Rareș Bogdan

„Strada" nu mai are energie pentru susţinerea lui Kovesi?

360
(reînnoit 00:41 23.02.2018)
Mesaj delirant al unui jurnalist, susţinător înfocat al şefei DNA. Ce mesaje mai apar în media.

BUCUREŞTI, 22 feb — Sputnik, Georgiana Arsene. Decizia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a începe procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a făcut să se înnegrească de furie cei care o susţin.

Unul dintre aceştia este şi realizatorul tv Rareş Bogdan, cel care a scris, pe pagina sa de Facebook, un mesaj de-a dreptul furibund. Rareş Bogdan susţine că

„România moare puţin câte puţin" şi că politicul cu „o încredere sub 10% cotropeşte celelalte puteri".

Mesajul devine tot mai halucinant, realizatorul Tv fiind convins că „aşa cade o ţară de pe hartă" şi că pe noi scrie Turcia, Belarus.

„Nu e în regulă ce se întâmplă în ţara asta! Azi e DNA, mâine e SPP, poimâine Parchetul General, apoi SRI şi apoi presa liberă şi după asta… izolat sau suspendat preşedintele", a notat Rareş.

Întrebarea este ce înţelege realizatorul tv prin conceptul de „presă liberă"? Cumva neplata datoriilor? Întreb pentru că am auzit întrebarea aseară, în faţă la Cotroceni, şi nu mi-a ieşit din minte.

Supărarea realizatorului tv îl face să uite de orice urmă de decenţă în limbaj. Tocmai el.

„Românie, plai cu foi, dar condus de prea mulţi boi!", a mai notat acesta.

Jurnalistul Hotnews, Dan Tăpălagă, despre care Sputnik a scris aici că prevede o adevărată catastrofă pentru România: strada care o susţine pe Kovesi e sleită, iar capacitatea de reacţie a societăţii de astăzi „o vedem şi nu e", cum spunea Eminescu.

„Din păcate, atacul la DNA vine într-un moment dificil, la capătul unui an de război de uzură care a sleit strada. Încrederea opiniei publice în instituţii s-a erodat la capătul unor lungi campanii de manipulări şi minciuni bine regizate, astfel încât capacitatea de reacţie a societăţii de azi este sub semnul întrebării", a scris acesta, pentru Hotnews.

Dar lucrurile sunt mai grave în opinia lui Tăpălagă. Ne vor năpădi penalii. Asta îmi aminteşte de o rudă de la ţară care, înainte să moară, cu ani buni, le spunea copiilor: „Mor, vă mănâncă viermii!" A murit şi „profeţia" nu s-a împlinit.

În aceeaşi notă se încadrează şi mesajul jurnalistului Hotnews. El spune că avem de-a face, acum, cu „un ultim asalt al crimei organizate asupra statului".

„Impactul extern va fi distrugător. (…) Răul a fost deja făcut, impactul extern va fi devastator. Nu mai vorbim de o simplă declaraţie politică, avem de-a face cu o solicitare oficială formulată de ministrul Justiţiei", a explicat jurnalistul.

360
Tagurile:
revocare, reacție, Rareş Bogdan, Laura Codruța Kovesi, România
Тема:
Laura Codruța Kövesi (140)

Загрузка...