarea grantului destinat construcției conductei Ungheni-Chișinău, de la 10 milioane de euro la 40 mii de euro, a anunțat Pavel Filip în timpul unei conferințe de presă organizate cu premierul român Sorin Grindeanu.

Potrivit șefului Guvernului moldovean, informația cu privire la decizia Comisiei Europene a fost făcută publică de către ministrul Economiei, Mihai Tudose, în timpul ședinței celor două executive.

"Chiar în timpul ședinței, domnul ministru Tudose ne-a spus o veste foarte bună. Comisia Europeană a hotărât să mărească partea grantului prin care va fi finanțat acest proiect, de la 10 milioane, la 40 de milioane de euro", a anunțat prim-ministrul Republicii Moldova.

Filip a reiterat intenția Republicii Moldova să finalizeze proiectul conductei Ungheni-Chișinău până la finalul anului 2018.

"Suntem optimiști, eu și prim-ministrul Filip, că termenul de 2019 va fi devansat", a declarat prim-ministrul român Sorin Grindeanu.

Conducta Iași-Ungheni a fost inaugurată la 24 august 2014, costurile căreia s-au ridicat la 26,5 milioane de euro.

Potrivit unor estimări, costul conductei Ungheni-Chișinău s-ar ridica la 113 milioane euro. O bună parte a sumei vor fi asigurate de împrumuturi nerambursabile străine și împrumuturi rambursabile. BERD s-a oferit să împrumute 41 milioane euro, iar Guvernul intenționează să investească 22,3 milioane lei. 

46
Tagurile:
Gaze naturale, Gazoduct, Republica Moldova, România

Загрузка...