Laser

Expo-2017: românii se vor lăuda cu cel mai rapid laser și cu vinul energetic

132
Românii vor prezenta la Expo-2017 de la Astana cel mai rapid laser din lume de fabricație românească, precum și un vin care reprezintă o sursă de energie

CHIȘINĂU, 22 feb — Sputnik. Principalul element al pavilionului al României în cadrul Expo-2017 de la Astana va fi producția și cercetarea laserului, anunță portalul kazah Informburo.kz.

"Dispunem deja de un concept. Principalul element va fi producția și studierea noastră istorică a laserului. În pavilionul nostru vom expune cel mai rapid laser din lume. Am creat lasere în colaborare cu doi producători din UE, în cadrul proiectului „Extreme Light Infrastructure". Până în prezent am creat peste 1962 de lasere din lume și avem deja o veche tradiție în astfel de producții", a anunțat comisarul secției românești de la EXPO-2017, Radu Petru, în cadrul celei de-a treia reuniuni a participanților la expoziția "Astana Expo-2017".

Pe lângă cel mai rapid laser din lume, românii se vor lăuda și cu o "băutură-minune".

"Vom prezenta o sursă unică de energie — vinul. România produce vin de șase mii de ani și vom fi bucuroși să prezentăm la EXPO producția noastră", a specificat acesta.

"Astana Expo. Future Energy" reprezintă un eveniment internațional anual organizat în Kazahstan, dedicat promovării noilor tehnologii în domeniul energetic.

132
Tagurile:
Expo-2017, laser, Vin, Astana, Kazahstan

Загрузка...