Rareș Bogdan

Rareș Bogdan anunţă „fatala": „E cântecul de lebădă al penalilor"

278
(reînnoit 21:19 19.02.2018)
După o nouă ieşire a fraţilor Cosma la Tv, Realitatea Tv vine cu contraofensiva. „Meciul", în seara aceasta

BUCUREŞTI, 19 feb — Sputnik, Georgiana Arsene. Realizatorul emisiunii „Jocuri de putere" de la Realitatea Tv, Rareş Bogdan anunţă, pe pagina sa de Facebook, cu aplomb, că în seara asta vom vedea ce n-a văzut nici Vestul şi nici Estul.

„Demascăm manipulările odioase", îşi intitulează Rareş Bogdan postarea, după care ne anunţă că în seara asta vor fi făcute dezvăluiri „cu onestitate, fără interese mizerabile".

Evident, atâta puritate nu poate decât să impresioneze şi să crească audienţa. Dar ce vom vedea, cu adevărat? Ei bine, „imagini scandaloase, care trebuie cunoscute", dar şi „dezvăluiri în exclusivitate despre relaţiile dintre „victime şi călăi" şi filmări, poze şi mesaje fără perdea". Adevărul este că mesajele fără perdea, precum şi pozele sau filmările sunt „eticheta" unor suflete curate şi a unor situaţii impecabile, „fără interese mizerabile".

Eu, personal, am încredere că această emisiune va pune punct abuzurilor din justiţiei şi răului de pe acest pământ. Poate şi războaielor din lume.

Rareş Bogdan ne mai invită să vizionăm emisiunea pentru că aflăm despre şantaj — cine, ce, unde, cum nu ne spune, ne ţine în tensiune, de nu va fi capabil SMURD-ul să salveze populaţia patriei — despre „amor nebun" — nu cred că se referă la iubirea dintre Eminescu şi Veronica Micle, despre ameninţări, relaţii şocante şi acţiuni premeditate, plus „Ploieştiul între „Sindromul Stockholm" şi a „micului Demiurg". Şi despre cine sunt protestatarii de la Cotroceni.

Dar cine ne va „traduce" tot ce vom viziona?

„Ziarişti cinstiţi, nu propagandişti nemernici, despre ultima bătălie a României", mai scrie acesta.

Printre invitaţii săi se numără Oreste Teodorescu, care e cam iute la mânie, după cum reiese din declaraţiile sale dar şi din relatările presei de prin 2004, Narcisa Iorga, protagonista unor stenograme incendiare, fostul Ministru de Externe, Cristian Diaconescu, despre care jurnalista Floriana Jucan spunea că este posibil să se fi retras din cursa pentru şefia PSD ca urmare a unii şantaj la care a fost supus de unul dintre contracandidaţi, şi alţii.

Rămâne de văzut ce alte dezvăluiri vor apărea zilele următoare şi ce decizie va lua joi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în privinţa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

278
Tagurile:
așteptări, invitați, emisiune, teme, Jocuri de putere", Rareş Bogdan, România
Tematic
Indignarea președintelui: "Vor ajunge penalii să conducă România"
Replici dure: Liviu Pleșoianu și Rareș Bogdan, PSD e la mijloc
Pagubă imensă produsă de televiziunea lui Rareș Bogdan - dată în vileag!
Iohannis, făcut sandvici între Rareș Bogdan și Sorina Matei
Laura Codruța Kovesi

Se întoarce roata pentru Kovesi - 18 dosare penale pe rol

1286
Informaţia a fost făcută publică de procurorul şef secţie Gheorghe Stan de la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

BUCUREŞTI, 12 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie a răspuns, ca urmare a unei solicitări făcute în baza Legii 544/2011 privind accesul la informaţiile de interes public privind accesul liber la informaţiile de interes public.

Solicitarea a fost formulată de Romanian Community Coalition pe data de 6 februarie 2019. În respectiva cerere din 6 februarie 2019, Romanian Community Coalition a solicitat Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie să comunice, în primul rând, câte dosare există în lucru pe rolul Secţiei privind fapte presupus a fi săvârşite de Laura Codruţa Kovesi în calitate de procuror.

„Care este încadrarea juridică a acestor fapte şi câte dosare sunt în lucru pentru fiecare presupusă infracţiune în parte”, se mai arată în solicitare, potrivit stiripesurse.ro

În răspunsul primit din partea Secţiei, semnat de procurorul şef Gheorghe Stan au fost enumerate 18 dosare aflate în curs de instrumentare privind fapte potenţial comise de procurorul Laura Codruţa Kovesi.

1286
Tagurile:
dosare penale, Laura Kovesi

Загрузка...
DNA

Sumele uriașe cheltuite de DNA pentru filajele unor politicieni celebri 

692
În cazul celei mai controversate instituții a procurorilor, DNA, bugetele sunt cu adevărat impresionante, relevă o anchetă prezentată de aseară de presă

BUCUREȘTI, 18 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum s-a anunțat de ieri în presă, Curtea de Conturi are programată o verificare complexă la Parchetul General, dar și la cele două direcții importante – DNA și DIICOT.

Din informațiile publicate de presă este vorba de sume uriașe, iar investigatorii Antena 3 au prezentat câteva date cutremurătoare.

Astfel, în cazul celei mai controversate instituții a procurorilor, DNA, bugetele sunt cu adevărat impresionante, relevă o anchetă prezentată de sursa citată.

O listă completă, prezentată în capturile de mai jos, arată o creștere constantă, începând cu anul 2009, totalul de anul trecut fiind… de trei ori mai mare decât în anul de referință, 2009. Acesta în condițiile acuzaților aduse majorității parlamentare de ”renunțare la lupta anticorupție”. 

 

Sumele cheltuite de DNA pentru filaje, captură ecran
© Photo : Antena3
Sumele cheltuite de DNA pentru filaje, captură ecran
Sumele cheltuite de DNA pentru filaje, captură ecran
© Photo : Antena3
Sumele cheltuite de DNA pentru filaje, captură ecran

”Boom-ul a fost în 2012, după ce Laura Codruța Kovesi a preluat conducerea DNA”, a declarat jurnalista Berta Popescu, autoarea anchetei.

Tot în emisiunea sinteza zilei au fost prezentate calcule – sau estimări – vizând ”filajele țintelor lui Kovesi”, dându-se câteva exemple celebre de politicieni care au intrat în colimatorul DNA.

Iată o listă scurtă – precizând că e vorba de filaje derulate pe mai mulți ani.

”Costul total al acțiunii de urmărire audio-video a judecătorului CCR Toni Greblă (fost senator și actual secretar general al Guvernului, n.n.) a fost de 3.000.000 de euro”, a apreciat Mihai Gâdea.

În cazul Olguței Vasilescu, DNA ar fi cheltuit tot circa 3.000.000 de euro pentru filajul complex al fostei primărițe a Craiovei, fost ministru și actual senator PSD.

Cea mai mare sumă – datorită perioadei extrem de lungi (circa 7 ani) apare în dreptul președintelui Senatului, Călin Tăriceanu - circa 7.000.000 de euro.

Conform specialiștilor familiarizați cu metodologia SRI, ziua de filaj complex costă circa 3000 de euro.

692
Tematic
Lovitură de teatru la DNA!
Manevră majoră la DNA – chiar când lumea urmărea ce se petrece la Bruxelles!
Lovitură de teatru la DNA – ”Mită de 1 milion de euro”! Fosta șefă, răspuns năucitor!

Загрузка...
Școala

Vor purta profesorii mască la ore? Autoritățile, anunț de ultimă oră

0
Directorul general al Institutului de Sănătate Publică, Simona Pârvu, vine cu lămuriri privind purtatul măștii la școală atât de elevi cât și de profesori. Ce recomandări sunt pentru recreații.

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Ghidul sanitar care va transmis școlilor – să sperăm până pe 14 septembrie – va cuprinde și prevederi referitoare la purtarea măștii atât de către elevi, cât și de cadrele didactice.

Simona Pârvu, directorul Institutului Național de Sănătate Publică, a făcut câteva precizări în legătură cu ghidul sanitar așteptat de toate unitățile de învățământ din România.

”Noi am formulat niște recomandări pe care le-am transmis mai departe. Printre acestea se numără distanțarea de un metru între bănci, purtarea măștii în recreație, dar nu și în timpul pe care îl petrec copiii în clasă”, a spus Pârvu.

În ceea ce privește numărul de copii ce revin la școală, decizia va fi luată de fiecare unitate de învățământ în parte, în funcție de numărul de elevi, de spațiu, de personalul didactic și de numărul de cazuri de infectare.

”Profesorii vor purta mască tot timpul, în clasă”, a explicat oficialul.

Pârvu este de părere că măsurile de organizare a anului școlar trebuie gândite punctat pentru fiecare unitate de învățământ în parte, iar pregătirile locale ar trebui să înceapă deja.

Așa cum ne-au obișnuit, decidenții politici se contrazic. Mai exact, declarația șefului INSP contrazice anunțul pe care l-a făcut premierul Ludovic Orban. Primul ministru a declarat că, în școli, acolo unde începe activitatea normal, va fi necesar portul măștii pentru toată lumea: elevi, personal didactic, personal didactic auxiliar.

0
Tematic
Copii dificili? Ce pot face părinții în vacanță, în absența profesorilor
MEC rezolvă perfecționarea profesorilor cu televizorul. Mesajul Monicăi Anisie
Părinții: ”Profesorii, directorii vor ști abia atunci cum să se organizeze”

Загрузка...