Steagul Iranului

România va construi o centrală electrică în Iran

229
(reînnoit 12:53 02.12.2016)
România va investi în construcția unei centrale electrice din Iran. Un acord preliminar, care presupune acest lucru, a fost semnat între partea română și iraniană în timpul unei vizite oficiale a delegației de la Teheran.

CHIȘINĂU, 1 dec — Sputnik. Iran și România au semnat un acord preliminat cu privire la construcția unei centrale electrice de 1000 de megawați în apropierea graniței cu Irak, anunță portalul iran.ru.

Acordul a fost semnat în timpul recentei vizite efectuate de ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, în câteva ţări est-europene.

"Unul din succesele vizitei a fost semnarea memorandului pentru construcția centralei electrice de 1000 megawați în Mehran, care va fi finanțată de investitorii români și iranieni", a anunțat membrul delegației economice, Mohammad Azadi, care l-a însoțit pe Zarif.

Acordul semnat între partea română și compania iraniană "Pichak Sanat Ilam Company" necesită o investiție de 700 milioane de dolari, dintre care 70 la sută va fi oferită de partea română, iar restul, de partea iraniană. Noua centrală va fi destinată exportului de curent electric în Irak.

În prezent, Iran exportă în jur de 1500 megawați de curent electric în Irak, acest volum urmând să fie majorat până la 2000 megawați.

229
Tagurile:
Investiție, Centrala Electrică, Irak, Iran, România, Iran, România

Загрузка...